Cele 10 porunci in email marketing valabile pentru (2010) … totdeauna

1. Nu alege calea cea mai usoara
Cu cat alegi calea cea mai usoara, cu atat mai multe sanse ai de a-ti pierde clientii. Crezi ca daca ai un newsletter general valabil, ai economisit timp si bani? Poate timp, da, dar bani, nu. Asta pentru ca in email marketing reusita consta in relevanta pe care le-o oferi potentialilor tai clienti. Iar relevant inseamna sa le oferi exact ce cauta ei. Segmenteaza, personalizeaza, targeteaza: asta inseamna email marketing de succes.

2. Asculta-ti interlocutorul
Oamenii vor sa li se dea ceea ce cauta. In permanenta intreaba-i ceea ce doresc sa primeasca in newsletter, ofera-le posibilitatea de a-ti spune ei ceea ce cauta, faciliteaza-le acest lucru inca din clipa abonarii. Profitul va veni si el, daca stii sa-ti asculti interlocutorii.

3. Cere permisiunea
Primul pas in email marketing este si cel mai important: cererea permisiunii celui caruia doresti sa-i trimiti mesajele tale. Arata-le ca ii respecti, ca nu vrei sa le trimiti mesaje pentru care nu si-au dat acordul, ca, de la inceput, vrei sa ai o comunicare corecta cu ei.

4. Fa-i sa vorbeasca despre tine
Word of mouth-ul este cel mai important tool in toate ramurile marketingului. Daca le oferi relevanta, mesaje atragatoare si adaptate intereselor lor, ai toate sansele ca ei sa vorbeasca despre tine, adica sa foloseasca butonul de recomanda din newsletter sau “sa te vorbeasca” in retelele sociale la care au cont.

5. Tine dialogul deschis
Esenta comunicarii one-to-one este dialogul permanent, adresarea directa si personalizata, astfel incat sa-i dai senzatia ca el este in centru, ca numai cu el vorbesti, iar ofertele pe care i le prezinti sunt create numai si numai pentru el.

6. Fii cu un pas inainte
Incearca sa fii cu un pas inaintea lui, a abonatului/clientului. Sa ai un fel de viziune a ceea ce ar vrea el de la tine. Sa-i trimiti, inainte ca el sa iti ceara, ceea ce crezi tu ca l-ar interesa, pe baza informatiilor pe care le ai despre el.

7. Diferentiaza-te
Acum, toata lumea face email marketing. Asa ca trebuie sa te diferentiezi, sa fii conectat la tendintele internationale din domeniu, sa te documentezi, sa analizezi si, pentru fiecare client in parte, sa ai o viziune diferita. Te vor aprecia, vor vedea ca li te dedici in totalitate.

8. Fii responsabil
Orice mesaj pe care il trimiti trebuie tratat cu responsabilitate. E esential sa incluzi linkul de dezabonare, e esential sa scoti din baza de date pe cel care a ales sa se dezaboneze de la newsletterul tau, e esential sa iei in seama reclamatiile de spam.

9. Fii creativ
Crezi ca totul tine de cat de mare e discountul pe care il oferi? E importanta si forma pe care i-o dai, felul in care il comunici, alte elemente din newsletter. Nu e suficient ca subiectul sa contina discountul pe care il promovezi pentru a-ti asigura ratele de deschidere dorite. Fa-l incitant. Iar in email foloseste si un altfel de preheader, butoane de call-to-action care sa-l determine sa faca ceea ce te intereseaza cel mai mult: sa comande.

10. Ajuta la combaterea spamului
Fa-i sa nu mai asocieze cuvantul spam cu emailul. Construieste-ti o reputatie buna, atat in fata celor carora le trimiti mesajele tale cat si in fata “marelui juriu”: ISP-urile. Pentru acest lucru trebuie sa trimiti mesaje celor care ti-au acordat permisiunea lor, sa fie relevante si sa iti remediezi comunicarea in urma nemultumirilor pe care le primesti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *