Return Path cumpara OtherInbox

Ieri seara Return Path anunta cumpararea OtherInbox.

OtherInbox este un serviciu care permite taguirea adreselor de email pentru o mai buna organizare a emailurilor primite. Serviciul este integrat ca plug-in/aplicatii in interfetele de la Gmail, Yahoo si AOL. Sistemul de taguire a emailurilor are si o functie mai “speciala”, o asa numita dezabonare, care, practic, permite crearea unui folder special in care sunt redirectate toate emailurile de la care userul respectiv vrea sa se “dezaboneze”.

Conform comunicatului de presa, Return Path va integra datele legate de engagementul userilor, adica, concret, o clasificare a emailurilor, ca un nou criteriu/indice care va influenta Scorul generat de sistemul de Certificare. In prezent, acesta este singurul sistem de certificare din lume cu rezultate cat de cat ok.

Astfel, informatiile pe care pana acum doar ISP-urile le aveau si le foloseau probabil in sistemul de filtrare, vor putea fi folosite pentru a imbunatati evaluarea unui sender in sistemul de certificare. Desi teoretic ecuatia pare simpla, probabil impactul nu va fi ceva wow, pentru ca baza de utilizatori ai aplicatiei OtherInbox nu este asa impresionanta. Un alt aspect este ca OtherInbox nu-ti organizeaza automat toate emailurile, ci doar de la senderii pe care vrei sa-i organizezi/sortezi, iar din perspectiva mea, sincer, e greu de crezut ca o persoana va sta sa organizeze in foldere diferite fiecare newsletter; cel mai probabil, acestea  vor fi toate directionate intr-un folder, ori nu vor fi organizate deloc, ori vor fi puse in folderul de “unsubscribe”.

Cel putin momentan, din ceea ce intelegem din politica lor de confidentialitate cam filtreaza si analizeaza tot traficul din inboxul tau, odata activat sistemul, si mai mult mai pot folosi aceste date si pentru a-ti livra reclame.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *