Butoane sau link-uri?

In email marketing, daca vrei sa vezi cat de atragator si inviting este titlul mesajului tau, dar si cat de asteptat este mesajul companiei tale, te uiti in mod regulat la ratele de deschidere.

Daca vrei sa evaluezi continutul mesajului tau, te uiti la rata de clickthrough. Iar click-urile inseamna call-to-action, fie ca vrei sa-l faci pe om sa citeasca un articol, sa participe la o conferinta, sa cumpere un produs sau sa recomande.

Intrebarea este: cum cresti rata de clickthrough? Care sunt cele mai de succes call-to-actions , accesate de catre abonati?

Call-to-action prin butoane sau prin larg utilizatele link-uri? E greu sa dai un raspuns transant, asta e sigur. Cifrele arata insa este ca desi “clasicele” link-uri sunt cele mai utilizate de catre companii, ele sunt devansate in eficienta de butoane.

Un studiu de la Email Experience Council bazat pe analiza emailurilor trimise de cei mai buni 100 retaileri online a aratat ca intr-adevar, 60% dintre acesti retaileri prefera link-urile ca si call-to-action, in timp ce doar 40% folosesc butoanele.

Dar interesant este ca atunci cand se prefera butoanele ca primary call-to-action, ratele de clickthrough cresc in mod semnificativ.

Iar cresterile nu sunt de ici, de colo. Compania SmartBrief a reusit sa creasca rata de clickthrough cu 190% prin simpla schimbare a unuia dintre link-uri cu un buton mare si gri (conform unui studiu MarketingSherpa). Un alt caz – un vendor de tehnologie celebru a obtinut si el cresterea ratei de clickthrough cu 67% prin inlocuirea unui link cu un buton.

Dar daca vrei sa afli in statistici raspunsul “butoane vs. link-uri”, cel mai bine purcezi la niste teste A/B (mai multe despre A/B testing in posturile urmatoare). Mai ales ca raspunsul se va referi la preferintele abonatilor tai, la cum reactioneaza baza ta de date la buton vs. link.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *