Studiu de caz: Invitatie de abonare pentru newsletterul Felicia

Revista Felicia beneficiaza deja de un newsletter saptamanal trimis unei baze de date de abonati care s-au inscris la newsletter accesand formularul de pe site-ul dedicat. Din dorinta de a creste aceasta baze de date,  au fost colectate noi adrese de email de la cei care au interactionat, de-a lungul timpului, cu site-ul revistei Felicia, prin comentarii la diverse topicuri, insa, care nu s-au abonat la newsletter.

Reprezentantii Felicia ne-au solicitat trimiterea unei invitatii de abonare catre aceste adrese. Pentru a o face cat mai atractiva, le-am propus imbunatatirea acesteia prin adaugarea beneficiilor in urma abonarii, dar si a unei mostre a newsletterului saptamanal, astfel incat acestia sa vada la ce aleg sa se aboneze.

Pentru a-i stimula si mai mult pe recipienti sa se aboneze, in invitatie a fost inclus si un concurs, in urma caruia, primii 50 care se abonau, puteau castiga o carte de la Felicia.

In plus, dupa confirmarea abonarii in urma accesarii linkului specific, recipientiilor li se mai solicita completarea unui formular cu datele personale, pentru o relevanta si mai mare in comunicarile viitoare.

Iata cum arata aceasta invitatie de abonare. Click pe poza

felicia_invitatie

Dintre cei care au deschis emailul cu invitatia, 47% au confirmat abonarea la newsletter.

De la MIS2009

Zilele acestea, Andrei a participat la MIS2009 (Marketing Innovation Summit), care a avut loc la Paris, in perioada 5-7 octombrie.

Si-au adus contributia speakeri de la companii cu renume mondial: Forrester, HBOS, Unica Corporation, Vodafone etc.

Cateva dintre subiectele prezentarilor: Driving local growth through marketing, The best time to talk to your customer, Enabling the shift to interactive marketing, Transforming marketing through intractive channels.

Gasiti mai multe detalii ale conferintei, aici.