O noua versiune de Hotmail

Microsoft aduce noi imbunatatiri clientului sau de email Hotmail. Microsoft vrea sa-i ajute pe abonatii sai sa evite spamul printr-o functionaliate numita graymail.

Acest lucru presupune prioritizarea mesajelor abonatilor la Hotmail, in functie de importanta lor: mailuri de la familie, prieteni, update-uri ale retelelor sociale.

Imbunatatirile sunt facute pe baza a 5 caracteristici dezvoltate:

Hotmail Highlights – prima pagina pe care o vezi cand te loghezi la Hotmail; ai la dispozitie categorii precum – From Contacts, Social Updates, Flagged si Upcoming events.

Mesaje filtrate in Inbox – iti organizeaza inbox-ul prin 3 filtre: Contacts, Social Updates si From Groups.

Quick Views iti permite sa vezi flagged messages ce pot contine documente sau foto.

Filtrare User-level – ai la dispozitie mai multe optiuni de filtrare.

Sweep – ai la dispozitie functionalitatea de  “permadelete”  a mesajelor de la un anumit sender de la care nu vrei sa primesti mesaje.

Pe langa aceste features-uri, Microsoft a dezvoltat si Active Viewso platforma care le permite senderilor sa foloseasca “Web-like” in email.  Poti sa vezi foto pe Flickr, video de pe YouTube sau sa primesti invitatii prin LinkedIn.

Alt beneficiu este si Trusted Senders care ofera protectie anti-phishing clientilor.

Ce trebuie sa iei in seama ca marketer avand in vedere aceasta upgradare:

– optimizeaza-ti emailingul si nu le da motive sa iti dea delete

– creste relevanta mesajelor si implica-ti cat mai mult abonatii in mesajele tale

– avand in vedere ca vor avea prioritate mesajele de la acei useri cu care persoana este conectata in retelele sociale, incearca sa-i atragi in propria ta retea

Am putea spune ca aceasta upgradare e chiar o solutie drastica pentru mesajele nedorite, asa ca cel mai bine este sa evitati spamul si sa trimiteti mesaje targetate, astfel incat abonatii sa va “recunoasca”. Ar fi o alta bila alba in ceea ce priveste reputatia ta atat fata de Hotmail cat si fata de  viitori tai clienti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *