White Image a impartasit know-how la Scoala de Vara de E-commerce GPeC – editia VI- a

Antreprenori, specialisti in marketing sau comunicare s-au reunit la Scoala de Vara de E-commerce GPeC 2016- Editia a- VI-a, organizata in 24-29 august la Moeciu, pentru a afla de la experti si practicieni cum pot optimiza conversiile, derula campanii eficiente de AdWords & Facebook,  utiliza email marketing si marketing automation pentru a-si creste afacerea.

White Image a participat si in acest an la eveniment, iar Andrei Georgescu – Co-Founder si Managing Partner a sustinut o prezentare interactiva despre „Trenduri in E-mail Marketing: Customer Journey & Marketing Automation. Pasii necesari pentru retentie si relevanta in e-commerce – de la cuvinte fancy la rezultate”.

Cat dureaza ciclul de viata al clientului si care sunt cele sase etape ale retentiei si fidelizarii, care sunt informatiile pe care un marketer trebuie sa le obtina de la client si in ce modalitate, cum interpretezi si asociezi datele colectate, cum se face corect segmentarea, cum si de ce incepi sa automatizezi sunt doar cateva dintre raspunsurile oferite de Andrei Georgescu in cadrul cursului de la Scoala de Vara E-commerce GPeC 2016.

Cursantii au fost interesati sa afle care sunt tehnologiile si strategiile necesare pentru a comunica eficient prin email marketing: cum stabilesti care sunt informatiile pe care le soliciti intr-o campanie de colectare de date si cum le poti folosi pe termen lung, cum combini tehnologiile intr-un mod productiv, astfel incat rapoartele din programele software sa se transforme in rezultate si in experiente reale de loializare.

De asemenea, sectiunea despre Customer Journey a starnit un real interes in contextul in care multi dintre participanti nu aveau niciun proces automatizat de mapare a customer journey implementat. Totodata, cursantii au primit informatii si despre content si cum trebuie acesta integrat in imagine, astfel incat cele 8 secunde de atentie pe care le acorda clientul produsului sa creasca rata de conversie.

Avantajele comunicarii omnichannel marketing versus multichannel marketing este  un alt subiect pe marginea caruia participantii au pus numeroase intrebari. Recomandarea White Image este utilizarea omnichannel marketing pentru a avea control asupra intregului proces de comunicare, astfel incat mesajul sa corespunda imaginii brandului si, in acelasi timp, sa fie adaptat fiecarui canal. Utilizarea omnichannel marketing creeaza oportunitatea hyperpersonalizarii. Un exemplu concret care ilustreaza aceasta abordare este urmatorul: Clientul X a mers in magazinul meu, a cumparat o pereche de pantofi si a folosit cardul de fidelitate pentru a acumula puncte. Pentru ca eu folosesc omnichannel, canalele mele comunica intre ele, iar eu cunosc fiecare actiune a clientului. Pentru ca stiu ca a mers si a cumparat perechea de pantofi din magazin,  eu ca marketer pot, in continuare, sa ii trimit un email personalizat in care ii sugerez clientului accesorii la promotie care se potrivesc cu pantofii, fie ca vorbim de curele, genti, ceasuri sau orice alte produse  care se gasesc si in magazinul meu online.

Sfatul final al lui Andrei Georgescu pentru participanti, dar si pentru toti cei interesati sa isi optimizeze procesele de comunicare cu clientii, este de a analiza in profunzime toate datele, de a le corela si de a crea o strategie, bazata pe obiective, in contextul in care doar utilizarea tehnologiei si a diverselor software-uri de email marketing  nu este suficienta.

In cele 6 zile de training, cursantii au participat la peste 12 ateliere sustinute de unii dintre cei mai cunoscuti si de succes experti in marketing, precum Lucia Ciuca – Managing Director Quantum Data Science, Roxana Magopet – Marketing & PR Manager Fan Courier, Raluca Radu – Country Manager answear.ro & Co-Organizator GPeC, Victor Kapra – Consultant Independent, Valentin Radu  – CEO Marketizator, Razvan Gavrilas – Founder Cognitive SEO & BrandMentions.com, Horia Neagu –  Digital Marketing Consultant, Ionut Munteanu – Managing Partner & Trainer WebDigital, Andrei Radu – CEO & Founder GPeC si CO- Founder Trusted.ro, Liviu Taloi – Senior Consultant in E-Commerce, Usability, Analytics, Conversion Rate Optimization and Online Marketing @ECOMpedia, Pawel Sakowicz  – Senior Product Manager SALESmanago Marketing Automation.

O zi neagra de…reduceri!

Black-Friday-Line[1]

Poate acum cativa ani mai existau oameni care sa nu stie ce inseamna insa azi, Black Friday face valuri. A prins bine conceptul si in Romania. Atat de bine incat ne-am gandit sa va ajutam sa-l puneti in practica an de an fara sa…isi piarda din amploare.

Iata 10 dovezi ca Black Friday prinde la public, creste vanzarile si loializeaza userii. Foloseste-le cu incredere sau, mai bine, vino sa te invatam noi.

Descarca aici colectia de campanii de succes de Black Friday.

White Image intra in era contextului. Conectam, analizam si automatizam actiunile din offline.

Mobile-Social-media-750x400[1]Comportamentele, mobile-ul, senzorii si datele vor face experienta multor oameni cu brandurile mult mai placuta si mai relevanta.

Efortul de a automatiza comunicarea si de a avea mesaje relevante trebuie tina cont de contextul in care se afla fiecare client din mediul offline: de faptul ca este in magazinul nostru, de faptul ca desi ne-a vizitat magazinul nu a cumparat nimic, de interactiunea cu produsele expuse, de faptul ca, poate, cu o zi inainte de veni in magazin a comparat mai multe produse pe site-ul nostrum sau de faptul ca deschide emailul pe telefon, in timp ce este in magazin.

Daca stim aceste lucruri, putem comunica diferit? Raspunsul trebuie sa fie da.

Vrem sa avem o relevanta, vrem sa ne ajutam clientii sa analizeze date relevante atunci cand vor sa inteleaga mai bine preferintele cumparatorilor lor din viata de zi cu zi.

Focusul White Image in ultimii 2 ani a fost sa creeze una dintre cele mai complete solutii de marketing in acest sens. Din acest puzzle de informatii nu puteau sa lipseasca datele legate de comportamentul din offline si localizarea userului. Vom vorbi mai mult de senzori si date de acum inainte.

Datele din offline ne vor ajuta sa personalizam experienta cross-channel: online, mobile si offline. Acestea ne ajuta sa completam setul de date care poate fi folosit de expertii in marketing care doresc:

– sa ofere o experienta mult mai relevanta offline, in magazin;

– sa integreze in comunicarea din toate canale de comunicare informatiile relevante despre interactiunea clientului in offline;

– sa contribuie la cresterea traficului in magazin;

– sa optimizeze rata de conversie a vitrinelor magazinelor;

– sa inteleaga care sunt produsle cu care acestia interactioneaza in magazine;

– sa genereze mesaje relevante in orice canal de comunicare.

Tehnologiile de colectare a datelor din offline includ localizarea prin GPS si iBeacon, senzori de miscare si temperature. Aplicatia este in faza beta si avem 2 locuri dedicate partenerilor care pot testa gratuit solutiile integrate de marketing. Focusul White Image privind colectarea datelor offline este de a perfectiona propriul SDK de colectare a informatiilor din offline si de a crea propriul ecosistem de senzori.

Datele colectate din offline sunt integrate in Marketing Cloud alaturi de comportamentele userilor din email, website, tranzactii, call-center, pentru a putea raspunde mai eficient celor 4 intrebari cheie care reprezinta nucleul actiunilor de marketing:

Cine sunt clientii valorosi? Marketing inteligence

Care este mesajul potrivit pentru fiecare client? Recomandari si personalizari

Cand este momentul potrivit pentru comunicare? Marketing Automation

Cum? Care este cel mai potrivit canal de comunicare pentru fiecare client? (email, SMS, web, offline)

 

White Image, agentie fondata in 2003, este leader in tehnologii de Marketing Intelligence & Marketing Automation, integrand canale de comunicare precum: email, SMS, web, social & mobile si oferind servicii complete de consultanta strategica si creativa. White Image a obtinut in 2014 3 premii internationale pentru performanta in colectarea de leaduri; pentru Altex Romania, Porsche Inter Auto si Renault Romania, premiile au fost castigate pentru comunicare relevanta si conversii de clienti. In prezent detinem 7 premii internationale.

Welcome to Hyperchoices

choices[1]Suntem permanent conectati, in metrou sau in autobuz, suntem cu ochii atintiti in ecranele smartphone-ului personal.

Ieri, mica agentie de turism de la scara blocului din Obor Bucuresti, si-a lansat online site-ul. Ofertele lor, la preturi de dumping…pentru ca sunt la inceput sunt accesibile tuturor, online, chiar si celor din Timisoara, Cluj sau Iasi, care niciodata nu auzisera de ei.

Descoperim, analizam si comparam oferte, alternative, incercam sa facem cea mai buna alegere.

Bun venit in lumea accesului la variante nelimitate, welcome to hyperchoices.

Aparent, toate partile sunt in castig, mica agentie de turism, pentru ca are acces la mai multi clienti, potentialii clienti pentru ca au acces la mai multe oferte…

Dar provocarile sunt tot mai mari:

  • tot mai greu putem capta interesul clientilor. Preturile mici nu sunt totul atunci cand lipseste increderea;
  • loialitatea devine tot mai greu de cucerit…pentru ca oricat de buna ar fi oferta, tot vrem sa o comparam cu a celorlalti …si ne este usor sa facem asta.
    Aparent, mirajul online-ului se transforma in cosmarul lui pentru ambele parti.
  • Clientii, pentru ca au multe optiuni, devin frustrati de dificultatea deciziei de alegere (nu e niciun secret ca multitudinea de optiuni inhiba decizia)
  • Business-urile vad ca se mareste intervalul de timp intre doua achizitii – tot mai multe cosuri abandonate de cei indecisi – si, in mare parte cei norocosi au 80% clienti noi (ceilalti peste 90%)…si tot mai putini au client-returning.

Solutii?

  • Sa ajutam clientii in procesul decizional oferindu-le posibilitatea de a cauta/filtra ofertele dupa criteriile cele mai relevante si cele mai interesate – asta creste sansa de achizitie;
  • Incadrarea corecta a clientului intr-o etapa a procesului de achizitie si comunicarea relevanta cu el. De exemplu: identificarea persoanelor aproape de decizia de achizitie – cei care au vizitat 5 hoteluri pentru Paris in ultimele 24 de ore si inca nu au cumparat nimic – trebuie targhetati cu oferte relevante: care pot contine cel mai mic pret pentru un hotel in Paris, in apropierea perioadei cautata de client, sau cu oferte calculate pe baza altor clienti care au avut un comportament asemanator si au facut o achizitie. In acest caz o recomandare facuta clientului ar putea chiar genera rezultate.

Predictiile si problemele lor

how-predictive-analytics-can-make-money-for-social-networks-46ce73d0c0Predictiile pot fi folosite oriunde o decizie bazata pe cifre este luata. Diversitatea aplicabilitatilor include:

Previziuni de vanzari: Una dintre primele aplicatii
Managementul personalului: Urmarea logica a previziunilor de vanzari in marile companii
Descoperiri stiintifice: O modalitate de a identifica dintre miliarde de corpuri stelare ce merita atentie
Gaming: O metoda de a prezice care client are cel mai mare potential de a cheltuii bani
Sport: O metoda de a descoperi care jucator are, intr-o situatie a jocului specifica, un potential mai mare de contributie la victorie
Customer Management: Retentie, cross-sell/up-sell
Achizita de clienti: O modalitate de a identifica prospectii care au cea mai mare probabilitate de a raspunde la o oferta de membru. Read more

2015, pentru viitor

Untitled-2

2014, probabil a fost cel mai activ an in domeniul solutiilor de marketing digital, anul cu cele mai mari achizitii, pornind de la ExactTarget, Silverpop, Responsys, Liverail pana la achizitii si comasari locale etc.

2014 este din punctul nostru de vedere, anul in care s-au setat cateva dintre directiile majore pentru anii ce urmeaza:
1. Legatura dintre comportamentele din offline si online devine tot mai clara prin sistemele de tracking care incep sa capete amploare in zona de mobile. Asta ne va permite sa unficam tipuri de comportamente care in mod clar trec de un simplu click. Localizarea va devenii un important driver in comunicare si in intelegerea contextului in care ne aflam.

Read more