2015, pentru viitor

Untitled-2

2014, probabil a fost cel mai activ an in domeniul solutiilor de marketing digital, anul cu cele mai mari achizitii, pornind de la ExactTarget, Silverpop, Responsys, Liverail pana la achizitii si comasari locale etc.

2014 este din punctul nostru de vedere, anul in care s-au setat cateva dintre directiile majore pentru anii ce urmeaza:
1. Legatura dintre comportamentele din offline si online devine tot mai clara prin sistemele de tracking care incep sa capete amploare in zona de mobile. Asta ne va permite sa unficam tipuri de comportamente care in mod clar trec de un simplu click. Localizarea va devenii un important driver in comunicare si in intelegerea contextului in care ne aflam.


2. Legat de primul trend, device-urile conectate, vor incepe sa vorbeasca mai mult cu noi, sa devina incet, incet o sursa importanta de mesaje. Mesaje care sa incurajeze folosirea lor, sa le localizeze si le conecteze la evenimentele din context, de exemplu o bicicleta inchiriata te poate notifica in legatura cu promotiile la restaurantele pe langa care te plimbi, un producator de ochelari de soare te poate recompensa daca folosesti zilnic ochelarii lui etc. De cand nu ti-ai mai folosit bicicleta?

3. Economia colaborativa. Nu este doar un mod pentru noi ca indivizi sa avem o sursa suplimentara de venit fiind parte din airbnb, sau uber, sau ebay etc. Este noul mod in care business-urile devin interconectate intre ele, share-uind resursele cu alti parteneri pentru a oferii in cele din urma servicii mai eficiente clientilor.

Toate acestea fac parte din planurile si viziunea noastra despre viitor, si credem ca va influenta covarsitor modul in care se va face marketing in urmatorii ani.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *