Cum optimizam codul html pentru campaniile de email atunci cand nu sunt afisate imaginile?

htnl

Una dintre cele mai frecvente probleme cu care se confrunta designerii de e-mail este ca – avand in vedere setarile specifice clientilor de email sau in functie de preferintele personale ale utilizatorilor – multi destinatari vor vizualiza emailuri de marketing fara imagini activate.

Aproape toti clientii de e-mail au setata optiunea implicita de a nu arata imaginile utilizatorului. Pentru ca acestea sa fie vizualizate trebuie fie sa dati click pe “permite imagini de la acest expeditor”,  sa marcati expeditorul ca o adresa de incredere sau sa actualizati setarile din cadrul clientului dumneavoastra de email.

In cazul in care imaginile nu sunt afisate, cum trimitem un e-mail cu un continut relevant pentru utilizatori?

Iata cateva sfaturi de optimizare a codului html in acest sens:

  1. Asigurati-va ca cea mai importanta partea a mesajului este codificata ca text web (in loc sa fie prinsa in interiorul unei imagini). Acesta va fi aratat si atunci cand imaginile sunt dezactivate, dezavantajul fiind limitarea la utilizarea fonturilor web standard.
  2. Utilizati atribute ALT pe imagini ( tag-uri ALT ) pentru a specifica textul care va fi afisat in cazul in care imaginea nu apare.  ALT=”Insert your ALTernate text here”. Cele mai multe programe de email va cer permisiunea pentru a descarca imaginile inainte de a fi afisate, iar in locul  imaginii va fi prezentat textul din tag-ul ALT. Prin urmare, un ALT text semnificativ poate incuraja utilizatorii sa descarce si sa citeasca emailurile.
  3. Puteti utiliza in continuare culorile de fundal pentru a adauga ierarhie si structura emailului, chiar si atunci cand clientul de e-mail nu arata imaginile. Utilizand o astfel de codare bazata pe culori de fundal putem scoate in evidenta anumite sectiuni ale newsletterului (ex. logo-ul, mesajul de call to action).
  4. Evitati folosirea imaginilor de background in newsletter. Exista clienti de e-mail cum sunt Outlook 2007 si Outlook 2010 care nu au optiunea de a afisa atributele background images.
  5. Imaginile din newsletter pot fi optimizate, in primul rand, prin reducerea dimensiunii. Astfel, emailul va fi descarcat si afisat mai rapid. Se va folosi extensia .jpg (.png nu este vizibila in toti clientii de mail), iar dimensiunea va fi de maxim 400kb pentru fiecare imagine.
  6. Incurajati beneficiarii sa dea click pe „adauga in agenda”.  De asemenea, actiunea de a marca adresa ta ca o sursa de incredere va arata credibilitate pentru clientul de email, fapt ce va ajuta la obtinerea de imagini afisate in viitor.
  7. Testati! Acesta este de departe cel mai important lucru de facut – incercati sa dezactivati imagini folosind un instrument ca Firefox developer tool sau sa spargeti in mod intentionat URL-uri de imagine in codul dumneavoastra si trimiteti un test rapid – ar trebui sa obtineti un mesaj adecvat, cu un continut relevant pentru campania dumneavoastra, chiar si cu imaginile dezactivate.

Asadar, in conceperea unui newsletter in care sunt utilizate elemente vizuale, trebuie sa tinem cont de mai multe aspecte, pentru ca experienta utilizatorilor sa fie una placuta si sa conduca la rezultatele asteptate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *