Lindab & White Image: Parteneriat pentru automatizarea muncii si proceselor

Ne bucuram sa putem anunta un parteneriat strategic, extrem de important, pentru digitalizarea si automatizarea muncii si a proceselor de vanzare, pe care l-am dezvoltat impreuna cu Lindab, companie de top in industria materialelor de constructii. Prin aceasta colaborare, ne propunem sa revolutionam impreuna cu Lindab, modul in care industria constructiilor gestioneaza procesele de vanzare si munca. Totodata, integrarea tehnologiei inovatoare si a solutiilor digitale avansate va duce la cresterea vanzarilor si a eficientei angajatilor din constructii, prin automatizarea si simplificarea unor produse complexe intr-o prezentare prietenoasa.

“Suntem bucurosi sa consolidam parteneriatul nostru cu Lindab si sa acceleram un proces de digitalizare si de automatizare a operatiunilor in activitatea zilnica a companiei. Prin aceasta colaborare am reusit sa reducem munca manuala prin generarea automatizata de prezentari de oferte pentru produsele prezentate clientilor Lindab. Initial, angajatii Lindab mergeau la intalnire cu un excel stufos, greu de parcurs si de inteles. Acum, ofertele sunt generate sub forma unor pagini web, care contin toate informatiile necesare, dar si prezentari video ale componentelor din oferta. Toate acestea sunt personalizate si se adreseaza direct nevoilor fiecarui client in parte. In plus, noua abordare nu doar reduce semnificativ munca manuala, dar permite si identificarea si gestionarea datelor despre potentialii clienti si intentiile lor de achizitie. Toate interactiunile cu oferta sunt monitorizate si raportate in timp real, pentru o imbunatatire a procesului de vanzare”, explica Andrei Georgescu, co-fondator White Image.

White Image a dezvoltat un mecanism care sa includa specificatii conform procedurilor actuale, prin integrarea cu un CRM, fara insa sa afecteze fluxul actual de creare tehnica a ofertei. Prin integrarea acestei solutii, Lindab a inlocuit prezentarile de oferta simple in prezentari interactive, care contin toate elementele tehnice detaliate vizual cu fotografii, video, componente, culori, descriere si beneficii.
“Prin implementarea acestui mecanism inovator, Lindab reuseste sa ofere clientilor sai o experienta de achizitionare mai clara, mai detaliata si mai usor de inteles, care ajuta la consolidarea pozitiei sale in piata si la imbunatatirea relatiei cu clientii sai. In plus, sistemul custom creat permite gestionarea ofertelor la nivelul fiecarui reprezentant de vanzari, precum si a statusului in procesul de vanzare. Toate aceste date sunt agregate la nivelul managerilor si care astfel pot monitoriza usor rezultatele echipei, dar si ale fiecarui reprezentant de vanzari in parte – numarul de oferte trimise, interactiunea agentului cu clientul si numarul de oferte inchise”, adauga Andrei Georgescu, co-fondator White Image.

“Colaborarea cu White Image reprezinta un pas esential in procesul nostru de digitalizare avansata. Ne dorim sa imbunatatim din punct de vedere cantitativ si calitativ interactiunile cu clientii de acoperisuri, astfel incat sa le oferim experiente placute si sa aleaga Lindab. Intr-o lume in care totul este la un click distanta, romanii interesti sa achizitioneze un acoperis, lasa cereri de oferta la Lindab si primesc rapid oferta digitala, customizata pe nevoile lor. Oferta este usor de intocmit de fiecare reprezentant de vanzari Lindab, contine toate informatiile relevante si are termen de valabilitate limitat”, spune Andrei Sulyok, director general Lindab.

MEDIA: White Image își consolidează parteneriatul cu Frisomat, contribuind la digitalizarea și automatizarea producătorului de hale metalice

Ne bucurăm să anunțăm consolidarea parteneriatului nostru strategic cu Frisomat, o companie cu o vastă experiență în domeniul construcțiilor metalice, pentru care accelerăm procesul de digitalizare și automatizare:

“Frisomat și-a dorit dezvoltarea unui sistem care să funcționeze automat în funcție de acțiunile care sunt întreprinse de angajații și prospecții companiei. Astfel, cu ajutorul soluțiilor White Image, am implementat soluții personalizare de automatizare a comunicării cu prospecții și agenții de vânzări în întreg procesul de vânzare, de când apare o cerere de ofertă până la semnarea contractului. În acest proces sunt incluse și lead-urile care intră în CRM prin alte canale decât formularul online, astfel încât automatizarea unifică toate canalele de comunicare”, explică Andrei Georgescu, co-fondator White Image.

Mai multe detalii în articolul publicat de Forbes.ro, aici.

Interviu ClubAntreprenor.ro: “Adaptabilitatea și inovația continuă reprezintă acum cheile succesului în marketingul prin e-mail într-un peisaj în evoluție rapidă”

Piața de email marketing este într-o continuă evoluție, tot mai multe companii dorind să automatizeze comunicările cu clienții. În 2023, e-mailul marketing a continuat să se impună că unul dintre principalele canale de marketing, remarcându-se prin stabilitate, controlul și accesibilitatea pe care le furnizează afacerilor, iar în 2024 continuă să fie un instrument esențial și eficient în arsenalul de strategii de marketing al afacerilor, aducând rentabilitate pentru companie, punctează Grațiela Lupu, co-fondator White Image.

“Pandemia a accelerat nevoia de transformare în domeniul email marketingului. Companiile au fost forțate să adopte o abordare mai dinamică, să investească în tehnologii avansate și să își ajusteze strategiile pentru a se conecta mai bine cu consumatorii. Astfel, dacă anterior era un instrument predominant orientat către vânzări, în ultimii ani s-a extins considerabil pentru a acoperi diverse aspecte, inclusiv suportul post-vânzare, dezvoltarea relațiilor cu clienții și sprijinirea tuturor proceselor de afaceri. Adaptabilitatea și inovația continuă reprezintă acum cheile succesului în marketingul prin e-mail într-un peisaj în evoluție rapidă”, explică Grațiela Lupu, co-fondator White Image.

Interviul complet poate fi citit aici, pe www.clubantreprenor.ro

Interviu Business Magazin: “Sunt două direcţii în care este folosită tehnologia: îmbunătăţirea experienţei clienţilor şi reducerea costurilor. Dacă scopul e doar reducerea costurilor, rezultatul va fi pe termen scurt”

Doar câteva din ideile pe care Andrei Georgescu le-a expus în interviul acordat Business Magazin:

  • Companiile pot implementa şi folosi noile tehnologii pentru a-şi atinge diferite obiective, astfel încât businessurile lor să evolueze. Însă două dintre cele mai importante obiec­tive pe care antreprenorii nu trebuie să le „uite“ atunci când iau decizia de a-şi digitaliza activităţile sunt cea de îmbunătăţire a experienţei clienţilor (care trebuie mereu să devină din ce în ce mai bună), cât şi reducerea costurilor.
  • “Şi piaţa de IT&C şi industria de retail au ajuns la maturitate, iar următoarea perioadă de dezvoltare a acestor sectoare va implica în principiu procese de optimizare a resurselor actuale“.
  • „Sunt căutate orice fel de tehnologii, dar cele care contează cel mai mult sunt cele care pot îmbunătăţi experienţa clientului.“
  • „Dacă folosirea tehnologiei are ca scop doar reducerea costurilor poate fi considerată benefică pentru companie, dar din păcate doar pe termen scurt dacă nu îmbunătăţeşte cu nimic experienţa clientului şi poate avea un efect negativ în business“

Pe larg, în interviul acordat businessmagazin.ro AICI.

Interviu Forbes.ro: „Textele pe care le generează AI pot fi inspiraționale, dar nu le poți lua cu copy-paste ca să le folosești”

Am vorbit cu mare plăcere pentru Forbes Romania despre AI, servicii adaptate și eficiente, planuri pe termen scurt și lung: 

White Image, parte a grupului internațional Mediapost Hit Mail, este o agenție specializată în soluții de loializare prin e-mail. Primul contact cu un client pornește de la nevoia sa de a comunica pe zona de e-mail.

Agenția furnizează două tipuri principale de servicii: partea de tehnologie, adică deține propria platformă prin care gestionează baze de date, livrează mesajele, monitorizează și generează rapoarte, și partea de servicii de consultanță și crearea unor mesaje care urmăresc să aibă impact și să fie adaptate la schimbările care se întâmplă în tehnologie.

Andrei Georgescu: „Asta înseamnă nu doar să scrii frumos niște mesaje, ci să segmentezi baza de date cât mai bine, să vezi fiecare grup de persoane cam la ce-ar răspunde mai bine și să încerci să creezi mesaje adaptate cât mai bine fiecărui segment.”

Businessul White Image a marcat o stagnare în 2022. „N-am simțit nici creșteri, nici scăderi. Am fost cam pe-acolo. Totuși, dacă ne uităm la volume de e-mail-uri trimise, acestea au fost foarte mari când a început pandemia”, declară Andrei Georgescu. În 2020, creșterea acestor volume a fost de 5%-10% față de 2019, dar în 2021 a fost o explozie, creșterea fiind de 30%-40%. Anul 2022 a însemnat pentru White Image lansare unor noi servicii, printre care cel de Customer Relationship Management (CRM).

În 2023, White Image a realizat mai multe proiecte sofisticate de automatizări. A integrat în platforma sa zona de ChatGPT, care face recomandări de texte și subiecte pentru diverse comunicări. Dar marea surpriză, care iese din zona strictă de e-mail marketing, a fost câștigarea unui pitch de creație pentru un brand care se va lansa în curând, cu prezență offline – Andrei Georgescu a evitat să nominalizeze brandul.

„Totuși, focusul nostru rămâne în continuare pe zona de date și e-mail marketing, dar acoperim toate laturile unei agenții full-service. Nu ocolim în niciun fel zona de creație”, precizează Georgescu.

Interviul complet poate fi citit aici.

VIDEO | White Image la Forbes Live despre email marketing și strategii de marketing

Andrei Georgescu a fost prezent la Forbes Live despre activitatea noastră, evoluția email marketing-ului și cum vedem noi piața de business în 2024 și în viitorul apropiat și, evident și despre soluțiile A.I. pe care le avem integrate în serviciile noastre.

Începe personalizarea fară cookies.

În 2020, Google a anunțat că va lucra pentru ca cookie-urile terță parte să fie blocate. Scopul inițial a fost de a face acest lucru în doi ani, în 2022, ceea ce nu s-a intamplat tranziția fiind lentă, ceea ce a făcut Google să împingă data de implementare până în 2024. Chiar și așa, pe măsură ce lumea lucrează către un viitor care este mai puțin dependent de cookie-uri, se pune întrebarea: ce pot face mărcile pentru a înlocui valoarea pe care o ofera in prezent folosind cookie-urile third party?

Să începem cu o analiză rapidă a valorii pe care cookie-urile o aduc la masă. Diferitele site-uri și companiile lor le folosesc pentru a identifica clienții, în scopul de a-și aminti preferințele lor și pentru a le oferi servicii vizate bazându-se pe comportamentul stocat în cookie-uri. Asta înseamnă că dacă cookie-urile dispar la un moment dat, compania care păstrează/deține cele mai relevante informații despre clienții săi va fi în cea mai bună poziție pentru a reuși o comunicare mai relevantă.

Acestea fiind spuse, iată câteva idei alternative pentru a crea mesaje personalizate, direcționate, fără a fi nevoie de cookie-uri terțe (third party).

1. Începe cu încredere și loialitate
Dacă vrei să reușești în lumea modernă de marketing, trebuie să devii personal. De fapt, nu există nimic la fel de frustrant pentru un marketer ca dihotomia dintre dorința generală a consumatorilor de confidențialitate și personalizare. Nu poți ignora unul în favoarea celuilalt.

Cookie-urile – în special cookie-urile de la terți (third party) – au subminat aspectul confidențialității ecuației de ani de zile. Atunci când se accentuează un model de marketing fără cookie-uri, companiile ar trebui să înceapă prin a construi un nou nivel de încredere și loialitate cu publicul lor. Cultivați experiențe cu adevărat valoroase. Studiază-țo audiența, înțelege-le punctele sensibile și utilizează aceste informații pentru a fi identificate în mesajele tale de marketing.

Acest lucru inversează abordarea personalizării și elimină necesitatea unor cantități excesive de informații despre clienți pentru a crea un mesaj relevant. Dar in primul rand focusul marketerior ar trebui să fie să stimuleze încrederea și să încurajeze consumatorii să dorească să-și împărtășească informațiile într-o manieră proactivă, zero-party data devine o prioritate.

