Newsletterul cu usile inchise

emailmarketing_banner

Imagineaza-ti ca newsletterul tau e o casa pe care vrei sa o vinzi. E o casa frumoasa, intr-o zona buna, are toate facilitatile necesare viitorilor locuitori si tu ai toate sansele sa obtii pretul cerut. Dar, pana sa ajungi sa o vinzi trebuie sa o prezinti celor interesati.

Si ce te faci daca inainte de o vizionare ratacesti cheia? Cum le spui potentialilor cumparatori ca aceasta casa isi merita banii si ca e o investitie de viitor?

Ei bine, cam asa stau lucrurile si cu subiectul unui email. Indiferent cat de bine conceput si creat este newsletterul tau, pana sa ajunga sa fie citit, sa isi atinga obiectivul si sa genereze conversii, trebuie mai intai sa fie DESCHIS.

Cu siguranta faci si tu parte dintre cei ce sterg automat anumite emailuri din Inbox doar datorita subiectelor de genul: “Cea mai mare reducere, doar aici” ; “Castigi garantat un mega discount” ; etc.

De ce faci asta? E simplu: te-ai saturat de promotii agresive, stii deja ce-ai sa gasesti in newsletter si chiar nu ai timp de pierdut.

Subiectul newsletterului este unul dintre cele mai importante aspecte pe care trebuie sa le iei in calcul atunci cand vrei rezultate. Este cheia “casei” tale. Nu ai cheia potrivita…nu poti convinge cumparatorii ca vinzi casa ideala.

Exista 4 principii simple de care trebuie sa tii cont atunci cand vrei sa concepi un subiect atractiv pentru newsletterul tau:

  • Sa fie CLAR
  • Sa fie ATRACTIV
  • Sa fie EXCLUSIV
  • Sa fie CREDIBIL

Un subiect ambiguu produce confuzie. Alege un subiect care sa transmita clar ceea ce vrei sa comunici.

De exemplu, daca ai o promotie de o zi la terapii SPA si alegi ca subiect: “O multime de terapii la promotie doar azi” userul tau s-ar putea sa nu inteleaga ce vrei de la el. Ca sa nu mai vorbim ca nu stii cand isi deschide emailul. Poti insa sa spui : “De 8 martie ai 25% reducere la toate terapiile de infrumusetare SPA” si ai reusit sa-i indici clar despre ce e vorba in newsletter.

Nu doar reducerile sunt atractive. Incearca sa gasesti si alte aspecte care sa atraga.

Vrei un subiect atractiv si te bazezi pe faptul ca “90% reducere la toate produsele” e un subiect care socheaza prin procentul de discount. Gresit. Poti incerca sa atragi userul cu un subiect de genul: “Gadget-urile tale preferate cu 90% mai ieftine!”. I-ai comunicat si discountul si ai reusit sa-l focusezi intr-o directie buna indicandu-i ceva atractiv.

Fa-ti abonatul sa se simta important. Ofera-i ceva exclusiv, nu-l pierde in multime.

Intre subiectul: “Afla cum 10.000 de site-uri si-au crescut conversiile” si subiectul “O metoda de succes care-ti va creste conversiile”, tu ce ai alege? Vrei sa stii ce au facut 10.000 de site-uri sau vrei sa stii ce sa faci TU?

Fa-ti abonatul sa simta ca ofertele tale sunt exclusiv concepute pentru el si iti va deschide newsletterul.

Alege un subiect credibil. Nu pierde timpul abonatului tau.

Daca alegi un subiect de genul: “Transport GRATUIT la toate produsele” e posibil ca newsletterul tau sa fie deschis. Dar daca in newsletter ii mai spui abonatului ca transportul este gratuit doar intr-un anumit interval orar sau doar daca achizitioneaza produse de o anumita valoare…l-ai pierdut.

Cel mai bine ar fi sa-i comunici ceva credibil: “Doar azi, comenzile de peste x lei au transportul gratuit”.

Gandeste-te inainte sa alegi un subiect de email ce te-ar face pe tine sa-l deschizi. Fii sincer! Apoi aplica cele 4 principii de mai sus 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *