New Email Marketing = DATA Marketing

Daca pana acum luai in considerare ratele de deschideri si de click, acum e timpul sa treci la urmatorul nivel. Afla care sunt noile date pe care trebuie sa le iei in considerare in strategia ta de email marketing.

Te incurajam sa te inscrii la emacademy, unde vei invata despre optimizarea proceselor de comunicare si tehnici de analiza a datelor pentru cresterea ratelor de conversie.

poza

5 pasi catre un mesaj auzit! 5 pasi catre un newsletter citit. 5 pasi catre un header care-si face treaba!

Simplu e usor. Adica simplu e simplu. Dar mai ales, simplu e puternic. Si e greu. Adica e greu sa fie simplu. Hmm, hai ca e complicat! Voiam sa zic ca e greu sa aduni toata informatia in cateva cuvinte si imagini-cheie. E ca un rezumat la literatura. Sau ca un desen sintetizat. Sau ca o casa minimal. Less is more. Dar e al naibii de greu.

5-Steps-Marketing

Asa e si cu comunicarea prin email. E bine sa fie simplu, sa te prinzi din prima. Sa nu fie filosofie. Cititorul sa se focuseze din prima si sa gaseasca mesajul pe care vrei sa-l transmiti imediat – pana la urma asta e ideea principala a e-mailului, nu?

Da, headerul este ca inceputul unei carti. Nu te-a prins in primele pagini? Atunci n-o sa ajungi la ultima pagina niciodata. Asa e si cu header-ul comunicarii prin email. E metoda prin care atragi atentia cititorului, prin care demonstrezi cat de bine brandul tau stie sa comunice si cat de bine iti iese treaba.

Destula introducere, hai sa trecem la partea “practica”:

1. Vizual – foloseste-te de faptul ca suntem “creaturi” ale primei impresii. Pozele comunica in spatiu si timp mai putin decat cuvintele. Pana la urma intai vezi poza, si apoi te apuci de citit.

aviamottors

2. Simplu! Fara prea multe cuvinte. Fa-ti blog si scrie acolo, dar nu in header. Simplu si ca text si ca poze – gandeste-te si la faptul ca multa lume isi verifica mailul de pe mobil!

poza

3. Asorteaza! Imaginea headerului trebuie sa fie in ton cu modul de adresare (site, logo, etc.)

bmall

4. Daca pui o poza si ceva text, you’re gonna have a bad time! Te-ai prins imediat pe unde ai vazut asta, nu? Cam asa ceva! Fa sa arate totul bine. Nu arunca prima poza care-ti pica in Stock. Si nici primele vorbe. Si pune-o de un brainstorming. Intotdeauna mai multi neuroni fac treaba mai buna! 🙂

5. Pana acum ti-am zis ca poza trebuie sa vorbeasca. Acum iti zic ca ar fi bine sa vorbeasca mult si textul. Si asta pentru ca multi clienti vor alege sa nu incarce imaginile in e-mail. Si atunci, header-ul tau de doomed. Deci nu pune chiar totul in poza.

poza2

Si ca sa incheiem scurt si la obiect: nu uita de compozitie. Tot ce faci, tot ce vezi e o compozitie. Poza, textul, felul in care sunt aranjate impreuna il determina pe el, pe destinatar sa-ti citeasca tot newsletterul sau nu.

Designul plat – un trend din ce in ce mai popular

Designul plat a reaparut ca un stil popular de web design curat si functional. Dar cat timp va rezista acest trend ?

poza

Flat design-ul a fost una din cele mai mari tendinte din 2013 si continua in forta si in prezent, prin rectificarea grafica a oricarui element de design care nu are ca scop functionalitatea produsului. Principiile din spatele designului plat nu sunt noi. Web design-ul minimalist a inceput odata cu crearea de foi de stil in cascada (CSS). CSS a adus consistenta si comoditate in pagini web. La fel ca si, designul minimalist, designul plat are acelasi scop in minte. Acest lucru presupune utilizarea, practic, doar a formelor plate si a unor indicatori ce ajuta utilizatorul sa aiba o experienta cat mai accesibila.

Windows 8, Facebook si Gmail – toate folosesc flat design-ul si, in experienta userilor, mizeaza pe simplicitate.

Sa luam, ca exemplu, designul din newsleterul de mai jos. Se observa, cu usurinta, un design bazat pe imagini suprapuse, grafica 3-D si degradeuri, care oboseste vizual si cel mai important, informatia, care trebuie sa ajunga la utilizator, nu este suficient evidentiata.

1

In dorinta de a transmite un mesaj functional, designerii au gasit solutia in design-ul plat prin evitarea gradientilor, umbrelor, designului aglomerat, efectelor 3-D si imaginilor care nu aduc valoare continutului.

Design-ul plat este cunoscut pentru bi-dimensionalitate, accentul se pune pe accesibilitate si minimalism, linii indraznete si clare, tipografie creativa, culori vii si cuvinte alese cu grija. Stilul Sans serif simple este adesea folosit pentru a transmite mesaje in mod clar.

Aceasta tehnica de design ofera un aspect mai curat pentru continut, care este mai usor pentru a fi asimilat de catre utilizator. Designul plat poate imbunatati designul responsive al  unui site web si permite paginilor sa se incarce mai repede.

Cand se utilizeaza un design plat, detaliile de design, cum ar fi alegerea culorilor si textelor, sunt decizii importante.

2

Cu un design plat, mai putin inseamna mai mult. Designul plat este organizat, simplist, si consistent.  De fapt, este o adaptare moderna a design-ului minimalist, un trend in care multi cred, in prezent. Aceasta se concentreaza numai pe utilizarea elementelor esentiale, care ia forme noi ce schimba experienta utilizatorului, provocand astfel designerii sa perfectioneze continutul layout-ului pentru a-si  atinge scopul  si rezultatele propuse.