Cele 10 porunci pentru un copy de online

content

Pana in prezent exista nenumarate strategii de optimizare a campaniilor de email marketing. Indiferent cat de eficiente sunt aceste strategii nu trebuie sa ne scape din vedere un aspect: continutul emailurilor.

In orice campanie de email marketing putem adauga valoare newsletterului prin content. Cu cat continutul este mai bun, cu atat cresc sansele ca newsletter-ul tau sa-ti genereze ROI.

10 lucruri de care trebuie neaparat sa tii cont atunci cand scrii.

Read more

Ce elemente ar trebui să fie întotdeauna “above the fold” într-un e-mail?

above-the-fold

Felicitări! Abonatul tău vede acum newsletterul primit în inbox și îl vizualizaează în modul preview. Ai acum 3 secunde și jumătate să interacționezi cu abonatul tău în email.

Poate vedea acesta mesajul tău de call to action?

Majoritatea clienților de email oferă între 300 px și 500 px de spațiu pe verticală pentru a vizualiza un email din primul ecran, fără a fi nevoie de scroll. Orice conținut care poate fi vizualizat în acest spațiu este denumit “above the fold”. Cum acest spațiu este primul contact între email și abonat, trebuie să te asiguri că mesajul de call to action este vizibil în acesta.

Cele mai multe companii folosesc acest spațiu pentru branding, cu toate acestea îți prezentăm câteva trucuri pe care le poți lua în considerare:

  • Include un preheader sub formă de text înainte de headerul newsletterului. Acest text de obicei este: “Click aici pentru a vizualiza acest e-mail în versiunea online”. Spațiul de deasupra acestui text poate fi utilizat pentru a rezuma oferta principală din newsletter, iar acesta va fi observat de toți abonații, în comparație cu imaginile, care nu se încarcă de la sine, ci în urma unor setari in clientul de email. De asemenea preheaderul îți permite să dezvălui cât mai mult din contentul emailului în inbox, datorită faptului că este vizibil pe anumiți clienti de email, cum ar fi Gmail și de asemenea este văzut ca o extensie a subiectului.

preheader

  • Asigură-te că headerul nu este prea mare. Bannerul din prima parte a newsletterului nu ar trebui să depășească 200 px pe înăltime. Folosind orice banner mai înalt, riști să deplasezi informațiile esențiale în partea de jos a newsletterului și astfel mesajul de call to action nu mai este evidențiat above the fold, respectiv nu mai apare în vizorul abonatului din primele secunde.
  • Folosește un titlu cu font editabil, cât și imagini grafice. În acest caz abonatul este posibil să aibe dezactivate imaginile în clientul de email, iar dacă newsletterul este construit doar din imagini, nu va putea vedea nimic. Există totuși și o alternativă atunci când newsletterul tău este format exclusiv din imagini și textul editabil nu poate fi integrat. În această situație este recomandat să pui alt title-uri pe poze în care să explici conținutul acestora. În felul acesta informația din email va fi vizibilă chiar dacă abonatul nu încarcă pozele.

TIP: Fonturile editabile în emailuri sunt: Arial, Tahoma, Trebuchet MS, Verdana.

Puterea unui call-to-action sau cum sa-l faci sa dea click!

Orice ai face sau ai folosi in emailul tau pentru a castiga noi clienti sau abonati, nu uita de felul in care ii indemni, ii incurajezi si ii motivezi sa faca ceva. Conteaza foarte mult cum iti valorifici butonul acela care ii duce in locul in care vrei tu sa ii duci. Butonul acela care iti ofera ratele de conversie dorite trebuie sa fie suficient de puternic incat sa ii faca sa dea click.

E nevoie sa studiezi arta persuasiunii pentru asa ceva? E nevoie de cursuri intensive de psihologia persuasiunii? Raspunsul este: nu neaparat. Ceea ce conteaza in prima faza este sa analizezi produsul si beneficiile pe care le ofera consumatorului pentru a te folosi de elementele esentiale ale acestuia atunci cand vrei sa-l convingi sa actioneze. Nu ignora butonul de call-to-action intrucat este un element cheie in optimizarea ratelor de conversie.

Call-to-action-urile sunt elemente fara de care succesul unui email n-ar exista sub nicio forma. Ai nevoie de ele pentru: Read more

Call to action in cifre

In urma cu ceva timp vorbeam despre faptul ca un mesaj de genul “click aici” nu este un bun call to action, pentru ca nu ofera nici o promisiune, nici un beneficiu utilizatorului.

Acum suntem putini entuziasti de rezultatele obtinute de un bun call to action. Este vorba de aceeasi campanie derulata de unul din clientii nostri, trimisa catre aceeasi abonati, aceeasi lista. In cazul primei trimiteri mesajul de tip call to action a fost:

1.- aplica acum. Rezultatele au fost monitorizate pe o perioada de o luna. “Aplica acum” presupunea achizitionarea unui produs de la clientul nostru si posibilitatea de a castiga un DVD player prin tragere la sorti.

In cazul celei de a doua trimiteri mesajul de tip call to action a fost:

2.- intra in cursa pentru un dvd player. Actionarea acestuia presupunea exact aceleasi actiuni; cumpararea unui produs de la clientul nostru si posibilitatea de a castiga un DVD player prin tragere la sorti. In cazul acesta rezultatele au fost monitorizate doar 48 de ore. 

Rezultate:

call to action-ul 2 a generat in 48 de ore cu 50% mai multe click-uri decat a generat primul call to action intr-o luna. Rata de conversie dupa 48 de ore cu 25% mai mare pentru mesajul 2, raportat la conversiile generate intr-o luna de primul mesaj.