Comunicat de presă | White Image și Salvați Copiii avertizează că în România un copil mai mic de un an moare la fiecare 9 ore și apelează la români pentru a redirecționa 3,5% din impozitul pe venit, pentru dotarea a 10 secții de neonatologie

Un copil sub vârsta de un an moare la fiecare 9 ore în România, în timp ce există un deficit cronic de medici neonatologi și echipamente mai vechi de 25 ani în spitale.

Compania de email marketing White Image și Organizația Salvați Copiii România lansează o campanie de încurajare a românilor să redirecționeze gratuit 3,5% din impozitul pe venit, prin completarea formularului 230, pentru dotarea a 10 secții de neonatologie cu echipamente medicale performante. Astfel, viețile a mii de copii născuți prematur pot fi salvate. Statistica arată că un copil sub vârsta de un an moare la fiecare 9 ore în România.

Pentru a atrage fondurile necesare pentru dotarea a 10 secții de neonatologie din spitalele din România este nevoie ca cel puțin 10.000 de persoane să devină eroi, mobilizând colegii să completeze formularul 230 și adunând cel puțin 50 de formulare. Până acum, mai mulți români au devenit eroi, pe lângă profesiile pe care le au, adunând fiecare deja peste 50 de formulare, însă este nevoie de un număr cât mai mare de eroi pentru a obține fondurile necesare pentru dotarea secțiilor de neonatologie. Astfel, prin campania “FII EROUL CARE FACE. NU CEL CARE SE PREFACE!”, persoanele fizice sunt încurajate să completeze și să trimită formularele 230 către organizația Salvați Copiii, până pe 25 mai 2024.

România se află pe podiumul UE privind rata mortalității infantile. Situația este accentuată și de faptul că în spitalele din țară există un deficit cronic de medici neonatologi, mai exact o lipsă de 40% din totalul numărului necesar, potrivit unei analize realizate de Salvați Copiii România. De asemenea, vechimea medie a echipamentelor în secţiile de neonatologie este de 8 ani, iar în unele spitale există echipamente cu o vechime de peste 25 de ani, care ar trebui înlocuite. Suportul vital și îngrijirea unui prematur necesită luni de zile, experiență clinică și aparatură medicală performantă, care să substituie mediul din uterul matern și să permită supraviețuirea fără dizabilități.

“Echipamentele medicale performante pot oferi suport vital esențial, în monitorizarea nou-născuţilor prematur și în intervenții medicale precise și eficiente care să oferă șanse mai mari de supraviețuire și dezvoltare sănătoasă a acestor luptători. Cu o mortalitate infantilă ridicată în comparație cu celelalte țări ale Uniunii Europene, avem nevoie de eroi care să facă schimbarea. Oricine poate fi eroul copiilor născuți prematur cu un gest foarte simplu și gratuit, care durează doar 3 minute: completarea formularului 230 prin care automat, fără niciun efort, 3,5% din impozitul datorat către stat va fi redirecționat pentru a salva viețile micuților”, declară Gabriela Alexandrescu, Președinte Executiv Organizația Salvați Copiii.

Proiectul este coordonat de Grațiela Lupu, cu sprijinul colegilor Andi Amironoaiei, Alexandru Goagă și Raluca Radici din partea agenției White Image, care au creat și promovează campania organizației Salvați Copiii pentru o schimbare semnificativă în viețile copiilor născuți prematur.

“Cu entuziasm ne implicăm pentru a face o schimbare reală privind viețile și viitorul copiilor. Ne-am dorit ca această campanie să fie nu doar eficientă, ci și profund semnificativă pentru problemele cu care se confruntă copiii din România. De aceea, încurajăm românii să inspire și să mobilieze colegii și apropiații să completeze formularul 230. Oricine dorește poate strânge cel puțin 50 de formulare 230 și să le trimită către organizația Salvați Copiii până pe 15 mai 2024. Prin această campanie, ne-am propus să transmitem un mesaj puternic despre responsabilitatea socială și angajamentul românilor pentru sănătatea și binele copiilor”, declară Grațiela Lupu, co-fondator White Image și coordonatorului campaniei de strângere a formularelor 230 pentru dotarea secțiilor de neonatologie din spitale.

Pe parcursul strângerii de formulare 230, eroii care strâng peste 50 de astfel de formulare pot opta pentru a-și face cunoscută implicarea și pentru a fi un exemplu pentru viitorii erori.

Din anul 2010 şi până în prezent, Organizaţia Salvaţi Copiii a dotat 122 de unităţi medicale (secţii de neonatologie, terapie intensivă neonatală, secţii de pediatrie şi Obstetrică-Ginecologie) din toate judeţele ţării, cu peste 1.700 de echipamente vitale, investind peste 10 milioane de euro. Doar în 2023, Salvaţi Copiii a dotat peste 55 de unităţi medicale cu echipamente performante, asigurând supravieţuirea şi tratamentul adecvat pentru cel puţin 60.000 de copii.

FII EROU! SALVEAZĂ VIAȚA COPIILOR NĂSCUȚI PREMATUR!
#FiErouSalveazaViata #SalvatiCopiii #Redirectioneaza3.5%

INTERVIU | IQADS: “Automatizările în relația cu clienții accelerează vânzările și pot crește gradul de fidelizare cu 30%”

Automatizarea relației cu consumatorii va accelera pe piața locală, ceea ce va duce la reduceri de costuri, dar și o creștere a gradului de loializare de până la 30%. Cel mai mare impact este remarcat în domenii precum financiar-bancar, asigurări, auto, dar și ecommerce. Mai multe detalii am oferit într-un articol IQads.

Începând de la automatizările din domeniul bancar, precum cele pentru crearea contului sau emiterea cardului, care decurg în urma semnării unui contract și până la cele din piața asigurărilor, care țin de reglementări sau la cele din segmentul service-urilor, legate de perioada de revizie, expirarea ITP-ului și nu numai, toate aceste procese și-au lăsat amprenta asupra modului în care interacționăm cu companiile.

Investițiile în automatizarea relației cu clienții au crescut cu 20% începând din pandemie și până în prezent, iar de regulă o investiție medie pentru un business este de 1.000 de euro pe lună, în funcție de complexitate, mărime, canale etc.

“Dacă este trimis conținutul potrivit persoanei potrivite la momentul potrivit, rezultatele obținute pot fi duble comparativ cu orice campanie de marketing a unei companii. În activitatea de suport post-vânzare, acolo unde sunt identificate bine interacțiunile clientului cu brandul și există informațiile necesare pentru a face comunicarea relevantă, gradul de loializare conform studiilor poate crește cu 20%-30%”, declară Grațiela Lupu, Managing Partner White Image.

Sunt multe comunicări reglementate prin lege, care dacă nu s-ar trimite automatizat prin email de exemplu, ar genera costuri semnificativ mai mari ca ele să fie trimise prin sistemul tradițional.

Un alt rol important pe care îl pot avea automatizările este atunci când reamintesc clientului că trebuie să plătească o rată, o asigurare sau o taxă care, dacă nu sunt achitate la timp, ar genera penalizări.

“Cheia este să reușești să comunici cu un client toate informațiile relevante, în etapa în care se află în relația cu brandul. De exemplu, în domeniul bancar, sunt carduri cu ajutorul cărora poți avea diferite beneficii, reduceri la diverși comercianți, dar aceste informații sunt de multe ori comunicate doar pe platformele de ebanking, dar nu ajung la client atunci când s-ar putea bucura ele. În acest caz, automatizările prin email sau SMS pot ajuta ca informațiile să ajungă la clienți la momentul potrivit”, explică Andrei Georgescu, cofondator White Image.

Inteligența artificială ajută la îmbunătățirea proceselor, de exemplu în segmentarea audienței. Cu sprijinul AI, un comerciant poate identifica viitoare mame doar după un tipar de comportament de achiziții.

În zona de ecommerce, inteligența artificială poate fi de ajutor pentru recomandarea de produse cu o probabilitate mai mare de achiziție pentru fiecare actual ori potențial client. Cu toate acestea, în ecommerce automatizarea acopera cel mult 10% din clienții online pentru că ciclul de viață al produselor este foarte scurt. Drept urmare, și momentele de interacțiune cu produsul respectiv sunt mai puține, dar și în acest caz eficiența automatizărilor este mare, mai ales dacă este completată de alte tactici de segmentare.

Companiile investesc miliarde de dolari la nivel global pentru a-și îmbunătăți zona de CRM (Customer Relationship Management), potrivit celor mai recente studii, iar în România acest segment a avut creșteri de două cifre în ultimii ani.

Fondată în 2003, White Image, parte din grupul Mediapost Hit Mail, detinut de posta Franceza, este prima companie de email marketing din România, creând practic o piață nouă la nivel local. White Image este cea mai premiată companie de pe piața românească de email marketing, acumulând 6 premii internaţionale la Marketing Sherpa Award, în SUA, cea mai prestigioasă competiție de email marketing din lume. White Image a încheiat 2022 cu o cifră de afaceri de 1,3 milioane euro, având o echipă de 18 specialiști în marketing și sute de clienți din România, Europa și Asia, din domeniile auto, banking, travel, retail, ecommerce, pharma și altele.

COMUNICAT | Legrand și White Image lansează campania „Cucerește viitorul proiectelor alături de Legrand” și își recompensează partenerii

White Image, prima și cea mai mare companie de e-mail marketing din România, a implementat pentru al 5-lea an proiectul de loializare castigculegrand.ro, desfășurat sub sloganul: “Cucerește viitorul proiectelor alături de Legrand”.

Campania își propune să recompenseze partenerii care cumpără, până la finalul lunii august, dintr-o listă de peste 2400 de produse participante.

Targetul campaniei este de a implica peste 100 de parteneri care să se înscrie și să participe activ în promovarea produselor selectate Legrand. Campania se adresează revânzătorilor, instalatorilor și electricienilor și/sau magazinelor de produse electrice. Aceștia au la dispoziție un mecanism simplu prin care se pot înscrie pe site-ul castigculegrand.ro prin crearea unui cont în platformă și încărcarea facturii. În urma procesării acestora, companiile ce promovează produsele participante în campanie vor fi recompensate.

“Pentru noi este deosebit de importantă relația cu toți partenerii noștri de vânzări, prin intermediul cărora ajungem în casele românilor cu unele dintre cele mai eficiente și funcționale produse din industrie. Sunt game precum Valena, Living Light, care înbunătățesc sistemele tradiționale, sau Matix, care înglobează produse cu ergonomie superioară și sunt mai subțiri ca niciodată. Agenția White Image ne-a fost alături de la început cu întreaga lor expertiză și am dezvoltat până acum cinci ediții împreună”, a declarat Călin Pașcalău, Director General Legrand România.

Locuințele și birourile ergonomice cu o funcționalitate prietenoasă sunt tot mai apreciate de români, în contextul în care eficiența energetică și confortul au devenit factori esențiali pentru spațiile de locuit sau de lucru. Pe o piață încă în formare în ceea ce privește produsele ergonomice și eficiente energetic, trendul se păstrează ascenedent și în această perioadă, prin utilizarea unor instrumente de marketing specializate, potrivit White Image.

În plus, piața de soluții eficiente energetic este așteptată să-și continue avansul de două cifre din ultimii ani, în condițiile în care costurile mai mari cu energia și inflația au pus presiune pe bugetele românilor, pe de o parte, iar pe de alta consumatorii au devenit mult mai sofisticați. Oamenii pun un accent mai mare pe wellbeing (starea de bine) și adoptă cu mai mare ușurință tehnologia în viețile lor.

White Image a creat conceptul campaniei, “Cucerește viitorul proiectelor alături de Legrand” și întreg mecanismul de loializare din cadrul site-ului castigculegrand.ro. Acesta din urmă presupune gestionarea conturilor de utilizatori, mecanismul de încărcare și de procesare a facturilor, identificarea facturilor ce includ produsele participante, a pragurilor valorice atinse de fiecare participant și încadrarea acestora pentru diversele praguri valorice în funcție de suma acumulată și înscrierea în tombolă.

Produsele Legrand participante în campanie reprezintă vârfuri de gamă și produse reprezentative pentru elementele electronice standard din orice locuință, birou sau spațiu comercial ce au fost create după peste 85.000 de ore investite în cercetare. Acestea includ game premium precum gama Valena (cu produse inovatoare și sofisticate) sau gama Living Light (cu ajutorul căreia poți transforma sistemele tradiționale în sisteme inteligente, și care integrează cea mai bună tehnologie digitală existentă pe piață) sau gama Matix care înglobează produsele cu ergonomie superioară și sunt mai subțiri ca niciodată.

Legrand este o companie franceză cu o istorie ce datează din anii 1865 fiind un pionier al industriei electrice și lider mondial în acest domeniu. Legrand comercializează peste 300.000 de produse, fiind prezentă în 90 de țări și comercializând produse în 180 de țări.

White Image este liderul local în soluții de loializare și e-mail marketing, fiind înființată în 2003, iar de anul acesta face parte din grupul France MediaPost, grup controlat de La Poste – Poşta Franceză cu o prezență în 63 de țări, grup înfiinţat în 1477.

Totul despre Data Clean Rooms – noul standard în gestiunea anonimizată a datelor și 3 situații în care trebuie să își dovedească utilitatea

“Data Clean Rooms” reprezintă o soluție de bază pentru abordarea confidențialității clienților atunci când modelează datele înainte de a cumpăra reclame. Acestea permit partenerilor să colaboreze în siguranță și în mod privat folosind seturile lor de date pentru first, second sau third party.

Concret, “Data Clean Rooms” sunt un mediu software sigur și neutru în care editorii/media și agenții de publicitate/mărcile își potrivesc datele utilizatorilor fără a împărtăși informațiile de identificare personală între ei.

Tehnologiile “clean rooms” vor continua să evolueze pe măsură ce agenții de publicitate, editorii și agențiile vor crește adoptarea; cu toate acestea, există încă o serie de componente cheie pe care marketerii și agențiile trebuie să le învețe și să le înțeleagă.

Iată trei dintre cele mai importante cazuri de utilizare pentru utilizarea “ data clean rooms”:

1. Măsurarea și atribuirea campaniilor

Măsurarea și atribuirea impactului campaniilor este una dintre practicile principale atunci când vine vorba de utilizarea datelor. Pentru a furniza date precise de măsurare și atribuire, soluția trebuie mai întâi să se potrivească cu datele clienților. Aceasta, la rândul său, va ajuta la optimizarea acestor “clean rooms” pentru ca ele să funcționeze la capacitate maximă.

În acest caz, “clean rooms” pot conecta cu succes datele primare, dacă acestea sunt standardizat codificate,cu datele care se află în spatele filtrelor și pot conecta campaniile cu alte date din medii protejate, pot îmbina metodele tradiționale și netradiționale de măsurare și atribuire și pot compara datele primare cu cele ușor disponibile pentru a obține informații mai detaliate și mai precise.

Datorită noilor standarde de confidențialitate, metodele de măsurare și atribuire activate în “clean rooms” trebuie să se pregătească pentru ca datele să continue să existe pe mai multe medii. Identitățile vor rămâne fragmentate sau chiar vor deveni agregate în micro-cohorte.

“Clean rooms” ar trebui să aibă capacitatea de a automatiza integrarea datelor și de a permite interogarea în toate mediile pentru a facilita măsurarea în timp real și flexibilitatea maximă. Cu toate acestea, marketerii și agențiile vor trebui să se bazeze în continuare pe capabilități precum atribuirea la nivel de canal, experimentarea pe mai multe canale și o îmbunătățire a modelului de mix media.

2. Perspective ale publicului, planificare, segmentare, activare și analiză

Ca urmare a modificărilor legislative și a creșterii restricțiilor de date, uniunea seturilor de date primare a devenit mai limitată și inaccesibilă. “Data clean rooms” astfel oferă o modalitate eficientă, îmbunătățind capacitatea părților de a dezvolta planuri ample și sigure pentru activarea publicului înainte, în timpul și după ce campania s-a terminat

Aplicațiile bazate pe audiență pentru “clean room” pot fi:

– Pe baza atributelor: identitățile utilizatorilor sunt îmbogățite prin datele unei alte părți, cu condiția ca standardizarea codificării datelor să se respecte
– Pe baza performanței: datele tranzacțiilor sunt utilizate pentru a clasifica publicul în funcție de motivație.
– Pe baza asemănărilor: segmentele de public sunt extinse prin modele care imită cele două categorii anterioare.

Odată ce segmentele de public sunt identificate și construite, li se atribuie un identificator anonim care poate fi implementat în alte instrumente de digital marketing pentru activare, de la publicitate și marketing prin e-mail până la personalizarea site-ului și a aplicației.

3. Monetizare mai sigură a datelor primare

Modificările legislative ale confidențialității au făcut ca vânzarea și utilizarea datelor de la terți să fie mai puțin obișnuite și mai puțin permise. Acest lucru, pe lângă creșterea simultană a îngrădirii accesului la date, înseamnă că găsirea și utilizarea de noi modalități de a monetiza datele primare este esențială pentru agențiile de marketing și cei care doresc să profite din vânzarea propriilor date sau din colaborarea cu parteneri externi.

Deoarece “clean rooms” sunt create pentru a proteja datele consumatorilor în conformitate cu noua legislație axată pe confidențialitate, acestea pot facilita monetizarea acestor date primare într-un domeniu securizat.

Totul bazat pe un principiu clasic al piețelor de vânzare: este condiționată de cantitatea și calitatea a ceea ce este vândut. Valoarea seturilor de date primare va fluctua în funcție de capacitatea datelor de a face anumite lucruri, cum ar fi optimizarea personalizării, creșterea angajamentului și loialității clienților, îmbunătățirea categorizării publicului, îmbunătățirea performanței de marketing ori calcularea rentabilității investiției campaniei.

În concluzie, există multe utilizări pentru “clean rooms”. Deși investiția în acestea poate necesita timp, efort și capital, rentabilitatea investiției adăugată sau îmbunătățirea performanței de marketing va ajuta la compensarea costului investiției.

Noile reguli in email marketing: Apple Mail Privacy Protection (MPP)

Apple Mail Privacy Protectiona a schimbat regulile “jocului” legate de strategia de comunicare pe email. Dar despre ce este vorba mai exact? Detaliem în articolul de mai jos.

Apple Mail Privacy Protection a fost lansat pe 20 septembrie 2021. Ințiativa Apple reprezintă un pas spre a oferi un nou nivel de protecție și anonimizare a datelor utilizatorilor de Apple.

Ce este actualizarea Apple Mail Privacy Protection?

Mail Privacy Protection este o opțiune pe care o pot activa utilizatorii Apple după descărcarea și instalarea noilor sisteme de operare. Aceștia sunt întrebați dacă vor și protejeze confidențialitatea. Dacă răspunsul este “da” este activată funcția MPP.

Acesta funcție generează în principiu 2 acțiuni care au un impact mare pentru marketerii care comunică pe email:

 • Ascunderea IP-ului de unde utilizatorul Apple accesează un email sau un serviciu web;
 • Generarea de accesări random ale imaginilor inserate într-un email;

Alternativ, utilizatorii pot merge la „Setări” → „Poștă” → „Protecție confidențialitate”, pentru a alege apoi dacă doresc să-și ascundă adresa IP și să protejeze activitatea de e-mail sau să activeze doar una dintre funcțiile de protecție a confidențialității.

Pe cine afectează Mail Privacy Protection?

Mail Privacy Protection va afecta atât destinatarii de e-mail, cât și expeditorii de e-mail. Pentru a activa Mail Privacy Protection, utilizatorii trebuie să aibă dispozitive Apple, să își configureze contul de e-mail pentru a utiliza aplicațiile Apple Mail, să își actualizeze sistemul de operare la cea mai recentă versiune și să opteze pentru MPP.

Aici este important de menționat că vor fi afectate în primul rând domeniile de email Apple, de exemplu icloud.com, dar și domeniile marilor ISP-uri, precum gmail.com sau yahoo.com dacă emailurile aceste domenii sunt accesate folosid aplicația Apple Mail. Dacă email-urile Gmail sunt deschise folosind aplicația Gmail, acestea nu vor fi afecate.

Cum afectează Apple Mail Privacy Protection pe expeditorii de e-mail-uri?

Prin anonimizarea deschiderilor, MPP îi împiedică pe expeditorii de e-mail-uri să înțeleagă pe deplin modul în care destinatarii care și-au activat MPP interacționează cu e-mailurile companiei lor.

Deși expeditorii pot vedea date privind deschiderea emailurilor, va fi mai dificil să recunoască contactele care au deschis cu adevărat emailul și cele care nu, sau să evalueze succesul unei campanii de e-mail.

De asemanea sunt mulți marketeri care “mapau” locația IP-ului de unde o persoană a deschis email-ul, date care apoi erau folosite pentru a crea segmente legate de locația clienților, în contextul MPP, IP-ul raportat va fi unul deținut de Apple, nu cel al locației în care se află clientul, ceea ce va face segmentele create pe baza locație IP-urilor irelevante. Astfel marketerii vor fi nevoiți să colecteze aceste informații direct de la client.

Cum funcționează Apple Mail Privacy Protection?

Apple s-a lansat MPP la 10 a.m. PST pe 20 septembrie 2021. Adoptarea MPP este în creștere de-a lungul timpului pentru că depinde de momentul în care fiecare user își updateaza sistemul de operare.

Când o adresă de email primește un mesaj, aplicația Mail preia mesajul și încarcă toate componentele din email (și toate imaginile din el). Această încărcare nu are loc neapărat imediat în momentul livrării, dar mesajul și conținutul acestuia vor fi accesate automat de sistemele Apple, determinând și încărcarea pixelului de urmărire. Acest pixel de urmărire transmite expeditorului informația că mesajul a fost deschis. Cu toate acestea, în realitate, este încă necitit în căsuța de e-mail a utilizatorului.

Încărcarea imaginlor în cazul incărcărilor de imagini automate sau cele când user-ul chiar deschide emailul se va raporta întotdeauna ca fiind făcută de la un IP Apple, altul decât cel al locației în care se află utilizatorul.

Cum a afectat MPP datele de engagement?

Mail Privacy Protection afectează datele de engagement de la destinatarii care și-au configurat contul de e-mail în aplicația Apple Mail pe oricare dintre dispozitivele lor și au activat MPP. Acest lucru, însă, nu se limitează la Apple Mail. Pentru a vă oferi o idee despre modul în care MPP ar putea afecta programul vostru de e-mail, iată o privire asupra primelor 3 luni de constatări după lansarea MPP.

Datele de mai jos acoperă perioada august (pentru comparație) – decembrie. MPP a afectat atât utilizatorii Gmail, cât și utilizatorii Apple.

 • În prima luna de MPP, MPP a condus la o creștere cu 6.31% din totalul deschiderilor din iCloud. Chiar dacă la nivelul campaniilor trimise rată totală de deschidere a fost în scădere cu 5.76%.
 • Adopția a crescut constant, dar totuși rata de creștere a ratelor de deschidere după prima luna a început să crească din ce în ce mai puțin. Pe baza versiunilor anterioare iOS, ne așteptăm că adoptarea să vină în valuri în următoarele 6-9 luni, deoarece Apple recomandă utilizatorilor să descarce nouă versiune a sistemului de operare.
 • În luna octombrie creșterea ratei de deschidere pentru iCloud a fost de 33.5% și a dus la o creștere generală a campaniilor cu 25.05% față de septembrie. Interesant este faptul că și deschiderile de pe Gmail au crescut cu 20.35% în aceasta lună.
 • Dacă pentru noiembrie și decembrie creșterea ratei de deschidere generală și a Gmail nu a mai înregistrat variații semnificative față de luna anterioară, totuși rata de deschidere pentru icloud.com a continuat să crească cu 16.94% în noiembrie față de octombrie și 7.75% în decembrie față de noiembrie.

White Image open rate

Domeniile Apple precum icloud.com, me.com și mac.com au înregistrat o adoptarea crescută și constantă în primele luni, în timp ce adopția MPP printre emailurile gmail.com și outlook.com a fost crescută doar în prima lună.

Este logic că mail-urile iCloud înregistrează rate semnificativ mai mari de adoptare a MPP. Persoanele cu căsuțe poștale iCloud au mai multe șanse să fie utilizatori iPhone, ceea ce îi face mai probabil să fie utilizatori Apple Mail. Acest lucru, la rândul său, îi face mai probabil să aibă MPP activat. Este important de menționat că aceasta este o relație corelativă și nu una ocazională. Nu toate căsuțele de email iCloud vor avea MPP activat. Cu toate acestea, ne așteptăm MPP să fie supra-reprezentat în rândul utilizatorilor iCloud.

Focus pe click-uri

Cu posibilitatea ca datele legate de deschiderea emailurilor să devină mai puțin relevante, este esențial să vă gândiți la modalități alternative de a măsura performanța programului dvs. de e-mail. Cel mai evident înlocuitor pentru indicatorul de open rate sunt informațiile legate de rată de click.

 • Utilizați activitatea de click ca indicator principal pentru măsurarea engagementului cu programul dumneavoastră de e-mail marketing.

Chiar înainte ca Apple să anunțe MPP, se putea argumenta destul de bine că datele legate de click-uri sunt un semnal mai puternic și mai fiabil de implicare pozitivă decât rata de deschidere. Click-urile sunt intenționate și, prin urmare, un semnal mai curat de implicare.

MPP aproape sigur va pune capăt dezbaterii. Acum este momentul să vă ocupați serios de optimizarea ratelor de click și considerarea acestuia ca indicator principal al interacțiunii cu programul dvs. de e-mail. Pentru a trece la click-uri ca valoare principală de engagement, luați în considerare:

 • Folosirea click-urilor ca și criteriu de considerare a interacțiunii cu emailul în loc de rată de deschidere.
 • Utilizarea click-urilor pentru a măsura performanța testelor. A/B.
 • Crearea de repere pentru ratele de click. Căutați datele istorice pentru a vă orienta cu valorile actuale privind click-urile.
 • Înlocuirea ratelor de deschidere cu rate de click în orice rapoarte pe care le examinați sau le prezentați frecvent.
 • Reconsiderarea programelor de automatizare bazate pe retargetarea celor care nu au deschis un email cu focus pe cei care nu au dat click din email.
 • Reconsiderarea segmentelor de useri activi, prin considerarea că user activ, a utilizatorilor care au dat click pe un link din email. De mai bine de un deceniu, expeditorii au folosit caracterul recent al interacțiunii pentru a determina când să trimită o campanie de re-implicare. De exemplu, dacă un destinatar nu a deschis sau nu a făcut click pe un mesaj în 6 luni, îi puteți trimite o campanie de re-implicare pentru a vedea dacă mai dorește să primească e-mailul. Dacă nu fac click pe mesajul de re-implicare, îi veți elimina din lista de corespondență. Este timpul să ne regândim această strategie de reimplicare. Dacă cineva dă click, consideră-l activ, dar dacă datele arată că unii destinatari deschid toate emailurile, dar nu au dat click niciodată, acesta ar trebui să fie noul semnal de lipsă de implicare.
 • Pregătiți mai multe campanii obișnuite, de re-implicare pe mai multe canale.

Deoarece click-urile sunt mai greu de obținut, iar unele mesaje ar putea fi deschise în mod legitim, dar fără a genera click-uri, va deveni mai important să va îndemnați utilizatorii să facă o acțiune de implicare cât mai clară. Campanii de re-implicare mai frecvente și utilizarea canalelor alternative, cum ar fi SMS-urile și notificări de tip push, sunt modalități bune de a face acest lucru.

Aveți în vedere utilizarea call to action-urilor relevante pentru a genera mai multe clickuri.

După cum am menționat deja, click-urile sunt mai greu de obținut în comparație cu deschiderile atunci când trimiteți e-mailuri. Dar, nu trebuie să rămâneți pasiv aici. Există lucruri pe care le puteți face pentru a încuraja mai multă activitate de click și pentru a crește ratele. Un pas ușor este să dezvoltați e-mailuri mai scurte, mai concise, cu îndemnuri la acțiune mai puține, dar mai puternice.

Dezvoltați e-mailuri mai scurte, cu mai puține call to actionuri.

Această nu este o idee nouă, dar va deveni mai importantă pe măsură ce ratele dedeschidere vor devini un semnal mai puțin fiabil de implicare reală. Avantajul suplimentar depășește cu mult faptul că vă oferă mai multe date de engagement.

Când este făcut corect, implicarea destinatarilor din e-mail și generarea de accesări ale site-ului dvs. sau a aplicației permite experiențe mult mai bogate și mai personalizabile. Aveți mult mai multe opțiuni la dispoziție pe o pagină web sau într-o aplicație decât aveți într-un e-mail. De asemenea, este de la sine înțeles că site-urile și aplicațiile pentru smartphone sunt locul în care oamenii cheltuiesc bani. Este într-adevăr un win-win.

Automatizarea fluxului de emailuri a reprezentat o dezvoltare interesantă în lumea e-mailului în ultimii 10 ani și ceva. Există nenumărate instrumente de automatizare a comunicării pe email și de personalizate. Majoritatea, dacă nu toate, dintre aceste instrumente folosesc în primul rând date legate de engagemetul din e-mail pentru a determina automat ce și când să trimită următorul mesaj.

Dacă o parte semnificativă a e-mailurilor sunt deschise automat de către MPP sau funcții similare, acest lucru nu numai că va perturba automatizarea comunicării pe email, dar ar putea duce și la unele experiențe foarte bizare pentru destinatari. Trimiterea excesivă a mesajelor destinatarilor pe baza deschiderilor MPP ar putea deveni realitate dacă stabiliți declanșatoarele de automatizare exclusive pe baza deschiderilor.

Acum este momentul să auditați automatizările care se bazează pe date legate de deschideri pentru a declanșa sau programa trimiteri de e-mail și pentru a ajusta aceste automatizări pentru a utiliza clickurile. Întrebați-vă: „Cum ar arăta această automatizare dacă fiecare mesaj ar părea că fiind deschis?” Dacă răspunsul este „Nu este bine”, ar trebui să vă gândiți mai întâi să abordați aceste fluxuri de lucru.

 

