Strategia de continut si importanta ei

Ca sa aiba succes, newsletterul tau trebuie sa ofere mai mult decat un layout spectaculos, o oferta imbatabila sau call-to-action-uri incisive.

Trebuie sa fie caracterizat si de un continut care sa fie atragator pentru cititorii tai, iar prin asta se intelege ca:

• Raspunde nevoilor acestora, deci e relevant
• Are calitate informationala valoroasa si autentica, deci credibila
• Ii face pe cititorii tai sa participe la ceea ce le oferi tu, adica ii implica in emailul tau
• Ii face pe cititori sa il transmita mai departe, sa il recomande

Pentru a obtine ratele de raspuns dorite, concretizate in comenzi/vanzari/recomandari, newsletterul tau are nevoie de o strategie de continut in spate. Cum spuneam, sa nu aiba doar o oferta pe care sa te bazezi pentru ratele de deschidere. Tine cont ca pe piata sunt o multime de companii care folosesc astfel de stratageme pentru a-si creste numarul clientilor. Toti striga ca au “Oferta cea mai buna”, insa oamenii s-au saturat sa primeasca acelasi lucru, de la companii diferite.

Ce e strategia de continut? Read more

Header si footer: Doua componente ale newsletterului care iti pot creste ratele de clickthrough

Emailul trebuie sa fie perceput ca un canal de comunicare usor, rapid si folositor, sa ofere din prima clipa acces la informatii de interes.

Ia in seama ca cel caruia ii trimiti mesajele tale, in fiecare zi primeste zeci de emailuri, la care, probabil, la o parte s-a abonat si chiar este interesat sa le citeasca. Insa, nu le poate parcurge pe toate din lipsa de timp, de cele mai multe ori. Asa ca sarcina ta este sa scoti in evidenta mesajele relevante, pentru ca, data viitoare sa nu te ignore.

Ofera-le din prima clipa posibilitatea de a alege ce sa citeasca in newsletterul tau pentru ca, poate nu ii intereseaza chiar totul. Fa totul cat mai clar cu ajutorul header-ului si footer-ului. Acestea sunt doua elemente prin care iti poti creste angajamentul abonatilor fata de emailul tau, dar si rata de clickthrough.

Header-ul
Este zona care, vizual, iese cel mai mult in evidenta, fiind primul lucru pe care il vede un utilizator dupa ce deschide emailul. Asa ca profita si fa-l sa-ti acceseze linkurile din prima.

Dincolo de o simpla imagine care sa comunice un slogan, poti crea o bara de navigare pe care sa se afle acele categoriile de articole care se regasesc si in newsletter. Ofera cititorilor posibilitatea ca din primele 3 – 5 secunde, sa isi faca o idee despre ce pot citi in newsletter. Usureaza navigarea, pentru ca ei sa economiseasca timp de citire si pentru a nu fi nevoit sa parcurga tot newsletterul pentru a gasi ceea ce doreste.

Nu numai ca vei avea o rata mare de clickthrough, dar acest lucru te va ajuta sa iti si segmentezi si sa-ti targetezi newsletterele viitoare.

Pentru a-ti creste eficienta header-ului: Read more

Cum sa-i faci sa se razgandeasca atunci cand vor sa se dezaboneze

Ti-a trecut prin minte vreodata ca linkul pe care il urasc toti, nu numai tu, adica cel de dezabonare, se poate transforma in cel mai bun prieten al tau? Iata cum ajungem la alt element al emailului care poate fi valorificat.

Incepe cu problema: De ce se dezaboneaza?
Cele mai intalnite motive de dezabonare (conform unui studiu MarketingSherpa) sunt frecventa prea mare de emailuri (44%), continut irelevant (58%), nu se potriveste cu asteptarile persoanelor (20%), stilul de viata s-a schimbat (13%), folosesc alte medii de informare, precum retelele de socializare (3%) sau nu stiu sau au uitat ca sunt abonati. Iti poti indrepta foarte usor greselile si poti deveni din nou relevant, daca iei in seama nemultumirile si noile solicitari ale utilizatorilor tai. Pune-le la dispozitie, pe pagina de dezabonare, un chestionar, pentru a-si alege ei frecventa dorita si pentru a-si actualiza preferintele. Daca vor alege in continuare sa se dezaboneze, atunci iti poti indrepta greseala pentru ceilalti abonati ai tai.

Se pare ca sunt multi care nu stiu sau nu mai tin minte sa se fi abonat la newsletterul tau, fie ca nu ai o frecventa constanta de trimitere a acestuia fie … nu mai tin minte. Pentru toate motivele mentionate, exista solutii. Read more