Email marketing reputation…from Rusia with love :)

Mail.ru, cel mai important ISP din Rusia a lansat la inceputul acestei luni, dupa parerea noastra, unul dintre cele mai detaliate sisteme de Feedback loop. Mail.ru nu doar ca forwardeaza companiei care a trimis campaniile de email marketing reclamatiile de spam, dar ofera si rapoarte detaliate, real time, ale interactiunii userilor cu emailurile trimise, rapoarte la care doar un ISP avea acces si care pot influenta reputatia:

–    Cate emailuri au fost citite si cate au fost sterse dupa ce au fost deschise;
–    Cate emailuri au fost sterse fara sa fie deschise;
–    Reputatia calculata in fiecare zi;

Spre deosebire de sistemele de feedback loop existente, mail.ru ofera reputatia la nivelul domeniului care a trimis emailul, dar surse din piata sustin ca este in lucru si un sistem care sa aiba ca baza de raportare IP-ul care a trimis emailul (nu se specifica o data la care release-ul va fi gata).

Sistemul ofera granularitate in sensul ca toate datele prezentate mai sus pot fi analizate la nivelul unei zile, sapatamani sau luni, atat in format numeric cat si grafic.

Surprinzator, sistemul ofera si statistici legate de deliverabilitate, astfel mail.ru raporteaza unde au fost livrate emailurile; daca au fost livrate in Inbox sau in folderul de Spam si chiar mai mult, ofera si informatii despre procentul pe care ei l-au considerat ca fiind spam….ceea ce este total diferit de faptul ca mailul a fost livrat in folderul Inbox sau Spam si diferit de reclamatiile de spam ale userilor.

Si, partea interesenta este ca ofera aceste date retroactiv pe un an intreg!

Tu cate adrese de email pierzi?

Pe 1 august doua domenii din Olanda; orange.nl si wanadoo.nl vor disparea. Adresele de email de pe aceste domenii vor fi transferate catre online.nl.

Aceasta inseamna ca este posibil sa vedeti o crestere a ratelor de bounce daca aveti in lista multe adrese de pe cele doua domenii. Puteti verifica cate adrese din aceste domenii aveti in lista folosind optiunea de search, sau puteti crea segmente cu adresele care folosesc cele doua domenii pentru a le trimite un email prin care sa le cereti sa-si actualizeze adresa de email.