Hotmail Active Views – solutia de crestere a interactivitatii de la Microsoft

In decembrie 2010, Hotmail a inceput sa ofere Hotmail Active Views, cam primul tool care ofera interactivitate in email. Utilizatorii nu trebuie sa mai astepte in timp ce browser-ul deschide o fereastra noua pentru un site, insa un API poate transmite date in timp real direct email-ului.

Cum functioneaza

Sa zicem ca primesti un email de la compania X cu mai multe oferte. In loc de click pe oferta si trimiterea catre site-ul respectiv, exista posibilitatea sa cauti ce te intereseaza in motorul de cautare din email. In acelasi timp, poti rasfoi si alte oferte disponibile exact ca si cand ai fi in cadrul unui site.

Bile albe

Este un foarte bun “carlig” pentru cresterea engagement-ului utilizatorilor de hotmail, prin faputl ca li se ofera experienţe bogate in cadrul mesajele lor de email, dar si ca pot sa faca mai multe actiuni mai rapid si mai usor. Pe scurt, mult mai multe functionalitati in email. Noi sustinem ca intr-un newsletter, elementele de engagement sunt esentiale pentru a comunica cu subscriberii. Deja ei sunt interesati sa se implice, sa faca mai mult decat sa citeasca despre o oferta. Cu cat aceste elemente sunt mai facile si le usureaza cautarea, cu atat aceasta functionalitate este binevenita.

Sunt o serie de beneficii atat pentru utilizatori cat si pentru marketeri. Cel mai important este ca utilizatorii vor economisi timp si vor ajunge mai repede la ce ii intereseaza, iar Hotmail Active Views asta face:

• reduce numarul de pasi in procesul de conversie
• ofera mai multe sanse pentru ca un utilizator sa duca o conversie pana la capat
• ofera widget-uri de cautare pe care le poti utiliza in cadrul mesajului pentru a obtine continutul exact
• se poate vedea daca un item dorit este inca disponibil etc.

Interactivitatea este un tool in sine pentru a creste ratele de conversie si, cu cat oferi mai multe astfel de elemente in email, cu atat mai bine. Lucru pe care noi il sustinem.

Bile mai putin albe

Ca marketer nu poti avea un control exact al rezultatelor pentru ca nu stii cati useri au activa aceasta functionalitate si cati o folosesc.

In ceea ce priveste investitia in astfel de functionalitate, cel putin in Romania, procentul utilizatorilor de Hotmail este inca foarte mic, deci sa vorbim de rezultate, inca nu este cazul.

In plus, Hotmail Actie Views nu este potrivit pentru orice domeniu de activitate. Ar putea fi util pentru companiile auto, agentiile de turism sau cosmetice.

Trebuie stiut ca senderii care vor sa utilizeze Actie Views in email, trebuie sa treaca de un control de securitate si e nevoie de validarea Microsoft pentru a folosi astfel de servicii.

In ceea ce priveste interactivitatea, se poate spune ca in 2011 Active Views va reprezenta un trend in cadrul emailului.

Iata varianta demo a Hotmail Active Views

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *