Noi reglementari in email marketing

Doua intiative majore sunt in atentia Congresului din SUA in privinta protectiei datelor cu caracter privat, si care vor influenta industria de online si implicit de email marketing. Un rol important il are si Federal Trade Commision , organismul de lupta impotriva abuzurilor la nivel online si de protectie a consumatorilor.

Cele doua reglementari in ceea ce priveste email marketingul sunt:

Amendament pentru protectia datelor cu caracter personal la nivel online – un proiect de lege pentru cererea permisiunii oricarui individ inainte de a i se colecta si utiliza informatii cu caracter personal a fost pus in discutie la inceputul lunii mai, in Camera Reprezentanţilor din SUA. Totusi, cativa oameni din industrie, dar si reprezentanti ai grupului de consumatori nu sunt foarte multumiti de acest proiect intrucat sunt de parere ca nu acopera toate aspectele protectiei datelor decat la un nivel general. Practic, are un impact asupra a tot ce inseamna expeditori initiali, precum si asupra oricarei companii care are acces la date in calitate de “terta parte”. Tom Bartel de la Return Path este de parere ca un impact negativ in ceea ce priveste industria de email marketing este legat de adresele de email si adrese de IP. Poate, de asemenea, sa aiba repercursiuni si asupra Feed Back Loop oferite prin email, senderilor, de catre Yahoo! si Hotmail.

Extinderea autoritatii Federal Trade Commision – O parte din regulament ar oferi FTC autoritatea necesara pentru a crea reguli in ceea ce priveste actele si practicile neloiale si frauduloase pentru multe sectoare ale industriei.
Alte note legate de acest proiect se refera la identificarea si penalizarea spammerilor, dar si la responsabilitatea pe care furnizorul de email o are daca clientii lor nu aplica regulile CAN Spam sau alte reglementari ale industriei.

In discutia avuta pe tema noilor reglementari, reprezentantii din industrie sfatuiesc marketerii si companiile sa foloseasca transparenta atunci cand este vorba de colectarea datelor cu caracter personal, sa faca totul cat mai clar atunci cand e vorba de opt out si opt in, sa evidentieze politica de confidentialitate, sa explice foarte clar felul in care vor fi folosite datele, in fiecare formular de colectare a acestora, fie online sau offline.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *