Felicitări! Abonatul tău vede acum newsletterul primit în inbox și îl vizualizaează în modul preview. Ai acum 3 secunde și jumătate să interacționezi cu abonatul tău în email.
Poate vedea acesta mesajul tău de call to action?
Majoritatea clienților de email oferă între 300 px și 500 px de spațiu pe verticală pentru a vizualiza un email din primul ecran, fără a fi nevoie de scroll. Orice conținut care poate fi vizualizat în acest spațiu este denumit “above the fold”. Cum acest spațiu este primul contact între email și abonat, trebuie să te asiguri că mesajul de call to action este vizibil în acesta.
Cele mai multe companii folosesc acest spațiu pentru branding, cu toate acestea îți prezentăm câteva trucuri pe care le poți lua în considerare:
- Include un preheader sub formă de text înainte de headerul newsletterului. Acest text de obicei este: “Click aici pentru a vizualiza acest e-mail în versiunea online”. Spațiul de deasupra acestui text poate fi utilizat pentru a rezuma oferta principală din newsletter, iar acesta va fi observat de toți abonații, în comparație cu imaginile, care nu se încarcă de la sine, ci în urma unor setari in clientul de email. De asemenea preheaderul îți permite să dezvălui cât mai mult din contentul emailului în inbox, datorită faptului că este vizibil pe anumiți clienti de email, cum ar fi Gmail și de asemenea este văzut ca o extensie a subiectului.
- Asigură-te că headerul nu este prea mare. Bannerul din prima parte a newsletterului nu ar trebui să depășească 200 px pe înăltime. Folosind orice banner mai înalt, riști să deplasezi informațiile esențiale în partea de jos a newsletterului și astfel mesajul de call to action nu mai este evidențiat above the fold, respectiv nu mai apare în vizorul abonatului din primele secunde.
- Folosește un titlu cu font editabil, cât și imagini grafice. În acest caz abonatul este posibil să aibe dezactivate imaginile în clientul de email, iar dacă newsletterul este construit doar din imagini, nu va putea vedea nimic. Există totuși și o alternativă atunci când newsletterul tău este format exclusiv din imagini și textul editabil nu poate fi integrat. În această situație este recomandat să pui alt title-uri pe poze în care să explici conținutul acestora. În felul acesta informația din email va fi vizibilă chiar dacă abonatul nu încarcă pozele.
TIP: Fonturile editabile în emailuri sunt: Arial, Tahoma, Trebuchet MS, Verdana.