Un expert anti-spam worldwide devine consultant White Image

Pentru cei care au incercat vreodata sa intre in legatura cu un ISP stiu ca de mult ori nu primesc nici un raspuns, insa cand unul dintre cele mai apreciete nume in industria anti-spam accepta sa lucreze alaturi de tine ca si consultant inseamna ca am reusit sa creem un nivel de incredere destul de mare in industrie.

Nu avem accordul sa-I comunicam numele, insa putem spune ca este o persoana care a colaborat cu echipele de anti abuse ale catorva ISP-uri din top 5 in crearea tehnolgiilor de filtrare ale acestora…. Well asta nu inseamna insa ca ne va dezvalui vr’unul din secretele din spatele acelor tehnologii. Inseamna doar ca vom putea raspunde mult mai rapid unor probleme de abuzuri, vom putea izola si preveni mult mai bine eventuale incidente astfel incat sa asiguram in contiunare cea mai buna rata de livrare in Inbox.

Poate nu intamplator toate acestea se intamplat in momentul in care 75% dintre IP-urile noastre au scor de reputatie maxim, 100, in sistemul de reptutatie al celor de la Return Path.

Spamhaus sperie multi senderi

Unul dintre cei mai apreciati experti in industria anti-spam posta zilele trecute un articol in care mentiona ca multe branduri de top printre care Disney, Macy’s, Facebook, Walmart, Bacardi au ajuns in blacklist-ul Spamhaus in ultima perioada.

Ce se presupune a se fi intamplat…? Specialistii apreciaza ca problemele grave precum spamul generat de probleme de securitate si botnet-uri s-a micsoart ca intensitate, ceea ce lasa loc si timp celor de la Spamhaus sa analizeze alte tipuri de date pe care pana de curand nu le luau in considerare.

Ce este de mentionat este ca nimic nu s-a schimbat in ceea ce priveste criteriile de listare, dar cei de la Spamhaus au spus intotdeauna ca listeaza companiile care trimit emailuri nesolicitate, iar acum, ca alocarea resurselor s-a schimbat, acestia pot analiza mai multi senderi.

Intr-o lume perfecta faptul ca analizeaza mai multi senderi nu inseamna nimic, daca senderii ar trimite emailuri doar celor care au solicitat si daca senderii ar pastra igiena listelor.

Dar…cum traim intr-o lume imperfecta sunt multi senderi care au liste colectate cu ani in urma, si nu toate adresele din acele liste si-au dat defapt acceptul sa primeasca emailuri…multi dintre acesti senderi chiar au rate acceptabile de deschidere si click, dar asta nu inseamna ca nu au probleme in liste….iar acum acele probleme ies la iveala.

Pentru cei care nu stiu Spamhaus este unul dintre cele mai folosite backlists, se spune ca au undeva in jur de cateva sute de mii de spam trap-uri distribuite pe net si listarea aici poate insemna blocarea emailurilor de catre multe ISP-uri.