#InspiratiaDeWeekend – XXII

Fiecare anotimp are partile lui frumoase, dar vara parca are ceva mai mult. Tot vibeul sau cool inspira si materiale de marketing care le induc cu usurinta userilor o senzatie placuta, iar de aici putem vorbi mai usor de conversii. Thrive se foloseste impecabil de toate aceste detalii.

 

Procentul zilei: 84% dintre marketeri sustin calitatea datelor in detrimentul scalarii

 

Un studiu care a chestionat 300 de marketeri care lucreaza cu date a avut un rezultat interesant: majoritatea sustine ca cel mai important aspect este calitatea, si nu scala sau pretul.

Un test de reactivarea a clientilor inactivi in Email Marketing

 

Trecand dincolo de selectia grupului de test si modul in care a fost definit clientul inactiv, o agentie de turism a ales sa testeze cea mai buna abordare de reactivare a clientilor, astfel imbunatatindu-si rezultatele cu 12.3%.

Vrei rezultate bune? Gaseste abordarea potrivita. Cum? Iti explicam AICI!

Cifra zilei: 400.000 de notificari pe secunda au fost trimise in timpul finalei Cupei Mondiale

Ce inseamna un eveniment important pentru publicatii si branduri? 400.000 de notificari pe secunda, in timpul finalei Cupei Mondiale din 2018.

Acest “varf” a durat aproape 7 minute si a stabilit recordul din timpul turneului. In finala mica a fost inregistrat un maxim de 380.000 de notificari pe secunda, iar una din semifinale a adunat 310.000 de notificari pe secunda.

4 idei pentru un copywriting mai bun de email

Astăzi vorbim despre ce trebuie sa faci pentru a te apropia de textul perfect pentru email-uri. Despre cum acesta poate exploata la maxim capacitatile unice de vanzare ale emailului.

Sugestiile pot parea truisme pentru email marketerii experimentati, credem ca uneori merita sa ne intoarcem la principiile de baza, pe care le vom enunta in continuare:

• Creati un e-mail template care sa arate ca un site
• Maximizati primul contact vizual prin copy-ul folosit

Continuare o poti citi AICI

 

Quote of the Day – I

Daca vremea de vara aceasta nu te inspira atunci iti poti gasi energia creativa in alte parti. Vorbele colegilor de breasla sunt cu siguranta o sursa pe care nu ar trebui sa o neglijezi, iar Brian Solis chiar a pus punctul pe I.

Comunicarea pare sa devina uneori rece si extrem de impersonala si poate ca dincolo de cifre ar trebui sa privim mai intai partea umana a interacțiunii care se creaza intre useri si brand.

#InspiratiaDeWeekend – XIX

O spunem de câte ori avem ocazia: un newsletter reușit trebuie să inspire. În industria fashion-ului acest atribut este unul aproape obligatoriu.

Exemplul de astăzi este unul relevant. Avesta unește impecabil toate elementele necesare: design, copy, produs.

Cum sa creezi profilul complet al unui abonat

Personalizarea continutului e cheia succesului unei campanii de newslettere. Cum poti reusi acest lucru? Cunoscandu-ti cat mai bine abonatii.

Cum faci asta? Prin crearea unui profil complet al abonatilor prin acesti patru pasi:

1. Formularul de abonare: o pagina eficienta de sign-up este un must!

2. Updatarea profilului: colectarea informatiilor ce te vor ajuta sa segmentezi si sa livrezi continut relevat.

3. Progressive Profiling (poll-urile din newsletter): un chestionar accesibil si clar pentru abonati, ce se poate transforma usor intr-un generator de leaduri.

4. Crearea profilului in functie de comportament: de departe cea mai complexa forma de personalizare, consuma cel mai mult timp si este cea mai scumpa. Dar rezultatele sunt pe masura muncii depuse.

Pe larg despre acest subiect, AICI!

#Throwback: Primul email trimis vreodata!

Iti vine sau nu sa crezi dar au trecut nu mai putin de 47 de ani de cand a fost trimis primul email. “Responsabil” pentru acea trimitere este inginerul Ray Tomlinson care testa in acea perioada mai multe metode de a trimite un text de pe un calculator catre altul. Toate incercarile sale, la fel ca ca si cea care a fost inregistrata ca fiind primul email continea textul „QWERTYUIOP” (literele, de la stanga la dreapta, din partea de sus a tastaturii).

Interesant este si ca inainte de a fi denumit email, specialistii vremii ii spuneau computer mail, iar trimiterea facuta de Ray Tomlinson a fost facuta cu un program numit CYPNET, o extensie SNDMSG.

3 metode de a folosi continutul dinamic in programul de email marketing

Continutul dinamic este scurtatura care te poate aduce mai aproape de potentialii clienti. Folosindu-l poti sa-ti respecti promisiunea de a oferi mesaje personalizate abonatilor, care sa le respecte preferintele si care sa fie relevante in raport cu nevoile lor, fara a face o nesfarsita serie de versiuni creative pentru acelasi mesaj comunicat.

Incepe cu un plan care sa include trei tactici fundamentale:

  • Determinarea segmentelor cheie care sunt eligibile pentru continut dinamic
  • Strangerea tuturor datelor necesare pentru a crea versiuni diferite pentru acelasi concept creativ
  • Sa aiba capacitatea de a crea continut specific pentru fiecare segment, pentru a raspunde promisiunii de a furniza continut dinamic

Continuarea AICI.