De ce pleaca din lista mea sau motivele pentru care o lista de adrese de email se micsoreaza

La un moment dat te confrunti si cu problema asta neplacuta: micsorarea listei de abonati. Nu numai ca problema apare cand ea se micsoreaza, dar nu e bine nici cand ramane la acelasi numar de adrese. Insa trebuie sa stii si ca nu conteaza cat de mare e lista, ci calitatea ei, adica adresele de email obtinute cu permisiune, valide si nu in ultimul rand, active.

Churn

List churn este denumirea specifica din dictionarul de email marketing pentru a defini micsorarea unei liste de abonati. Asa cum zice dictionarul, churn este “O masura luata tendintei unei liste de emailuri de a se micsora. Este numarul stergerilor dintr-o lista de email impartita la marimea unei liste dintr-o anumita perioada de timp. O rata mare de churn poate fi costisitoare in timp si poate fi cauzata de listele de calitate slaba, netargetate si cu un continut mediocru sau frecventa neadecvata de trimitere.”

Conform studiilor, churn-ul iti provoaca, anual, pierderea a 30% din lista de abonati. Read more

Responsabilitatea sociala in comunicarea de marca – Studiu de caz

Strangerea de fonduri pentru anumite cauze sociale, apelul catre oameni pentru a-i face sa constientizeze probleme precum incalzirea globala, poluarea mediului etc sunt subiecte delicate care trebuie tratate ca atare. Ca sa ajungi la sufletul oamenilor si sa-i determini sa adere la cauza ta, trebuie sa comunici direct cu ei si sa le creezi senzatia ca gandesti si esti la fel ca ei. Fa-i sa iti sustina cauza!

In ultimii doi ani, am conceput pentru SEAT, cu ocazia Orei Pamantului, mesaje speciale, avand la baza doua obiective: sa atragem atentia fata de acest eveniment si sa crestem angajamentul abonatilor fata de mesajul respectiv transmis prin email si menit a strange cat mai multe reactii pozitive fata de actiunea Ora Pamantului. Read more

Double or single opt-in?

We all know that explicit opt-in for an email campaign is a best practice. However, while the quantity versus quality rule isn’t always adhered by in our company’s email sends, we have limited blasting out our monthly best-practice, prospect newsletter to only those who have subscribed to receive it. It has turned out to be our best performing email campaign with open rates averaging 33% and clickthrough rates averaging nearly 12%, an astounding 200% and 500% higher performance rate than our mass, batch-and-blast campaigns respectively. To increase subscriptions for this high-performing email newsletter, we send out monthly subscription request emails (with a complimentary edition of that month’s newsletter) to newly added prospects in our database. We’ve successfully doubled the number of subscribers over the last year through this and other online promotion tactics.
Melissa McConnell, Ariba
www.ariba.com

O noua versiune de Hotmail

Microsoft aduce noi imbunatatiri clientului sau de email Hotmail. Microsoft vrea sa-i ajute pe abonatii sai sa evite spamul printr-o functionaliate numita graymail.

Acest lucru presupune prioritizarea mesajelor abonatilor la Hotmail, in functie de importanta lor: mailuri de la familie, prieteni, update-uri ale retelelor sociale.

Imbunatatirile sunt facute pe baza a 5 caracteristici dezvoltate:

Hotmail Highlights – prima pagina pe care o vezi cand te loghezi la Hotmail; ai la dispozitie categorii precum – From Contacts, Social Updates, Flagged si Upcoming events.

Mesaje filtrate in Inbox – iti organizeaza inbox-ul prin 3 filtre: Contacts, Social Updates si From Groups.

Quick Views iti permite sa vezi flagged messages ce pot contine documente sau foto.

Filtrare User-level – ai la dispozitie mai multe optiuni de filtrare.

Sweep – ai la dispozitie functionalitatea de  “permadelete”  a mesajelor de la un anumit sender de la care nu vrei sa primesti mesaje.

Pe langa aceste features-uri, Microsoft a dezvoltat si Active Viewso platforma care le permite senderilor sa foloseasca “Web-like” in email.  Poti sa vezi foto pe Flickr, video de pe YouTube sau sa primesti invitatii prin LinkedIn.

Alt beneficiu este si Trusted Senders care ofera protectie anti-phishing clientilor.

Ce trebuie sa iei in seama ca marketer avand in vedere aceasta upgradare:

– optimizeaza-ti emailingul si nu le da motive sa iti dea delete

– creste relevanta mesajelor si implica-ti cat mai mult abonatii in mesajele tale

– avand in vedere ca vor avea prioritate mesajele de la acei useri cu care persoana este conectata in retelele sociale, incearca sa-i atragi in propria ta retea

Am putea spune ca aceasta upgradare e chiar o solutie drastica pentru mesajele nedorite, asa ca cel mai bine este sa evitati spamul si sa trimiteti mesaje targetate, astfel incat abonatii sa va “recunoasca”. Ar fi o alta bila alba in ceea ce priveste reputatia ta atat fata de Hotmail cat si fata de  viitori tai clienti.

Despre trenduri in email marketing

Cei de la Dailybusiness au vrut sa afle care sunt trendurile in email marketing, asa ca le-am raspuns si noi la intrebari. Cea mai noua tendinta este de integrare de video gif in email, dar sunt de mentionat si cele de integrare a emailului cu platforme CRM sau call-center-uri.

In plus, se mai spune despre integrarea cu webanalytics sau cu noile canale-vedeta de comunicare: Twitter, Facebook, LinkedIn etc.

Cititi detaliat in materialul de pe Dailybusiness.

Mesajele post-purchase: Continua dialogul si dupa ce a cumparat de la tine

Orice email este o oportunitate de a-ti construi o relatie stransa cu abonatii-clienti, dar si de a-i loializa. Nu te gandi ca daca ii ai deja in baza de date in calitate de clienti, asta inseamna ca iti sunt clienti pe viata.

Comunica in permanenta cu ei!

Mesajele post-vanzare sunt foarte eficiente pentru loializarea acestora, loializare ce poate insemna:

– Vanzari permanente

– Vanzari mari

– Recomandari

Asa ca eficientizeaza-ti mesajul pe care i-l trimiti dupa ce a achizitionat un produs de la tine. E o mare oportunitare pentru cresterea si consolidarea business-ului tau.

Ce poti face? Read more