Email Marketing – Glosar

A
Above-the-fold Acea parte a paginii web care este vizibila fara a folosi scroll-ul. Este partea site-ului recomandata a fi folosita in email pentru formularele de abonare.
Abuz In contextul emailului, se refera la trimiterea de mesaje comerciale nesolicitate, spam.
Acreditare Procedura prin care un sender poate fi certificat de un organism de acreditare. Un astfel de organism va certifica ca un sender respecta anumite criterii, si publica lista senderilor acreditati/certificati si precum si informatii asociate acreditarii.
Acquisition List Vezi “Rental List”.
Adrese “culese” (“colectate”) O adresa de email luata de pe o pagina web publica precum newsgroups sau paginile care contin linkuri “mailto”. E de la sine inteles ca aceste adrese colectate astfel nu si-au dat consimtamantul pentru a primi mesaje si orice email trimis la aceste adrese e considerat spam. Adresele de email de calitate slaba, cum ar fi cele care se gasesc pe CD-uri reprezinta acele adrese culese.
Adresele false (Trap Address) O adresa de email falsa pe care un ISP o publica intentionat in locuri de unde poate fi “pescuita” de catre spammeri sau de cei care vand adrese spammerilor. Este o practica folosita de ISP-isti de pentru a identifica emailurile nesolicitate. Vezi si “Harvested Address”.
Autentificarea Procesul de verificare a identitatii senderului unui email. “Sender ID” de la Microsoft si “Domain Keys” de la Yahoo sunt doua metode de autentificare a senderului.
Autoresponder Un mesaj generat automat de un program. Se trimite automat un reply/raspuns. In mod normal, sistemul de autoraspuns e folosit pentru trimiterea de formulare de abonare sau dezabonare sau pentru a notifica un sender ca emailul sau a fost livrat sa ca persoana careia ii era destinat si-a schimbat adresa de email sau este in concediu.
B
Bayesian Filter Un sistem de filtrare folosit de unele tool-uri anti-spam, care analizeaza un email matematic pentru a determina probabilitatea in care acel email este sau nu spam. Aceast sistem foloseste logica Bayesiana care compara contentul mesajului cu o serie de alte mesaje despre care se stie ca sunt spam-uri. In urma acestei comparatii rezulta o probabilitate ca mesajul primit sa fie spam.
Blacklist O lista de domenii, host-uri, IP-uri si adrese de email de la care emailurile sunt blocate. O astfel de lista poate fi administrata local, de fiecare persoana sau de catre o alta organizatie. Blacklist-ul este forma primara a sistemelor de reputatie a emailurilor.
Bounce-urile Un bounce reprezinta un email care se intoarce in serverul de unde a fost trimis initial. Acesta este clasificat de obicei ca “hard bounce”, ceea ce inseamna un esec permanent de trimitere datorat unei adrese care nu exista sau a unei blocari de primire, fie ca “soft bounce”, ce indica faptul ca exista o eroare temporara legata de casuta de inbox prea plina sau a unui server care nu este disponibil. In cadrul unei aplicatii, diferenta dintre cele doua tipuri de bounce-uri consta in ideea daca mesajul sa fie sau nu trimis si a doua oara.
Bulk Co-registration (Bulk Co-reg) Se refera la Low-quality co-registration in care recipientii nu se aboneaza la anumite liste de emailuri ci adresele de email sunt vandute simultan mai multor senderi. Cumpararea si trimiterea la adrese obtinute prin bulk co-reg duc la un nivel ridicat de reclamatii, care pot provoca blocarea si filtrarea si pot influenta negativ deliverabilitatea.
C
Call to Action Cuvintele incluse in imagini sau textele care incurajeaza sau indeamna recipientul pentru a face o anumita actiune. De exemplu, “Apasa aici pentru a vedea…” sau “Adauga acest produs in cosul de cumparaturi…”.
Campanie Un set de mesaje individuale din categoria email marketing livrate la anumite intervale si cu un obiectiv general. O campanie permite fiecarui nou mesaj creat sa fie construit pe baza celui anterior de succes.
Campul From Header-ul dintr-un mesaj pe email arata cine a fost initiatorul mesajului. Contine un nume si o adresa de email).
CAN-SPAM Controlling the Assault of Non-Solicited Pornography And Marketing Act of 2003. Legea anti-spam a SUA prevede ca in fiecare email sa existe un header valabil, sectiunea “From” valida, un subiect descriptiv, o metoda functionala pentru ca recipientul sa se poata dezabona si adresa fizica a senderului. Legea a fost modificata in 2008. Precizari privind aceste modificari gasiti aici.
Cererea de dezabonare Actiunea pe care o efectueaza cineva atunci cand alege sa nu primeasca mesajele comerciale prin email. Este necesar un mecanism web prin care oamenii pot solicita sa fie scosi dintr-o lista de emailuri. Aceasta cerere trebuie indeplinita intr-o perioada de 10 zile. (Vezi si Opt out)
Challenge-Response O tehnica de prevenire a spamului care solicita senderilor necunoscuti sau dubiosi sa execute manual un pas pentru a trimite mesaje unui anumit recipient. Pasul manual este realizat astfel incat sa fie imposibil de executat.
Churn O masura luata tendintei unei liste de emailuri de a se micsora. Este numarul stergerilor dintr-o lista de email impartita la marimea unei liste dintr-o anumita perioada de timp. O rata mare de churn poate fi costisitoare in timp si poate fi cauzata de listele de calitate slaba, netargetate si cu un continut mediocru, sau frecventa neadecvata de trimitere.
Click unic Un click unic se refera la click-ul singular, facut de un singur utilizator. Click-urile unice reprezinta de cate ori un URL a fost accesat  de catre un utilizator individual.
Click-Through Atunci cand un abonat efectueaza o actiune prin accesarea unui link.
Confirmed Opt In Un Opt In confirmat (cunoscut si ca Dublu Opt In) este un proces in doi pasi ce permite utilizatorului sa se inscrie in lista de email. Utilizatorul trebuie sa se inscrie mai intai si apoi sa raspunda unui email de follow-up inainte de a primi   mesajele propriu zise.
Consimtamantul / acordul Acordul explicit al recipientului pentru primirea de mesaje comerciale din partea senderului.  Conform CAN-SPAM Act  precizeaza ca “acordul” presupune o alegere activa sau o selectie facuta de catre recipient. Ramanand pasiv, cum ar fi actiunea de neverificare a unei casute de email verificate inainte sau alte forme de default, nu e suficient. Sursa: Raportul Comitetului de Comert, CAN-SPAM, 2003.
Conversion rate Procentul de recipienti care iau decizia finala in privinta unui email sau a unei campanii. O “conversie” poate fi o cumparare, o abonare.
Co-registrstion (Co-reg) Presupune strangerea adreselor abonatilor intr-un mailing list prin intermediul altui site. De exemplu, un site de concursuri poate colecta adresele de la abonati in numele catorva provideri de servicii de emailing, in timpul procesului de inregistrare la concurs. Proprietarii listelor platesc un pret acestor intermediari pentru fiecare abonare pe care site-ul respectiv o genereaza. Co-registration poate genera abonari de diverse calitati in functie de metoda de inregistrare a site-ului respectiv si cat de explicita e metoda de dezvaluire. Vezi si “Bulk Co-registration”.
CPM (Cost per thousand) Costul pentru trimiterea a 1000 de emailuri. CPM este folosit in locul costului pe un singur email, pentru ca de obicei acest cost reprezinta o fractiune dintr-un cent.
D
Demografice Demograficele reprezinta  statistici legate de caracteristicile oamenilor, ce tin de nume, varsta, cod postal, venit si care pot fi folosite pentru a diferentia mesajele pe segmente si publicuri tinta.
Deschiderea Mesajele care sunt “deschise” includ emailuri in HTML care au fost vizionate  intr-un panel de previzionare sau au fost deschise complet in clientul de email. Deschiderile sunt verificate prin inserarea unei mici imagini intr-un mesaj HTML. Cand un mesaj este deschis, iar imaginile sunt disponibile, imaginea este capturata de server, iar mesajul este considerat ca fiind deschis. Mesajele text nu pot fi verificate daca sunt deschise pentru ca acestea nu pot include imagini.(Conform raportului EmailLabs, un user care deschide un link intr-un mesaj text este incadrat la mesaj deschis)
DomainKeys (DK) Un standard de autentificare propus de cei de la Yahoo! (vezi sender authentication) in care serverul de email care trimite mesajul trebuie sa includa un header special care contine o semnatura (de tip RSA – datele sunt criptate folosind o cheie publica, dar sunt decriptate de o cheie privata. Cheia privata este tinuta de cel care trimite emailul, cheia publica este facuta publica) care poate fi verificata prin interogarea cheii publice din zona TXT DNS a masinii care a trimis emailul.
Double Opt In Vezi sensul de la Confirmed Opt In
E
Email Email-ul reprezinta un mesaj electronic, sau mai multe, asa cum este descris in standardele care precizeaza structura mesajelor postale pe Internet. Aceste standarde sunt RFC 822 si 2822 sau standardele superioare. Email-ul consista intr-un Header, urmat de un body. In general doua sau mai multe email-uri sunt considerate copii ale aceluiasi email, daca au acelasi Sender (Expeditor) si continutul (body-ul) este substantial similar.
Email bazat pe permisiune Emailurile trimise numai recipientilor care si-au dat acordul de primire prin opt-in. Mesajele comerciale nesolicitate sau spamul nu cere permisiunea.
Email Blocking Blocarea emailurilor este metoda folosita de ISP-isti pentru a-si proteja recipientii de mesajele nedorite.
Email Service Provider Un furnizor de servicii de campanii de email marketing. Acestia pot oferi o parte din astfel de servicii sau chiar serviciile complete de la dezvoltarea listelor la planificarea campaniilor si crearea mesajelor.
Evaluarea Colectarea si evaluarea datelor statistice din care se observa eficienta unei campanii de email marketing.
F
False Positive Identificarea incorecta a unui email.(un mesaj care a iesit pozitiv la testul spam, dar rezultatul a fost fals). Strategiile de blocare sau filtrare agresive si care nu acorda atentie fac astfel incat multe emailuri valabile sa fie blocate.
Feedback Procesul prin care clientul de email (ISP) al celui care primeste mesajele, precizeaza care emailuri sunt marcate ca spam de catre recipienti astfel incat aceste adrese sa fie inlaturate din lista de recipienti. De obicei, acestea reprezinta cererile de dezabonare.(Vezi si Reclamatiile de Spam)
H
Hard Bounce Un hard bounce este trimiterea esuata a unui email datorita unui motiv permanent cum ar fi o adresa de emai care nu exista. Hard bounce-urile indica faptul ca mesajul nu ar trebui retrimis.
House List O lista de emailuri care a fost dezvoltata si apartine de un anumit email marketer (in contrast cu o lista inchiriata care este dezvoltata si se afla in proprietatea unui provider de astfel de servicii). O astfel de lista interna este foarte pretioasa avand in vedere ca recipientii au fost verificati si si-au dat acordul. Vezi si “Rental List”.
HTML E-mail Este acel email care foloseste formatul Hypertext Markup Language in loc de plain text. Avantajul folosirii acestui format este ca ofera posibilitatea de a folosi diferite formate de text si de a folosi design-uri complexe de layout si grafice, dar si posibilitatea de a insera linkuri. Mesajele in HTML genereaza rate mult mai mari de raspuns.
L
Landing Page O pagina web care este deschisa dintr-un mesaj venit pe email cu scopul de a-l ghida pe recipient catre urmatorul pas spre efectuarea unei actiuni.
Lead management Procesul de generarea, analiza si transformare a lead-urilor din prospecti in clienti
Lead nurture Procesul de indentificare a potentialilor clienti, de initiere a unei conversatii si de transformare a prospectiilor catre o achizitie.
Lead Scoring Ordonarea clientilor calificati dupa interesele lor de achizitie
Lead-to-Sale Process Intregul proces de marketing de transformare a vizitatorilor in client. Procesul porneste de la prima intrebare primita de la un prospect, pana la transformarea lui in client (Fluxul este intrebare>impresie>calificarea prospectului>anticiparea vanzarii>calificarea pentru vanzare>incheierea tranzactiei).
Lista de emailuri Un grup de adrese de email (cu sau fara informatii aditionale cum ar fi numele recipientilor) catre care se trimit anumite mesaje.
M
Marketing viral Metoda de marketing prin care o oferta circula de la un client la altul. Nu presupune costuri mari sau chiar deloc. Folosirea functiei “send to a friend” in cadrul unui email este o modalitate foarte buna de a trimite mai departe mesajul tau. Vezi si “Pass-along”.
Mesajele comerciale din email Orice mesaj din email “al carui scop primar este reclama sau promovarea unui produs sau serviciu”. Sursa: Commerce Committee Report, CAN-SPAM Act of 2003
O
Opt In Actiunea pe care o efectueaza cineva atunci cand solicita, prin email sau alte mijloace, sa primeasca mesajele comerciale prin email.(Vezi si Dublu Opt In)
Opt Out Actiunea pe care o efectueaza cineva atunci cand alege sa nu primeasca mesajele comerciale prin email. Este necesar un mecanism web prin care oamenii pot solicita sa fie scosi dintr-o lista de emailuri. Aceasta cerere trebuie indeplinita intr-o perioada de 10 zile. (Vezi si Cererile de dezabonare)
P
Pass-along Redirectionarea unui mesaj primit pe email de catre recipient spre alte adrese care nu sunt incluse in mailing list-ul initial. Pass-alongs pot fi monitorizate si masurate ca o rata a mesajelor individuale redirectionate impartite la marimea listei de mailuri. Vezi si “Marketingul viral”.
Personalizarea Conceperea unui email este mai degraba o experienta personala si include mai multe criterii de realizare cum ar fi: mail margeing-ul unui nume in corpul emailului, luarea in considerare a unor cumparari mai vechi sau datele demografice.
Phishing Presupune trimiterea de emailuri prin care se incearca sa se pacaleasca un recipient in scopul dezvaluirii de catre acesta a informatiilor personale: parole, numere de conturi etc. Emailurile de tip phishing folosesc nume de companii credibile pentru a-l determina pe recipient sa dea informatiile dorite. Pentru mai multe informatii, vizitati si https://www.anti-phishing.org
Politica de folosire Un set de reguli pentru folosirea unui software sau serviciu. Un provider de servicii prin email foloseste aceasta politica pentru a preveni posibilitatea ca serviciile sale sa fie folosite pentru a trimite mesajele nesolicitate.
Preexisting Business Relationship Se refera la conditia cu care un sender de mesaje prin email poate trimite legal emailuri sub legea CAN-SPAM, fara a primi permisiunea explicita a unui recipient avand in vedere ca senderul si recipientul au o relatie de business. Luati in considerare ca trimiterea de mesaje catre un recipient in virtutea unei relatii de business anterioare este legal, insa se poate sa nu aiba rezultatele dorite.  Daca un marketer trimite emailuri fara sa tina cont de asteptarile recipientilor, generand astfel reclamatii, deliverabilitatea poate avea de suferit.
Privacy Intimitatea in lumea email marketingului presupune ca adresa de email a recipientului nu va fi facuta publica dar si ca acestia nu vor primi emailuri nesolicitate. Includerea unei politici de intimitate pentru opt-in-ul din email pentru a explica colectarea si folosirea datelor personale.
Publicul tinta (Targetarea) Selectarea unui esantion din lista de emailuri, esantion care sa aiba in comun datele demografice astfel incat sa se trimita informatii de interes pentru acel segment.
R
Rata de bounce Numarul total de emailuri care s-au intors in calitate de mesaje ce nu pot fi trimise impartite la numarul total de emailuri trimise (se multiplica acest numar cu 100 pentru a exprima rezultatul in procente).
Rata de Click-Through (CTR) Procentul celor care apasa pe un link din numarul total al celor care au vizionat link-ul. Pentru a determina rata de click-through, se divide numarul click-through-urilor unice cu numarul de emailuri trimise (se multiplica acest numar cu 100  pentru a exprima rezultatul in procente).
Rata de Click-to-Open (CTOR) Rata click-urilor unice exprimata in procentul deschiderilor unice. CTOR monitorizeaza cat de eficiente au fost mesajele tale pentru a motiva recipientii care le-au primit sa deschida un link. Altfel spus, rata de click-to-open exprima masura ratelor de click-through ca procent al mesajelor deschise, in locul mesajelor livrate. Pentru a determina rata de click-to-open, se divide numarul de click-through-uri unice cu numarul emailurilor unice deschise (se multiplica acest numar cu 100  pentru a exprima rezultatul in procente).
Rata de deschidere Numarul total de emailuri deschise divizate cu numarul total de emailuri livrate (se multiplica acest numar cu 100  pentru a exprima rezultatul in procente).
Recipient-ul Utilizatorul final care a solicitat emailul de la sender, identificat de obicei dupa adresa de email, in campul “To”. Aceasta esta persoana careie ii este adresat un email, care poate raspunde si vedea contentul acestuia, si care este listata in comanda RECIPIENT (RCPT) a SMTP, asa cum este mentionat in RFC 821 si RFC 2821 sau in standardele succesive.
Reclamatiile de spam Primirea de reclamatii de la un recipient care a incadrat mesajul la spam (Vezi si Feedback Loop).
Relevanta Trimiterea mesajelor potrivite catre recipientul potrivit, la timpul potrivit.
Rental List O lista de recipienti aflata in proprietatea unei companii care poate vinde catre un email marketer drepturile de trimitere de mesaje prin email. O lista calitativa este reprezentata de o segmentare buna dupa criterii demografice si de interes si in cadrul careia sunt recipientii ale caror asteptari au fost adecvate mesajelor trimise, dupa informatiile colectate la abonare.Trimiterea catre o astfel de lista poate costa intre 50 Euro si 500 Euro CPM. Trimiterea catre o lista dubioasa (email harvesting sau bulk co-registration) se inscrie la spam si va genera rezultate slabe si un impact negativ asupra reputatie senderului. Vezi si “House List”.
Reputatia Felul in care este perceput senderul de catre comunitate si public, avand in vedere mesajele pe care le trimite. Sunt luati in considerare multi factori pentru a determina reputatia unui sender.
Retention List Vezi “House List”.
S
Scraped Address Vezi “Harvested Address”.
Segmentarea Stabilirea caracteristicilor fiecarui recipient dintr-o lista de emailuri si folosire acestor caracteristici pentru a imparti lista in grupuri sau segmente pentru trimiterea adecvata de mesaje. Segmentarea se face pe baza intereselor, criteriilor demografice, comportamentul de cumparare. Folosirea segmentarii permite customizarea mesajului pentru cresterea relevantei si imbunatatirea ratei de conversie. Vezi si “Churn” si “Targeting”.
Sender Persoana sau organizatia responsabila de trimiterea de emailuri, identificata in campul “From”.
Sender Authentication Verificarea sursei de unde un email este transmis. Solicitarea unui mecanism de autentificare a senderului a fost propusa ca modalitate de a reduce spam-ul prin introducerea unui mecanism de comunicare intre masina (serverul) care primeste un email si cel care il transmite. In prezent exista mai multe mecanisme de autentificare dezvoltate, cele mai cunoscute sunt: CallerID, DRIP, DKIM, DomainKeys (DK), IIM, Path Authentication, PRA, Sender ID, SES, SID si SPF.
Sender ID Acest standard de autentificare a fost propus de cei de la Pobox si Microsoft si a fost conceput ca o integrare a SPF si CallerID. Standardul a fost adoptat de ASTA si propus mai departe catre grupul de lucru MARID, din IETF. Neintelegerile privind drepturile de proprietate tehnica si intelectuala au dus insa la abandonarea acestui standard.
Single Opt-in O metoda de abonare in cadrul unei liste de emailuri in care recipientul trebuie sa-si lase numai o adresa de email prin care ofera permisiunea unui email marketer de a-i trimite mesaje comerciale.Este cea mai cunoscuta metoda de abonare.
Soft Bounce Indica faptul ca exista o eroare temporara legata de casuta de inbox prea plina sau a unui server care nu este disponibil. Un soft bounce indica faptul ca senderul trebuie sa mai incerce sa trimita emailul.
Spam Emailurile nesolicitate trimise fara acordul recipientului (Vezi si UCE). Conform SpamHaus si probabil una dintre definitiile care conteaza cel mai mult in industrie cuvantul “Spam” folosit pentru emailuri inseamna Unsolicited Bulk Email (�UBE�).

Unsolicited inseamnamea ca “recipientul” nu a dat un accept verificabil pentru ca emailul sa-i fie trimis.

Bulk inseamna ca emailul este trimis impreuna cu o multime de alte mesaje avand un content substantial identic.

Un mesaj este spam daca este simultan “Unsolicited” si “Bulk”

Spoofing Trimiterea de mesaje prin email care au fost create astfel incat sa para ca sunt trimise de un alt sender credibil. Spoofing este legat de termenul de Phishing. Vezi si “Authentication” si “Phishing”.
Stop List Vezi “Suppression List”.
Suppression List O lista de adrese de email catre care nu ar trebui sa se trimita mesaje. O astfel de lista este  folosita si pentru a stopa livrarea catre adresele problematice sau domeniile care pot cauza reclamatii.
T
Targeting Vezi si “Segmentarea” si  “Churn”.
Titlul din subiectul emailului Se refera la titlul mesajului din email. Acesta este primul element al mesajului pe care recipientul il vede cand primeste un email comercial. Trebuie sa atraga atentia si sa fie credibil, altfel emailul risca sa nu fie deschis.
Transactional or Relationship Email Message Se refera la acel mesaj care intentioneaza sa faciliteze, sa completeze sau sa confirme o tranzactie comerciala pe care anterior recipientul a fost de acord sa o efectueze. Sursa: Commerce Committee Report, CAN-SPAM Act of 2003
U
UBE (Unsolicited Bulk Email) Reprezinta emailurile nesolicitate de recipienti si care sunt trimise in cantitati mari. Vezi “UCE” si “Spam”.
UCE (Unsolicited Commercial Email) Email-uri comerciale nesolicitate (sau Spam). Emailurile nesolicitate trimise fara acordul recipientului. Vezi si “Spam”.
URI (Universal Resource Identifier) Modul de adresare folosit pentru a identifica resurese pe Internet. Cel mai bun exemplu de URI este HTTP URI, denumit in mod uzual URL, care este o adresa de pagina web tastata intr-un browser sau incorporata intr-o pagina Web ca hyperlink.
URL (Universal Resource Locator) Adresa de internet a unei pagini web. Un URL poate contine propocolul folosit ca prefix (de ex HTTP sau HTTPS), numarul portului accesat, un nume de domeniu, nume de subdirector si numele fisierului accesat.
In cazul in care portul nu este specificat in URL, portul 80 este default folosit.
In cazul in care numele fisierului nu este specificat, fisierul “index.html” este afisat default
W
White listing Procesul prin care un ISP sau un furnizor de servicii de reputatie (gen Goodmailsystem, ReturnPath, Habeas etc) separa senderii care respecta cele mai bune practici de cei care sunt aproape buni sau mediocrii in ceea ce presupune respectarea standardelor din email marketing. Senderii care indeplinesc standardele cerute de ISP-uri (dar care variaza de la un ISP la altul), pot obtine listarea adreselor de unde sunt trimise emailurile lor in white list-ul ISP-ului.

Acest status confera avantaje, precum: permiterea emailurilor trimise de acei senderi sa treaca de unele filtre antispam, cresterea numarului de emailuri acceptate per ora sau per volum, in detrimentul senderilor care nu sunt white listati. White listarea imbunatateste substantial sansesle ca un email sa fie plasat in inbox versus sa fie blocat sau directionat in folderul de junk. In unele cazuri white listarea permite livrarea emailurilor cu imaginile intacte.

WIIFM (“What’s In It For Me?”) -Eu ce am de castigat? Este intrebarea la care trebuie sa i se raspunda recipientului atunci cand primeste un email si pentru a-l determina sa se aboneze.

#InspiratiaDeWeekend: 6 template-uri de Halloween

Iti vine sau nu sa crezi, dar octombrie e foarte aproape asa ca ai face bine sa iti pregatesti campaniile contextuale din perioada urmatoare. O atentie deosebita ar putea sa primeasca Halloween-ul asa ca astazi iti prezentam 6 template-uri pe care noi le consideram a fi demne de categoria “asa da” pentru doza obisnuita de inspiratie.

#InspiratiaDeWeekend: un mesaj de welcome

Pretty Little Thing e, după cum probabil ți-ai dat deja seama, un brand destinat doamnelor și domnișoarelor. De aici și culorile și elementele să spunem jucăușe. Dincolo de acest aspecte ne-a atras atenția ca un email de welcome simplu, dar care se ridica la asteptarile userilor abonati: culoare, shopping si oferte.

#CifraZilei: clipurile video pot creste CTR-ul newsletterelor cu 300%

Suntem în era video, iar email marketing-ul nu putea să fie ocolit influența acestuia. Tot mai multe studii și rapoarte scot în evidență cât de important este să folosești video în campanii. Cel mai recent a relevat faptul că introducerea în template clipurilor poate creste rata de click până la 300% și cea de CTO cu 73%.

GIF-urile intră și ele în această discuție și acestea punând serios umărul la acțiunile din newsletter.

#Studiu: email-ul, în top 3 cele mai performante canale de marketing online în e-com

Marketing-ul online este o cursă continuă în care fiecare informație obținută poate însemna un nou culoar mai rapid sau chiar un boost în activitatea ta. Așa trebuie privite rezultatele celui mai recent studiu de piață realizat în luna martie de GPeC care a avut tema: “Cum îți poți crește afacerea online în 2019”.

Plecând de la premisa că în ultimii 10 ani în e-commerce s-a înregistrat o creștere a cifrei de afaceri de 500% (conform Registrul Comerțului) și că în România se lansează în fiecare zi peste 50 de magazine online datele obținute după analiza respondenților vor fi cu siguranță importante în orice tip de strategie.

De observat că între cele mai performante canale de marketing online în e-comm, locul trei este ocupat de Email Marketing (cu trecere de peste 30% la respondenți). Canalele preferate rămân Facebook (57.3%) și Google Ads (55.5%).

Foarte interesante sunt și rezultatele privitoare la elementele necesare pentru succesul unui magazin online în 2019: 26.8% Business Management, 20.9% Online Marketing, 17.3% SEO,  4.1% Usability & User Experience și 10.9% Analytics. Altfel, pentru o creștere a business-ului 32.3% dintre cei care au răspuns au spus că vor să lărgească gama de produse, 18.2% lucrează la îmbunătățirea serviciului de Customer Support, iar 15.9% țintesc piețele internaționale.

Sursa Studiu GPeC