B2B – neglijat in analizele de email marketing?

Nu ar fi interesant un raport care sa-ti spuna ce clienti de email folosesc abonatii din lista ta?
Sa stii exact care este ponderea clientilor de email corporate vs. clienti de email obisnuiti gen Yahoo!, Hotmail…

In cel mai recent studiu White Image – INSIDE 2008, observam atunci cand vorbeam despre industrii ca domeniile care inregistreaza scaderi atunci cand vine vorba de deschideri sunt cele in care predomina comunicarea cu adrese corporate, acolo unde impactul Outlook-ului este major si capacitatile de monitorizare a ratelor de deschidere, scazute.

In plus, constatam ca industriile care au inregistrat cele mai drastice scaderi in ceea ce priveste ratele de deschidere in 2007 (peste 10 procente) au fost in 2007 domeniile Consultanta, Servicii si domeniile Financiar-Bancar, Training& Events, cu o scadere mai mica de 10% din 2006 pana in 2007.

Daca adaugam si statistica celor de la Habeas care spune ca “…about 75% of Internet users check email daily. About 95% check email 3-6 times a week” + “we prefer to communicate with businesses via email versus other mediums and don’t expect that to change in the next 5 years”, remarcam comunicarea B2B putin descoperita la nivel de strategie si intelegere a provocarilor.

Pai sa enumeram doar cateva:
– mai intai, clientii de email corporate gen Outlook, Postini… vin cu mai multe restrictii la nivel de rendering decat casutele de email comerciale Yahoo!
– apoi, marketerii care fac B2B trebuie sa gandeasca programe de emailing pe termen lung si sa investeasca mai mult in content relevant pentru publicul lor specific.
Si atunci, incepi cu analiza bazei de date si ce clienti de email + ce browsere folosesc abonatii tai.
Apropo de ponderea clientilor de email: corporate vs. comercial, White Image se pregateste sa acopere si aceasta lipsa de informatii de pe piata romaneasca de email marketing.
Stati pe faza 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *