In Financiarul despre greselile din campaniile de email marketing

Cotidianul economic Financiarul a publicat, in editia de marti, o analiza a felului in care trebuie sa se desfasoare corect comunicarea prin email. Articolul a fost scris pe baza sugestiilor si recomandarilor noastre.

In articol veti citi despre cele mai frecvente greseli in comunicarea directa, care sunt zilele care genereaza cea mai mare rata de deschidere a newsletterelor sau care sunt lucrurile obligatorii pe care trebuie sa le contina un newsletter.

Aici puteti citi mai multe. 

Inbox Design – INSIDE

Yahoo!Mail, Outlook, Gmail, Hotmail, Lotus, Thunderbird, Apple Mail, Apple iPhone, Windows Live Email sau Freemail sunt clientii de email pe care i-am identificat ca fiind cei mai utilizati de catre abonatii newsletterelor din Romania.

Nu ne mandrim cu faptul ca Inbox Design – INSIDE este singurul studiu privind distributia clientilor de email in Romania, utilizati de abonatii la newslettere pentru a-si citi emailurile… ci cu faptul ca nu facem lucrurile dupa ureche si avem raspunsuri fundamentate pentru ceea ce se intampla dincolo de aparente si presupuneri.

Studiul releva faptul ca cele mai multe persoane, peste 60%, isi pun la dispozitie adresele de email personale pentru a se abona la un newsletter B2B. In topul celor mai utilizati clienti de email, dupa Yahoo!Mail urmeaza Outlook cu versiunea cea mai folosita, 2003-2004, dar si versiunea 2007.

In plus, pentru prima data vorbim de dispozitive mobile utilizate pentru a citi newsletterele…daca pana acum faceam presupuneri ca sunt sau nu folosite, acum putem spune cu certituine ca doar ~0,6% dintre abonatii la newsletterele B2B si doar 0,18% dintre abonatii la newsletterele B2C isi citesc emailurile folosind dispozitive mobile capabile sa afiseze HTML.

Poti si tu solicita o copie a studiului Inbox Design INSIDE pentru a afla cum trebuie adaptat designul newletterelor, completand formularul de aici

Deliverability trends 01-31 oct

O evolutie sinuasa in ultima luna privind livrarea emailurilor in Inbox, insa normala pentru campaniile monitorizate. Motivele cele mai frecvente pentru care emailurile nu au ajuns in inbox sunt legate in special de cuvintele spamish folosite. Cuvintele cu cel mai mare impact au fost: business, moscova, halloween, ceo.

delivery report

Media luni octombrie White Image este de 95.4% emailuri livrate in Inbox.

Solutii pentru problemele complexe

Daca oras=bucuresti si varsta=18-22 <mesaj 1> daca varsta=23-45 <mesaj 2>

Cam asa arata 2 conditii pentru generarea unui newsletter cu un content foarte personalizat adaptat profilului fiecarei persoane. Exemplul de mai sus este o varianta simpla de personalizare care contine personalizari/adaptari ale mesajelor doar dupa 2 variabilie oras si varsta, cazuri simplu de testat.

Ce se intampla insa cand vorbim de folosirea a 20 de variabile care combinate genereaza pot genera peste 400 de variante unice de mesaje? Raspunsul este simplu obtii un mesaj foarte targetat…insa cum testezi toate cele 400 de variante?

Acum 2 saptamani ziceam ca pregatim o noua versiune a sistemului White List Manager, care cel tarziu miercuri va fi in productie,  este de fapt versiunea 3.5 si vine cu unul dintre putinele sisteme de testare a variantelor de content dinamic.

Foarte simplu sistemul va permite verificare in cateva secunde a oricaria din cele 400 de variante care se pot genera. Verificarea oricarei variante se poate face atat vizual cat si pe email cat si in sistemul de testare a designului si filtrele anti spam…si va scuteste de foarte mult timp pentru verificarea tuturor variantelor, practic ceea ce putea dura ore,  acum seva putea realiza in doar cateva minute.