Diferentiaza-ti mesajul de sarbatori!

Orice email pe care il trimiti poate fi un adevarat tool de vanzari. Asa ca profita de acest lucru si optimizeaza-ti-l in orice situatie.

Suntem pe ultima suta de metri a sarbatorilor de iarna. Toate companiile care se respecta, printre care si cea pe care o reprezinti tu, isi vor gandi urarile pe care urmeaza sa le faca clientilor lor. Fiecare doreste sa se diferentieze, insa ce poti face ca sa iesi din turma si sa lasi in urma sau, de ce nu, sa profiti de banalul “Va dorim cele mai calde …”? Tine cont de faptul ca cel caruia doresti sa-i trimiti aceasta felicitare este, cel mai probabil, si client al altor firme sau companii, de la care, cu siguranta va primi un mesaj de sezon.

Va avea, deci, un inbox plin de felicitari. Dar tu poti face ca mesajul tau sa se evidentieze, sa strige “Deschide-ma pe mine”.

Toti marketerii isi vor pune designerii sa le deseneze cele mai spectaculoase layout-uri, in ton cu sezonul. Copywriterii  isi vor pune creativitatea la bataie pentru a scoate cele mai emotionante sau amuzante mesaje. Totul pentru a atrage atentia celor care primesc mesajul.

Cu siguranta vrei si tu ca felicitarea ta sa iasa in evidenta. O poti face adaugand noi componente acestui simplu mesaj, componente care iti pot aduce rate de conversie concretizate in vanzari.

Cum

Nu lasa sa-ti scape nicio oportunitate de vanzari. Adauga, pe langa textul propriu-zis, un discount, un bonus  sau o oferta speciala. Decizia de cumparare poate fi luata in orice moment. Profita!

Subiectul. Fa-l sa-ti deschida mesajul din prima clipa. Probabil in inboxul incarcat va vedea numai subiecte de genul “Compania X iti ureaza La multi ani!” etc. Cu asa subiect, sansele ca emailul tau sa fie deschis sunt foarte mici. Ca sa iesi in evidenta, il poti personaliza si, totodata, ii poti mentiona o oferta speciala etc. “Florin, de sarbatori ai un discount de 10% pentru …”. 

Promoveaza-ti ofertele! Pai, de ce sa nu folosesti eficient  spatiul pe care il ai la dispozitie? Cei care primesc mesajul parca ar mai vrea sa vada ceva acolo. Dar, atunci cand iti formulezi mesajul de sezon, ai grija sa fie in concordanta cu ceea ce ai de gand sa promovezi. Adica, daca esti un importator auto, nu “tranti” pur si simplu super oferta pentru o masina langa un text de genul “Sarbatori de iarna alaturi de cei dragi” etc.  Poti reformula spunand “Cu siguranta sub brad iti vei gasi toate dorintele implinite. Si daca una dintre ele este sa iti iei masina noua, am avut noi grija de acest lucru. Iata ce super oferta iti oferim pentru modelele… . Ramane sa-ti alegi tu modelul dorit.”

Pune un reminder! Adauga un reminder in genul “Vrei sa ai masina dorita sub bradul de Craciun? Profita de oferta pana la 23 decembrie” pentru a-l stimula si mai mult pe recipient sa faca acea comanda dorita.

Butonul de comanda. Nu in ultimul rand, nu uita de formularul de inscriere pentru a beneficia de oferta. Insereaza un call-to-action puternic – Ia-ti cadoul de Craciun –  care sa directioneze abonatul catre o pagina in care isi completeaza datele personale pentru a fi contactat de un reprezentant de vanzari.

Butonul de recomanda. Foloseste-l si pe el. Poate ca unul dintre prietenii celui care a primit mesajul tau ar fi interesat de un anumit model pe care il promovezi, insa nu este abonat la newsletter. Ofera-i abonatului posibilitatea de a-ti recomanda oferta. Iti poti mari baza de date cu un nou abonat care se poate transforma in client.

Social Media. Pentru ca am vorbit si de integrarea email marketingului cu social media, adauga si butoanele de Twitter/Facebook care permit abonatului sa-ti share-uiasca oferta  in conturile personale de social media.

Personalizeaza. Daca pe parcursul anului, campaniile de email marketing au fost trimise asa cum trebuie, din punct de vedere al relevantei, segmentarii si targetarii, inseamna ca ai date suficiente si pentru ca mesajul de sarbatori sa se diferentieze de celelalte. Personalizeaza-l! Vorbeste-i recipientului astfel incat sa aiba impresia ca mesajul ii este adresat exclusiv lui. Subliniaza faptul ca ai o oferta special pentru el. Fa-l, si de data asta, sa se simta in centrul atentiei.

In publicitate, marketing si comunicare cuvantul cheie este diferentierea. Comunicarea one-to-one are o multime de avantaje, indiferent de momentul unei campanii, care te pot ajuta sa iesi in fata si sa-ti convingi interlocutorii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *