Cele mai noi tendinte in email marketing

Andrei a vorbit recent despre noile tendintele in email marketing, din care fac parte integrarea acestui domeniu cu alte canale de comunicare, Google Analytics, aplicatii de CRM si alte sisteme de monitorizare.

In categoria trendurilor care au inceput deja sa fie aplicate: integrarea cu social media care pe viitor va avea un impact pozitiv asupra programelor de comunicare, scrisorile de notificare de la banci, facturile, modificarile de contracte, mesajele post-purchase etc. care incep sa fie tot mai des transmise prin email.

Customer support pe Twitter/Facebook este una dintre cele mai noi tendinte care imbina email marketingul cu social media si care are avantaje atat din punct de vedere al costurilor cat si al relationarii directe si in timp real.

Cititi continuarea interviului aici

Avantaje si dezavantaje ale butonului de recomanda vs. share pe Facebook si Twitter din email

Se poate spune ca una este mai “serioasa” – butonul de recomanda – , iar cealalta, mai friendly – share on Facebook/Twitter, avand in vedere aspectul de socializare.

Avantaje/dezavantaje ale butonului de recomanda

– ai un control mai exact a ceea ce trimiti, poti sa comunici personalizat si mai elaborat
– iti poti creste baza de date, poti vedea daca si cati dintre cei recomandati s-au transformat in abonati, dar si daca au accesat linkul recomandat.
– butonul de recomanda, conform statisticilor, nu are rata de raspuns asteptata. Foarte putini aleg sa recomande o informatie primita pe email si foarte putini devin abonati in urma unei recomandari.
– aspect negativ legat de lejeritatea folosirii – presupune un efort pentru utilizator prin completarea unor anumite campuri pentru a putea transmite mesajul mai departe.

Share-uirea in retelele de socializare Read more

Si Hotmail va folosi coportamentul userilor pentru plasarea mesajelor in Inbox sau Junk

Dupa anuntul celor de la Google, si cei de la Microsoft anunta noi functionalitati pentru Windows Live Hotmail prin care intentioneaza sa se foloseasca de comportamentul utilizatorilor in ceea ce priveste livrarea in Inbox sau in Junk a unui mesaj.

Noul feature presupune ca, comportamentul individual al unui utilizator poate influenta deliverabilitatea unui mesaj din partea unei surse catre acel utilizator. Modul in care un user interactioneaza cu mesajele din partea unei anumite surse poate influenta Hotmail sa-i livreze acel mesaj direct in inbox sau in junk, fara sa ia in considerare sugestiile filtrelor antispam.

Indicatorii care sunt utilizati pentru a determina comportamentul utilizatorilor de Hotmail: Read more