Welcome to Hyperchoices

choices[1]Suntem permanent conectati, in metrou sau in autobuz, suntem cu ochii atintiti in ecranele smartphone-ului personal.

Ieri, mica agentie de turism de la scara blocului din Obor Bucuresti, si-a lansat online site-ul. Ofertele lor, la preturi de dumping…pentru ca sunt la inceput sunt accesibile tuturor, online, chiar si celor din Timisoara, Cluj sau Iasi, care niciodata nu auzisera de ei.

Descoperim, analizam si comparam oferte, alternative, incercam sa facem cea mai buna alegere.

Bun venit in lumea accesului la variante nelimitate, welcome to hyperchoices.

Aparent, toate partile sunt in castig, mica agentie de turism, pentru ca are acces la mai multi clienti, potentialii clienti pentru ca au acces la mai multe oferte…

Dar provocarile sunt tot mai mari:

  • tot mai greu putem capta interesul clientilor. Preturile mici nu sunt totul atunci cand lipseste increderea;
  • loialitatea devine tot mai greu de cucerit…pentru ca oricat de buna ar fi oferta, tot vrem sa o comparam cu a celorlalti …si ne este usor sa facem asta.
    Aparent, mirajul online-ului se transforma in cosmarul lui pentru ambele parti.
  • Clientii, pentru ca au multe optiuni, devin frustrati de dificultatea deciziei de alegere (nu e niciun secret ca multitudinea de optiuni inhiba decizia)
  • Business-urile vad ca se mareste intervalul de timp intre doua achizitii – tot mai multe cosuri abandonate de cei indecisi – si, in mare parte cei norocosi au 80% clienti noi (ceilalti peste 90%)…si tot mai putini au client-returning.

Solutii?

  • Sa ajutam clientii in procesul decizional oferindu-le posibilitatea de a cauta/filtra ofertele dupa criteriile cele mai relevante si cele mai interesate – asta creste sansa de achizitie;
  • Incadrarea corecta a clientului intr-o etapa a procesului de achizitie si comunicarea relevanta cu el. De exemplu: identificarea persoanelor aproape de decizia de achizitie – cei care au vizitat 5 hoteluri pentru Paris in ultimele 24 de ore si inca nu au cumparat nimic – trebuie targhetati cu oferte relevante: care pot contine cel mai mic pret pentru un hotel in Paris, in apropierea perioadei cautata de client, sau cu oferte calculate pe baza altor clienti care au avut un comportament asemanator si au facut o achizitie. In acest caz o recomandare facuta clientului ar putea chiar genera rezultate.

Predictiile si problemele lor

how-predictive-analytics-can-make-money-for-social-networks-46ce73d0c0Predictiile pot fi folosite oriunde o decizie bazata pe cifre este luata. Diversitatea aplicabilitatilor include:

Previziuni de vanzari: Una dintre primele aplicatii
Managementul personalului: Urmarea logica a previziunilor de vanzari in marile companii
Descoperiri stiintifice: O modalitate de a identifica dintre miliarde de corpuri stelare ce merita atentie
Gaming: O metoda de a prezice care client are cel mai mare potential de a cheltuii bani
Sport: O metoda de a descoperi care jucator are, intr-o situatie a jocului specifica, un potential mai mare de contributie la victorie
Customer Management: Retentie, cross-sell/up-sell
Achizita de clienti: O modalitate de a identifica prospectii care au cea mai mare probabilitate de a raspunde la o oferta de membru. Read more

2015, pentru viitor

Untitled-2

2014, probabil a fost cel mai activ an in domeniul solutiilor de marketing digital, anul cu cele mai mari achizitii, pornind de la ExactTarget, Silverpop, Responsys, Liverail pana la achizitii si comasari locale etc.

2014 este din punctul nostru de vedere, anul in care s-au setat cateva dintre directiile majore pentru anii ce urmeaza:
1. Legatura dintre comportamentele din offline si online devine tot mai clara prin sistemele de tracking care incep sa capete amploare in zona de mobile. Asta ne va permite sa unficam tipuri de comportamente care in mod clar trec de un simplu click. Localizarea va devenii un important driver in comunicare si in intelegerea contextului in care ne aflam.

Read more