5 lucruri de facut pentru a supravietui noului Facebook feed

2018 e anul incercarilor din online si, fie ca esti marketer sau pur si simplu ai un business, nicio noutate nu ar trebui sa fie scapata din vedere. Internetul isi schimba fata prin GDPR si Facebook. Daca despre GDPR am detaliat AICI, astazi ne focusam pe cea mai mare retea sociala care a schimbat de curand “regulile” jocului, mai exact algoritmul atat de importantului news feed.

Pe scurt, algoritmul a fost modificat, iar acum prioritate au postarile personale, in detrimentul paginilor. Altfel spus, toata lumea va primi mai intai contentul livrat de prieteni si abia apoi cel creat de branduri. Motivul? Pentru a promova cât mai mult conținutul local.


Ce se schimba?

1. Mai putin content branduit in feed din partea publisher-ilor si a business-urilor
2. Reach-ul paginilor scade, implicit si traficul site-urilor
3. Postarile vor fi clasificate diferit, primind prioritate cele care pot starni interactiunea umana.

Ce e de facut?

1. Posteaza mai rar decat o faceai pana acum. Chiar daca ti se pare complicat, e necesara aceasta modificare de strategie. Din acest moment zicala “putin si bun” se pliaza perfect pe comunicarea fiecarui brand in parte.

2. Gandeste si creeaza content care poate genera interactiunea cu si intre fanii/persoanele care iti apreciaza business-ul. Cu cat buzz-ul va fi mai mare, cu atat postarile tale vor primi un rank mai bun, iar astfel engagementul si reach-ul postarilor tale vor creste.

3. Uita de postarile in care le ceri userilor sa comenteze, share-uiasca sau sa iti aprecieze postarile sau pagina. Engagement-bait-ul va fi drastic sanctionat de noul algoritm.

4. Specializeaza-te in Facebook Ads. Fie ca iti place sau nu, trebuie sa investesti in tine si in business-ul tau pentru a deveni relevant pe piata fie ca esti publisher sau business.

5. Foloseste-te de clipurile live. Acestea se bucura in continuare de promovarea intensiva din partea Facebook, iar statisticile spun ca genereaza de 6 ori mai multe interactiuni decat postarile obisnuite.

social media facebook strategie white image

3 metode de a folosi continutul dinamic in strategia ta de email marketing

Mesajele personalizate sunt pe placul userilor! Avem 3 metode de a le folosi in planul tau de email marketing pentru rezultate care sigur iti vor fi pe plac:

  • Determinarea segmentelor cheie care sunt eligibile pentru continut dinamic
  • Strangerea tuturor datelor necesare pentru a crea versiuni diferite pentru acelasi concept creative
  • Sa aiba capacitatea de a crea continut specific pentru fiecare segment, pentru a raspunde promisiunii de a furniza continut dinamic

AICI afli toate informatiile detaliate!

26758404_1746346805396242_5797855991956379714_o

Cum construiesti corect o baza de date?

Probabil ca cea mai frecventa intrebare care si-o pun cei de la departamentul de marketing atunci cand vine vorba de lansarea unui newslettter este “cum sa ne construim o baza de date?”

Cei mai multi uita ca cel mai important este sa ne construim o baza de date cu subscriberi (persoane care au optat sa primeasca newsletterele noastre). Daca nu reprezentati un brand foarte cunoscut si nu aveti un buget mare de cheltuit pentru aceasta operatiune … trebuie sa aveti rabdare. In publicarea de newslettere electronice, rabdarea este o virtute pentru ca o lista de subscriberi nu se construieste peste noapte. Este adevarat ca putem face in cateva zile o lista cu adrese de email luate de la “prieteni” dar nu si una de calitate.

Citeste continuarea AICI!

construirea unei baze de date

Ce este marketingul?

Marketingul a ajuns în etapa în care nu mai e loc de foarte mult subiectivism și situații complicate. Clienții au evoluat și își doresc să adere la o idee cu care se identifică. Seth Godin sintetizează perfect gândirea userilor.

Fii sincer, spune-ți povestea, fă-l pe client să te înțeleagă și lumea va fi a ta!

stories marketing

Diferenta dintre o campanie segmentata de email si una nesegmentata

Segmentarea e o adevarata bagheta magica ce poate fi folosita in campaniile de email marketing. Utilizand acest tool te asiguri ca mesajul tau va fi directionat catre cei interesati, facand slalom printre userii irelevanti pentru o anumita campanie.

Daca inca nu folosesti segmentarea, ar trebui sa incepi sa o faci. Cifrele vorbesc de la sine:

segmentare campanii

Cum cresti corect o baza de date?

Cea mai eficienta metoda de crestere a bazelor de date este colectarea informatiilor odata cu completarea formularelor de comanda.

In sfera B2B, cea mai eficienta metoda de construire/crestere a bazelor de date este colectarea informatiilor odata cu completarea formularelor de comanda, a contractelor etc. (In cazul acesta va trebui sa acordati o mare atentie procesarii adreselor de email, pentru a evita eventualele greseli de transcriere). In B2C puteti folosi formulare standardizate de colectare a informatiilor persoanelor care asteapta la casa de marcat.

Pe larg, pe AICI!

cresterea bazelor de date

Din ce in ce mai multi useri folosesc search-ul vocal

Comportamentul userilor se schimba in fiecare zi. In acest context puterea de adaptare a modului in care comunica si isi dezvolta strategia un brand sunt foarte importante. Sfatul nostru este sa fi prezent in orice mediu, indiferent cat de neimportant ti s-ar parea in acest moment. Simpla prezenta poate insemna un avantaj pe viitor si incearca sa oferi solutii cat mai simple si eficiente.

26850853_1746354582062131_7071993732781126144_o