The next big thing…in email marketing?!

Cei de la Yahoo!, Hotmail si Gmail au rectionat aproximativ simultan la inceputul de dominare al Facebook prin lansarea, momentan in faza beta….pentru o lista de parteneri de marketing aprobati, a unor noi functionalitati ce permit userilor (cei care primesc un email) sa vizualizeze content dinamic.

Functionalitatile de content dinamic permit:

• ca marketerii sa seteze un timp de expirare a ofertelor, astfel un email cu o oferta Groupon dupa data expirarii este mutat automat in trash sau sters complet din Inbox, daca cel care a primit emailul nu a interactionat cu el.

• Auto-play video – fisierele video vor putea rula direct in corpul emailului

• Controlul frecventei – nu mai este necesar ca un marketer sa trimita 5 emailuri diferite pentru a notifica unde se afla un colet expediat, informatiile se actualizeaza chiar in corpul emailului automat…

• Postarea de comentarii in social media direct din email

• Accesarea si citirea mesajeor din Facebook direct in emailul de pe Yahoo sau Hotmail

• Cine mai participa la diverse evenimente?

…toate aceastea fara sa paraseasca emailul

Practic noile interfete ale Yahoo, Hotmail si Gmail permit rularea de javascript si html 5 chiar in corpul emailului, vei putea vedea filmuletul de pe Youtoube in corpul emailului, si vei putea naviga printre alte filmulete de pe Youtoube si poze ale prietenilor de pe facebook fara sa parasesti emailul.

Pentru filmulete este sufficient sa incluzi un link de pe Youtoube si Hotmail iti va afisa un video player.

Toate aceastea au rolul de a imbunatatii experienta utilizatorilor cu emailul. Dezavantajele vor fi insa pentru marketeri, pentru ca nu vor mai avea posibilitatea de a monitoriza engagement-ul userilor cu un fisier video sau cu emailul sau chiar cu site-ul or…decat daca userii aleg un link extern, parasind emailul. Emailul va devein in sine o pagina web sau mai bine zis un browser.

Pentru device-urile mobile HTML 5 permite full video playback pe iPhone, Apple Mail, Entourage, cu afisarea unei imagini alternative pe platformele care nu suporta video.

Unii marketeri, precum cei de la Groupons vor trebui sa decida daca sa foloseasca funtionalitatile de content dinamic de la Yahoo! si Hotmail pentru ca asta va insemna ca vor pierde traffic….dar in acelasi timp este foarte probabil sa castige din punct de vedere financiar oferind userilor o mai buna experienta in interactiunea cu emailul. Multi marketeri, in special din partea agentiilor sunt incantati de aceste noi functionalitati, nu prea am auzit prea multe voci din partea clientilor ceea ce ma duce cu gandul la faptul ca existe mai multe reticente cu privire la aceste noi functionalitati.

Cea mai mare reticenta cred ca tine de faptul ca brandurile care ar folosi contentul dinamic din Yahoo! si Hotmail ar pierde controlul procesului de vanzare/de marketing….nu mai pot stii de fapt care este experienta userilor cu brandul lor decat daca aceasta se reflecat in conversii si chiar si in acest caz nu vor stii exact care este procesul/fluxul care conduce la conversie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *