Nu e placut sa constati ca newsletterele trimise au greseli, dar, din pacate si aceste cazuri se intampla.
Cu ceva timp in urma colegii mei scriau un articol destul de complet legat de modul cum pot fi fructificate aceste greseli prin intermediul eratelor.
Daca articolul anterior explica cum trebuie tratate greselile as vrea sa prezentamit cateva cifre de la 2 erate trimise in ultima vreme.
1. Gresirea unei date de eveniment intr-un newsletter. Clientul a dorit pur si simplu retrimiterea newsletterului cu data corecta fara nicio alta mentiune. Retrimiterea s-a facut cam la o ora jumate dupa momentul primei trimiteri.
Rezultatele arata cam asa:
Prima trimitere: 18,7% rata de deschidere, 3,2% rata de click (17% dintre cei care au deschis)
A doua trimitere (asa zisa erata): 16,8% rata de deschidere, 1,98% rata de click (11% dintre cei care au deschis)
(Evaluare cam la 3 saptamani dupa)
Poate diferenta nu este asa de semnificativa, totusi ramane o necunoscuta daca cei care au deschis si a doua trimitere stiu defapt care a fost problema, de ce au primit un newsletter de doua ori si mai important speram ca au remarcat data corecta, care nu era marcata in niciun fel special in newsletter.
2. Gresirea unor preturi intr-o oferta turistica. De data aceasta retrimtierea s-a facut asa cum ar trebui sa se faca, iar erata, a beneficiat de un subiect nou, care sa atraga atentia intr-un mod pozitiv asupra preturilor, care in cazul asta erau mai mici decat cele communicate initial:
Preturile de Early booking xxxxx sunt mai MICI…nu va panicati!
In preheaderul emailului era totul explicat:
Revenim cu o veste buna: preturile sunt mai MICI decat v-am comunicat anterior. A fost doar o eroare tehnica.
Ofertele speciale sunt limitate, asadar grabiti-va!
In plus in newsletter preturile corectate erau trecute/marcate cu rosu. Retrimiterea s-a facut dupa aproximativ o ora si 20 de minute. Rezultatele?
Prima trimitere: open rate 13,86%, rata de click: 2,96% (21.38% din cei care au deschis)
A doua trimitere (erata) : open rate 13,4%, rata de click: 3.18% (23.71% din cei care au deschis).
(Evaluari la 2 zile dupa trimtiere)
In cazul acesta erata a avut rezultate mult mai bune decat trimtierea initiala. Subiectul a ajutat sa atraga atentie celor care deschisesera emailul la prima trimtiere si ar fi fost interesati de oferte, aceasta s-a putut obeserva si din rata foarte mare de click pe ofertele cu preturi modificate.
Chiar daca greselile nu sunt de dorit important este sa transformi dezavantajul lor in avantaj. Mai multe detalii aici.