Loializarea sau despre cât de important e să-ți ții clienții aproape

De la primul email trimis si pana la newsletterele obisnuite, un marketer trebuie sa conceapa totul avand in minte cuvantul cheie: loializarea.

Dorinta oricarei companii este sa aiba multi clienti si mai ales fideli. Ei reprezinta tinta oricarui om de marketing sau de vanzari, indiferent de domeniul de activitate. O relatie buna si de lunga durata cu clientii genereaza profit, pe de o parte, si satisfactie, pe de alta parte.

Cum trebuie sa iti construiesti strategia pentru a nu ‘agresa’ clientul si pentru a te ‘imprieteni’ cu acesta am dezvoltat AICI!

Crezi ca rolul tau poate fi luat de o masinarie?

Toata lumea se intreaba daca inteligenta artificiala si masinariile vor cuceri usor, usor omenirea. Un sondaj realizat recent a scos in evidenta faptul ca 1 din 4 britanici cred ca pot fi deja inlocuiti de tehnologie. Americanii sunt si mai pesimisti, 37% dintre respondenti fiind convinsi ca masinariile le-ar putea face treaba de la serviciu.

Marketingul este un domeniu in care tehnologia este extrem de importanta. Automatizarile eficientizeaza multe aspecte, iar singura zona care ar parea ca este in “siguranta” din acest punct de vedere ar fi cea de creatie acolo unde interventia umana este unica.

#InspiratiaDeWeekend XV

Atunci cand te mergi intr-un restaurant la un moment dat chelnerul te va intreba daca totul este in regula. E o situatie general acceptata. Acelasi principiu ar trebui sa functioneze si atunci cand vine vorba de review-uri care pur si simplu ar trebui sa fie cerute fara alte artificii.

Indicatorii care te ajuta sa cureti listele in #EmailMarketing

O baza de date cu adrese de email sanatoasa presupune, mai intai de toate, o verificare a calitatii adreselor la care urmeaza sa trimiti emailurile. Aceasta lista trebuie sa raspunda la o serie de indicatori care pot influenta pozitiv sau negativ, trimiterea emailurilor.

Indicatorii care te ajuta sa-ti faci o lista curata sunt: reclamatiile de spam, spam trap-urile, bounce-urile, rata de dezabonare si volumul.

Pe larg, despre fiecare indicator in parte, am scris AICI!

#InspiratiaDeWeekend – XIV

GDPR ti-a curatat bazele de date? E momentul sa lucrezi din nou la ele si indicat e sa o faci ca la “carte”.

Primul pas? Mesajul “welcome” e temelia relatiei cu noul tau abonat. La prima intalnire scoate in evidenta calitatile care sa consolideze o relatie pe termen lung. Nu uita insa ca dragoste la prima vedere nu exista in niciun tip de marketing.

20993052_1605367266160864_7498632445213035832_n