Email marketing la ecomTIM

Daca lucrezi in e-commerce, probabil ecomTIM este o conferinta de la care nu trebuie sa lipsesti pentru ca acolo vor fi foarte multi speaker internationali, reprezentanti ai PayPal, Magento, SEOmoz, Google, VISA…dar si multe nume cunoscute din online-ul Romanesc.

La ecomTIM va fi prezenta si colega noastra, Cristina Dinu, care va sustine un workshop de 2 ore, aplicat pentru problemele de e-commerce, la care vei invata printre altele cum sa integrezi social media in campaniile de email marketing, cum sa creezi content si cum sa analizezi rezultatele unei campanii.

Pentru inscrieri si mai multe detalii intrati aici, pe site-ul evenimentului

Daca lucrezi in e-commerce probabil ecomTIM este o conferinta la care nu trebuie sa lipsesti pentru ca acolo vor fi foarte multi speaker internationali, reprezentanti ai PayPal, Magento, SEOmoz, Google, VISA…dar si multe nume cunoscute din online-ul Romanesc.

La ecomTIM va fi prezenta si colega noastra Cristina Dinu, care va sustine un workshop de 2 ore, aplicat pentru problemele de e-commerce, la care ve-ti invata printre altele cum sa integrezi social media in campaniile de email marketing, cum sa creezi content si cum sa analizezi rezultatele unei campanii.

Mai multe detalii si inscieri gasiti, aici, pe site-ul evenimentului

Email marketing la ecomTIM

Bounce management tips

Atunci cand baza de date devine un asset pentru o companie, aceasta incepe sa acorde o foarte mare atentie bounce-urilor sau, altfel spus, adreselor de la care se intorc mesaje de eroare in urma trimiterilor de emailuri. Aceasta pentru ca un numar mare de bounce-uri contibuie la accentuare tendintei de scadere a listelor si uneori poate reflecta lipsa unor porceduri corecte de colectare a adreselor de email.

Pe langa acest aspect, managementul corect al bounce-urilor este unul din elementele esentiale in pastrarea unei bune reputatii. Motivele pentru care un email nu a putut fi livrat tin pe de o parte de faptul ca adresa de email nu mai este valida, returnand o eroare permanent sau o eroare temporara (adresa este inca valida dar emailul nu a fost livrat pentru un alt motiv).

Cand trebuie sa eliminam adresele din lista?
Teoretic nu exista o regula anume, organizatiile agresive pot decide sa stearga din lista hard bounce-urile (adresele cu erori permanente) dupa 2-3 trimiteri. Pe de alta parte, exista varianta conservativa care recomanda stergerea lor dupa 1 singur hard bounce.

In ceea ce priveste bouce-urile soft, stergerea acestora din lista depinde de frecventa de trimitere si de tipul de eroare primita. De obicei 3 erori consecutive asociate problemelor de conectare cu un domeniu sunt suficinete in cazul in care trimiterile au loc zilnic. Daca vorbim de un bouce gen casuta de email plina, in cazul trimiterilor zilnice, poate ca ar trebui sa setam ca acestea sa se stearga dupa 15 erori consecutive. Daca trimitem odata pe saptamana/luna, 3-5 erori consecutive de acest gen pot fi suficiente.

Cand stabiliti politica de stergere a bounce back-urilor trebuie sa luati in considerare ca bounce-urile efective influenteaza livrarea emailurilor in Inbox si o clasificare detaliata a acestora poate influenta reputatia senderului.

INSIDE 2011, editia a-VI-a. O analiza completa a modului cum au fost citite emailurile, in Romania, in perioada 2010-2011

Studiul “INSIDE” se bazeaza pe actiunile aferente pietei de email marketing, realizate exclusiv in Romania si cuprinde o sinteza a comportamentului abonatilor in perioada ianuarie 2010 – iunie 2011.

Analizand toate datele statistice, ca rezultat al campaniilor de email marketing derulate de White Image in perioada mentionata, vom arata care au fost cele mai bune zile pentru trimitere, cele mai bune intervale orare din punct de vedere al ratelor medii de deschidere si ale celor de click through, evolutia pietei de email marketing in Romania in ultimii ani, precum si alte detalii relevante din acest domeniu.

Raportul INSIDE are drept scop realizarea unei informari mai bune a utilizatorilor si furnizorilor cu privire la piata de email marketing, oferind astfel niste unelte sau idei de actiune, ceea ce le va permite acestora obtinerea unor rezultate optime in activitatea de email marketing.

In acest raport veti gasi detalii despre cei mai importanti indicatori de evaluare a campaniilor de email marketing, aceste date statistice fiind valabile atat la nivel agregat, cat si la nivel de tip de comunicare (Business to Consumer, Business to Business), prezentand modalitatea prin care abonatii relationeaza cu newsletterele trimise, evidentiind evolutia pe parcursul mai multor ani si stabilind clar tendintele in acest domeniu din punctul de vedere al specificului comportamentului abonatilor si al obiceiurilor de consum.

Studiul reprezinta o analiza a unui numar de 510.364.691 emailuri trimise de catre White Image in perioada ianuarie 2010 – iunie 2011 pentru clientii locali, cu un total de 29.874 de campanii, din care 18.493 in anul 2010 si 11.381 in prima jumatate a anului 2011, indicand o crestere a numarului de campanii cu 65% in 2010 fata de 2009 si cu 24% in primul semestru al anului 2011 fata de aceea si perioada a anului 2010.

Pentru a descarca o copie a studiului click aici