Call to action in cifre

In urma cu ceva timp vorbeam despre faptul ca un mesaj de genul “click aici” nu este un bun call to action, pentru ca nu ofera nici o promisiune, nici un beneficiu utilizatorului.

Acum suntem putini entuziasti de rezultatele obtinute de un bun call to action. Este vorba de aceeasi campanie derulata de unul din clientii nostri, trimisa catre aceeasi abonati, aceeasi lista. In cazul primei trimiteri mesajul de tip call to action a fost:

1.- aplica acum. Rezultatele au fost monitorizate pe o perioada de o luna. “Aplica acum” presupunea achizitionarea unui produs de la clientul nostru si posibilitatea de a castiga un DVD player prin tragere la sorti.

In cazul celei de a doua trimiteri mesajul de tip call to action a fost:

2.- intra in cursa pentru un dvd player. Actionarea acestuia presupunea exact aceleasi actiuni; cumpararea unui produs de la clientul nostru si posibilitatea de a castiga un DVD player prin tragere la sorti. In cazul acesta rezultatele au fost monitorizate doar 48 de ore. 

Rezultate:

call to action-ul 2 a generat in 48 de ore cu 50% mai multe click-uri decat a generat primul call to action intr-o luna. Rata de conversie dupa 48 de ore cu 25% mai mare pentru mesajul 2, raportat la conversiile generate intr-o luna de primul mesaj.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *