Brandul Virgin amendat pentru spam..din nou.

Autoritatea Australiana pentru Comunicatii si Media ( ACMA )a amendat compania Virgin Blue cu 110.000 de dolari dupa ce a fost gasita vinovata de incalcarea legilor antispam ale tarii.

Autoritatea si-a inceput investigatia dupa ce s-au primit mai multe plangeri din partea abonatilor Virgin Blue despre practicile de e-mail marketing ale companiei.
Astfel, compania a fost tinuta sub investigatie timp de 18 luni.
Agentia a declarat ca investigatia lor a gasit Virgin Blue vinovata de trimiterea pe parcursul a 2 luni de zile a mai mult de 10.000 de e-mailuri abonatilor ce au cerut sa fie scosi din baza de date a companiei.
Chris Chapman, presedintele asociatiei Australian Communication and Media Authority a declarat in legatura cu aceasta situatie ca acele companii ce isi desfasoara o comunicare de marketing prin e-mail trebuie “sa testeze in permanenta ca butonul de dezabonare functioneaza. Actul Spam stipuleaza ca o solicitare primita de la un abonat de a fi dezabonat de la comunicarea comerciala trebuie indeplinita. Nici o alta comunicare de mesaje electronice nu este permisa a mai fi trimisa dupa 5 zile de la primirea cererii de dezabonare”
Motivul pentru care Virgin Blue si-a spamat abonatii? Purtatorul de cuvant al companiei a motivat prin faptul ca o eroare la sistemul de trimitre al e-mailurilor nu a permis clientilor dezabonarea de la mesajele companiei.

Acesta totodata a recunoscut faptul ca acest sistem este defectuos si ca se va investi in trainingul angajatilor, in angajarea unei terte parte pentru a stabili exact ce fel de probleme exista, dar si ca se vor supune unui audit al 10% din trimiterile comerciale ale companiei pentru 1 an de zile.
Totusi, brandul Virgin nu se afla la prima incalcare a prevederilor legilor anti-spam.
In martie 2010, Virgin Mobile a fost amendata cu 22.000 de dolari, din nou, in Australia iar 3 luni mai tarziu, de data aceasa in Marea Britanie, Virgin Media a primit un avertisment din partea Autoritatii pentru Standarde in Publicitate (Advertising Standards Authority – ASA).

Cultura merge mai departeeeee!

Anul acesta, am auzit ca o sa fie un an bun. Asa ca si noi am inceput cu ganduri mari, planuri multe si entuziasm cat cuprinde.

Printre altele, ne-am hotarat sa dam cate o carte in fiecare luna. Pentru ianuarie avem “I Love You More Than My Dog: Five Decisions That Drive Extreme Customer Loyalty in Good Times and Bad” de Jeanne Bliss. Carte prezenta in Top 10 cele mai bune carti de Business, 2009.

Daca vrei cartea aceasta, si noi te asiguram ca merita, scrie-ne pe Wall-ul de Facebook de ce vrei cartea, si daca ne convingi, te premiem. Participantii au inceput deja sa se arate, asa ca grabeste-te.

Dead line e 4 Februarie, iar castigatorul il anutam, a doua zi, pe 5.
Participa si tu.

Email si social media – un cross eficient in 2011

2011 este anul in care marketerii vor folosi si mai mult integrarea emailului cu social media, conform unui studiu Strong Mail in care 43% dintre marketerii abordati au spus ca vor include aceasta tactica in campaniile de emailing.

Sa zicem ca 2011 va fi si acesta anul marilor provocari in industria internetului, iar emailul, evident, ramane baza de comunicare relevanta cu subscriberii tai. Provocarea este cum sa-ti intaresti si mai mult relatia cu consumatorii tai, prin implicarea lor in actiunile tale si prin cresterea engagementului acestora, iar unul dintre tool-urile principale este cum sa faci un cross intre doua canale de impact: email si social media. Read more

Am lansat un nou White Paper: “Tactici de engagement in email marketing”!

Daca acum cativa ani simpla comunicare pe email cu clientii, garanta succesul, acest lucru s-a schimbat semnificativ in prezent. Intr-adevar emailul ramane canalul de promovare cu cel mai mare ROI – conform Direct Marketing Association pentru fiecare dolar cheltuit, profitul este de peste 40$ – totusi, pentru o eficienta maxima, marketerul trebuie sa depuna mai mult efort in castigarea subscriberilor de partea sa.

Munca depusa pentru castigarea unui abonat continua mult dupa ce s-a obtinut adresa de email de la acesta. In fiecare email trimis catre clienti, este necesar sa se urmareasca oferirea de content relevant si sa se vina in intampinarea nevoilor consumatorilor, actiuni care sa duca in final la cresterea engagementului lor.

In White Paperul “Tactici de engagement in email marketing”am inclus principalele metode testate si aplicate, care o data implementate garanteaza cresterea fidelitatii clientilor tai. Iar acest lucru inseamna cresterea ratelor de raspuns si in final cresterea vanzarilor.

Daca doresti sa te informezi despre cum poti sa comunici mai eficient cu clientii tai, prin email, te invitam sa descarci AICI White Paperul “Tactici de engagement in email marketing.

Hotmail Active Views – solutia de crestere a interactivitatii de la Microsoft

In decembrie 2010, Hotmail a inceput sa ofere Hotmail Active Views, cam primul tool care ofera interactivitate in email. Utilizatorii nu trebuie sa mai astepte in timp ce browser-ul deschide o fereastra noua pentru un site, insa un API poate transmite date in timp real direct email-ului.

Cum functioneaza

Sa zicem ca primesti un email de la compania X cu mai multe oferte. In loc de click pe oferta si trimiterea catre site-ul respectiv, exista posibilitatea sa cauti ce te intereseaza in motorul de cautare din email. In acelasi timp, poti rasfoi si alte oferte disponibile exact ca si cand ai fi in cadrul unui site.

Bile albe Read more

Single opt-in vs confirmed opt-in

A fost odata ca niciodata, vremea cand double opt-in reprezenta standardul spre care marketerii aspirau.
Ei erau sfatuiti a renunta la single opt-in in favoarea confirmed ( double ) opt-in pentru a se diferentia in ochii abonatilor de cei ce trimiteau spam-uri.
Fast-forward 10 ani mai tarziu si putem observa ca in zilele de astazi double opt in este mai mult exceptia de la regula.
Un studiu realizat de catre eROI la care au participat peste 500 de e-mail marketeri, a relevant faptul ca doar 30% dintre ei folosesc metoda confirmed opt-in ( COI ).

Deci ce sa alegem? Single opt-in sau confirmed opt-in? Read more

Evenimente din 2010 si previziuni de trenduri pentru 2011

Acum, la inceput de an nou, facem si noi bilantul pentru 2010 in Email marketing.  Am facut o mica retrospectiva ca sa vedem care au fost principalele trenduri in anul care a trecut dar si la ce sa ne asteptam in 2011.

Ca si principale evenimente, avem din 2010:

1. Integrarea cu Social Media

O data cu dezvoltarea explosiva a retelelor de sociale, acestea au devenit canale importante de promovare in campaniile de marketing. Facebook are peste 500 de milioane de useri iar Twitter peste 100 de milioane. Astfel, pentru a atinge o comunitate atat de larga de utilizatori, in email a devenit din ce in ce mai folosita optiunea de shareuire in retele sociale….considerata de altfel noua forma de recomanda unui prieten.

Read more