The next big thing…in email marketing?!

Cei de la Yahoo!, Hotmail si Gmail au rectionat aproximativ simultan la inceputul de dominare al Facebook prin lansarea, momentan in faza beta….pentru o lista de parteneri de marketing aprobati, a unor noi functionalitati ce permit userilor (cei care primesc un email) sa vizualizeze content dinamic.

Functionalitatile de content dinamic permit:

• ca marketerii sa seteze un timp de expirare a ofertelor, astfel un email cu o oferta Groupon dupa data expirarii este mutat automat in trash sau sters complet din Inbox, daca cel care a primit emailul nu a interactionat cu el.

• Auto-play video – fisierele video vor putea rula direct in corpul emailului

• Controlul frecventei – nu mai este necesar ca un marketer sa trimita 5 emailuri diferite pentru a notifica unde se afla un colet expediat, informatiile se actualizeaza chiar in corpul emailului automat…

• Postarea de comentarii in social media direct din email

• Accesarea si citirea mesajeor din Facebook direct in emailul de pe Yahoo sau Hotmail

• Cine mai participa la diverse evenimente?

…toate aceastea fara sa paraseasca emailul

Read more

Hotmail lanseaza conturile de email temporare

La sfarsitul saptamanii trecute cei de la Hotmail au lasat o noua fuctionalitate interesanta as zice….permit utilizatorilor de Hotmail sa-si creeze aliasuri ale aceeasi adrese, sau altfel zis sa creeze adrese de email temporare.

Aceste adrese se creeaza asemenea celor normale doar ca nu necesita logare.

Fiecare user poate crea pana la 5 adrese temporare sau aliasuri asociate aceluiasi cont, adrese la care poate renunta oricand…si spera ca in viitor sa creasca aceasta limit la 15.

Astfel utilizatorii care nu vor sa furnizeze unui magazin online de exemplu adresa lor reala pot apela la aceste aliasuri, la fel si persoanele care vor sa se aboneze la newslettere etc.

O functionalitate asemanatoare exista si la Yahoo!, insa pentru serviciul platit Yahoo! Mail Plus

Din perspectiva noastra aceasta noua functionalitate mai ridica putin stafeta in ceea ce priveste necesitatea marketerilor de a genera incredere.

Mai multe detalii aici.

Goodmail serviciul de certificare care a inventat “stampilarea” emailurilor se inchide

Mai multe surse au confirmat astazi faptul ca reprezentantii Goodmail au trimis clientilor sai din UK un mesaj prin care ii anunta ca in intr-o saptamana serviciile Goodmail vor fi dezactivate.

Mesajul celor de la Goodmail suna in felul urmator:

It is with great regret that I must inform you that Goodmail will cease operations on Tuesday 2/8/11.  We will continue to provide CertifiedEmail tokens until Monday 2/8/11 5pm PST at which time our Token Generators will be taken offline.  Tokens provided between 2/1/11 and 2/7/11 will be free of charge.  All tokens provided during the month of January will be charged at regular rates.

We are working with our ISP partners to accommodate a transition period for your IP addresses so as to decrease the effort required for warm up.  In the meantime, please begin to transition your traffic off of CertifiedEmail.

Please contact customercare if you have any questions.

Daniel Dreymann

CEO, Goodmail Systems

Goodmail a fost de multe ori tinta criticilor multor jurnalisti din domeniu, care mentionau incapacitatea companiei de  a ajunge la break even. In plus problemele celor de la Goodmail au fost accentuate in toamna anului trecut cand cei de la Yahoo! au rupt parteneriatul cu ei, reducand major beneficiile oferite pana atunci de Goodmail.

Spercialistii din industrie insa nu cred ca aceste probleme financiare vor insemna “moartea” patentelor dezvoltate de inovatorii de la Goodmail…ci ca cel mai probabil mai multi investitori vor fi interesati in dezvoltarea viitoare a tehnologiilor existente.