Imbunatateste calitatea listelor tale

Baza ta de date creste, insa creste ea asa cum trebuie? Stim ca vrei sa trimiti la cat mai multi oameni, acest lucru insemnand ca vrei sa culegi cat mai multe adrese.

Le culegi prin mai multe modalitati: online, offline sau co-registration. Citeste aici, cu atentie, ceea ce trebuie sa faci pentru a colecta corect, dar ia in seama si faptul ca indicatorii despre care am mentionat in post-ul precedent, trebuie pastrati in limite normale.

Secretul listelor curate: masurarea prin indicatori

Listele cu adresele de email ale abonatilor iti dau adesea batai de cap? Trebuie sa stii ca pentru o trimitere eficienta, acestea necesita o “curatare” permanenta. 

Asta presupune verificarea lor printr-o serie de indicatori: reclamatii de spam, spam-trap, bounce-uri etc. Daca vrei sa stii ce inseamna fiecare si mai ales cum te pot ajuta, citeste recomandarile noastre din articolul de aici.

Vrem sa avem acest filmulet video in email!

Cam asa suna ceea ce isi doresc multi clienti…totusi emailul si fisierul video sau flash-ul nu sunt facute sa fie impreuna, insa sa straduiesc cateodata sa fie cat mai aproape unul de celalalt.  Cu toate acestea, gratie popularitatii de care se bucura clipurile video pe site-uri, email marketerii tin si cu dintii de ele si se incapataneaza sa le foloseasca in emailuri. Numai noi stim prin ce trecem atunci cand trebuie sa explicam clientilor de ce nu merge un spot video in email.

Citeste aici articolul integral pentru a alfa cum poti obtine maximum de rezultate din folosirea fisierelor video si a flash-ului impreuna cu emailul.

Resurse email marketing – Ce inseamna white listing?

De astazi avem online, pe site-ul nostru o cuprinzatore zona de resurse legate de email marketing. Am pornit de la articolele despre email marketing pe diverse teme scrise in timp de catre noi, la resurse legate de cele mai importante aspecte legislative de la noi si din afara, la studiile si rapoartele publicate in timp si un cuprinzator dictionar de termeni.

Acceptam inca din primul moment ca aceasta pagina de resurse are lispuri si de aceea vom incerca in timp sa completam aceste informatii. La doar cateva ore dupa ce am pus dictionarul online am constatat ca nu avem definit ceea ce inseamna “white listing”, poate unul dintere cei mai ravniti termeni din email marketing, asa ca astazi am facut primul update in dictionar.

White listing – este procesul prin care un ISP sau un furnizor de servicii de reputatie (gen Goodmailsystem, ReturnPath, Habeas etc) separa senderii care respecta cele mai bune practici de cei care sunt aproape buni sau mediocrii in ceea ce presupune respectarea standardelor din email marketing. Senderii care indeplinesc standardele cerute de ISP-uri (dar care variaza de la un ISP la altul), pot obtine listarea adreselor de unde sunt trimise emailurile lor in white list-ul ISP-ului.

Acest status confera avantaje, precum: permiterea emailurilor trimise de acei senderi sa treaca de unele filtre antispam, cresterea numarului de emailuri acceptate per ora sau per volum, in detrimentul senderilor care nu sunt white listati. White listarea imbunatateste substantial sansesle ca un email sa fie plasat in inbox versus sa fie blocat sau directionat in folderul de junk. In unele cazuri white listarea permite livrarea emailurilor cu imaginile intacte.

Viziteaza dictionarul nostru de email marketing aici

Deliverability trends 01-31 dec si totaluri 2008

Media luni decembrie White Image este de 93.9% emailuri livrate in Inbox. Pe intreg anul 2008 media emailurilor livrate in inbox este de 94,8%.

delivery trend 2008

Luna decembrie a fost una foarte activa cu multe cresteri si scaderi ai indicatorilor de deliverabilitate, lucru de altfel normal avand in vedere formatul emailurilor de sarbatori. Am incheiat 2008 cu peste 60 milioane de emailuri trimise si peste 6200 de campanii trimise.

Spre bucuria noastra toti indicatorii de  performanta s-au imbunatatit in 2008…chiar si acolo unde nu ne asteptam atat de mult.

De ce email integrat cu Analytics?

La inceputul lui decembrie anuntam aici integrarea cu sisteme de masurare a traficului web, inclusiv Google Analytics.

Cu ce va ajuta sa aveti campaniile de email marketing integrate cu Google Analytics?

O astfel de integrare va ofera posibilitatea foarte simpla de a masura ROI pentru fiecare vanzare generata ca urmare a unei actiuni de email marketing si de asemenea masurarea numarului de leaduri generate sau awareness-ul genearat de fiecare leu/euro cheltuit.

Masurand vanzarile generate veti putea vedea de exemplu ca o campanie de email marketing care a costate 100 euro a generat vanzari de 300 de euro. Puteti de asemnea sa masurati numarul de lead-uri generate si calcula usor costul per lead…pentru a putea compara cu alte canale de comunicare, pentru a vedea care comunicare genereaza cel mai mic cost per lead.

De asemnea puteti masura awarness-ul generat prin masurarea numarului de link-uri generate de alte site-uri ca urmare a unei campanii de email catre site-ul tau…campania de email genereaza “buzz” despre companiia ta pe internet…si asta genereaza trafic pe site-ul tau.

Ok, suntem siguri ca masurari acesti indicatori cumulati si anterior…insa integrarea campaniilor de email cu analytics iti ofera posibilitatea de a izola vanzarile generate sau lead-urile generate exclusiv de email. Astfel veti putea compara rezultatele generate de fiecare mediu de comunicare si va puteti optimiza cheltuielile, investind in acele canale de comunicare care genereaza rezultate peste medie.

De asemenea o astfel de integrare va poate permite sa masurati eficienta fiecarui newsletter in parte. sa presupunem ca intr-o campanie de vanzari trimiteti 3 newslettere cu subiecte diferite si content diferit… integrarea cu Analytics va permite sa masurati care subiect si/sau content din email a generat cele mai mari vanzari.

De asemenea daca aveti mai multe liste, de exemplu o lista de prospecti si o lista de clienti, chiar daca ambelor liste le trimiteti acelasi newsletter in care promovati un nou produs, puteti masura pe langa vanzarile cumulate generate de email si care din cele 2 liste a generat cele mai multe vanzari.

Mai mult aceasta integrare va permite sa vedeti care sunt acele persoane care au abandonat achizitia chiar in pagina de inregistrare, ceea ce va permite sa reveniti cu un mesaj de follow-up adresat acestor persoane.

2009, semne bune are!

Inceputul lui 2009 ne-a prins trimitand trimitand pe in prima zi a lui 2009, 9 campanii, in medie 1 ianuarie 2009 a generat un open rate de aproape 9% (masurat la ~15 ore de la trimitere). Rata cea mai mare de deschidere generata in prima zi a anului 2009 a fost de 23%.

De ce spunem ca semne bune anul are? Avand in vedere faptul ca mare majoritate a angajatilor au avut “o punte” de zile libere incepand cu 24 dec pana pe 5 ian, foarte multi au plecat departe de casa in aceste zile…si cu toate acestea rata de deschidere este peste media anului trecut (pentru o mai buna intelegere a modului de masurare metionam ca rata de deschidere are cresteri consistente in primele 4-5 zile de la trimitere, iar cei 9% sunt rezultatul masuratorilor dupa doar 15 ore).