In sfarsit: video in email!

Da, acum exista o solutie de integrare eficienta a contentului video in email!

Probabil ai fost tentat de nenumarate ori sa folosesti video in email, avand in vedere ca generatia noua este mare consumatoare de clipuri video online. Compania de cercetare Nielsen a raportat, in septembrie 2009, o crestere cu 41% a consumului de content video, fata de anul trecut. La nivel general, utilizarea de content video a inregistrat 139.176 milioane de utilizatori unici si un total de vizionari de 11,363,819 miliarde.

E tentant, nu-i asa? Mai ales ca daca ai si o relatie foarte buna cu abonatii tai, multumita newsletterului dezvoltat, folosind content video in email ii poti convinge si mai mult sa-ti devina clienti si sa-i faci sa te recomande prietenilor lor.

Afla cum functioneaza video in email, aici.

HTML5 – the next big thing

HTML5 se anunta de acum a fi “the next big thing” atat pentru web cat si pentru email marketing. HTML5 este propus ca fiind nivelul urmator pentru HTML 4.01, XHTML 1.0 si DOM Level 2 HTML.

Scopul HTML5 este de a reduce nevoia de a instala plug-in-uri care sa permita functionarea unor fisiere ca Flash, Silverlight, SunJava etc. Practic, pentru toate aceste tipuri de fisiere, in HTML5 nu va mai fi nevoie de niciun plug-in. Implicatiile asupra emailului vin din faptul ca foarte multe ISP-uri, gen Yahoo!, dar, in special Gmail, suporta deja HTML5. Doar noile versiuni de browsere accepta acest standard, adica Firefox 3.6, Chrome, Safari 3 & 4 si iPhone.

In email, Flash-ul reprezinta un risc de securitate, dar HTML5 este o alternativa sigura din punctul de vedere al ISP-urilor.
Fisierele video sunt apelate cu un simplu tag  <video>  la fel ca imaginile cu <img>.

Intr-adevar, se preconizeaza ca IE-ul va fi unul dintre browserele care vor intarzia adoptarea standardului HTML5, pentru ca cei de la Microsoft promoveaza inca agresiv Silverlight.

Puterea unui call-to-action sau cum sa-l faci sa dea click!

Orice ai face sau ai folosi in emailul tau pentru a castiga noi clienti sau abonati, nu uita de felul in care ii indemni, ii incurajezi si ii motivezi sa faca ceva. Conteaza foarte mult cum iti valorifici butonul acela care ii duce in locul in care vrei tu sa ii duci. Butonul acela care iti ofera ratele de conversie dorite trebuie sa fie suficient de puternic incat sa ii faca sa dea click.

E nevoie sa studiezi arta persuasiunii pentru asa ceva? E nevoie de cursuri intensive de psihologia persuasiunii? Raspunsul este: nu neaparat. Ceea ce conteaza in prima faza este sa analizezi produsul si beneficiile pe care le ofera consumatorului pentru a te folosi de elementele esentiale ale acestuia atunci cand vrei sa-l convingi sa actioneze. Nu ignora butonul de call-to-action intrucat este un element cheie in optimizarea ratelor de conversie.

Call-to-action-urile sunt elemente fara de care succesul unui email n-ar exista sub nicio forma. Ai nevoie de ele pentru: Read more