2. Concentrează-te pe calitate

În același sens cu construirea încrederii, oferirea de conținut autentic și de mare valoare pentru publicul tău este o altă modalitate excelentă de personalizare. Nu este la fel de direct ca cookie-urile de la terți, dar conținutul de calitate întărește în liniște o relație care poate deveni mai personalizată în timp. Oferă-le clienților informații, sfaturi și îndrumări care îi pot ajuta în viața și munca lor.

Poți face acest lucru în multe formate, de la postări de blog la infografice, white papers la podcasturi, descrieri mai detaliate ale produselor și multe altele. Tipul de conținut pe care îl utilizezi ar trebui să depindă de tendințele publicului țintă. Oricum, indiferent de calea pe care o alegi, cel mai important este să păstrezi conținutul curat, ușor de identificat și unic.

Acest lucru asociază brandul ta cu conținut de înaltă calitate în mintea consumatorilor. Când se întâmplă acest lucru, ei sunt adesea mai deschiși să partajeze informații cu tine în moduri mai acceptabile decât folosind cookie-uri third pary.

3. Înțelege datele

Înainte de a intra în strategii detaliate de personalizare, mai este un lucru important de subliniat. Ideea de a avea nevoie să funcționeze într-un „viitor fără cookie-uri” este puțin prea simplificată. Adevărul este că Google vizează cookie-urile de la terți (third party), nu toate cookie-urile. Asta înseamnă că există și alte versiuni de cookie-uri pe care le poți încă utiliza. De fapt, ar trebui să le folosești. Este util să înțelegi diferența dintre cookie-urile third party și alte câteva alternative:

  • Cookie-urile de la third party sunt colectate de la companii externe care folosesc alte site-uri web pentru a înțelege mai bine obiceiurile consumatorilor. De acolo, datele ajută la targetarea reclamelor.
  • Cookie-urile primare rămân în joc (și lăudate ca piese importante de marketing). Sunt pur și simplu date, cum ar fi datele demografice sau istoricul achizițiilor, care sunt colectate direct de la un consumator direct de către o companie. Acest proces are loc pe propriul lor site web prin capacitatile propriei tehnolgii.
  • Datele zero-party sunt cel mai bun „cookie” dintre toate. Acestea sunt date pe care un client le oferă în mod intenționat și proactiv în interacțiunea cu un brand/site. Acestea sunt informațiile pe care un client sau prospect alege să le împărtășească cu tine pentru a te ajuta să le personalizezi experiența.

Este important să înveți cum să operezi fără cookie-uri de la terți. Cu toate acestea, cookie-urile primare și zero părți rămân importante – și ar trebui să joace un rol central în personalizare.

4. Implementează diferite forme de date zero-party

Există multe modalități de a înlocui cookie-urile third party cu datele zero-party. Amintește-ți, tot ceea ce faci este să obții aceleași date personalizate direct de la sursă. Câteva exemple despre cum poți face acest lucru:

  • Buletine informative: poți folosi buletinul informativ al companiei tale pentru a capta adresele de e-mail ale publicului tău. Acesta este cea mai comună și simplă metodă de colectare a datelor cu participare și deschide porțile pentru colectarea mai multor preferințe și date în viitor.
  • Sondajele: pot fi enervante sondajele? Desigur. Dar dacă le folosești puțin, ești transparent cu privire la intențiile tale și ceri cele mai valoroase informații și nimic mai mult, poți folosi sondaje pentru a culege date importante de la publicul tale. Sondajele pot fi foloiste pentru toti vizitatorii site-ului sau pentru clienți sau pentru cei abonțti la newsletter.
  • Descărcări de conținut și acces: o altă modalitate excelentă de a stimula schimbul de date este oferirea de ceva valoros în schimb/conținut sau alt gen de informație (jocuri etc). Dacă un client îți va oferi câteva informații de bază, cum ar fi adresa de e-mail, locația geografică sau scopul în care vrea să le folosești, îi poți oferi ceva valoros în schimb. Punerea conținutului valoros în spatele unui formular de colectare a datelor este o modalitate excelentă de a crea o strategie puternică de personalizare. Dacă ai un blog de conținut sau informații despre folosirea unui produs, poți condiționa accesul la acesta de oferirea unui minim de date.

Acestea sunt doar câteva exemple. Odată ce te simți confortabil cu ideea de a colecta date direct de la consumatori, devine mult mai ușor să construiești acea experiență personalizată cu ajutorul celor care vor beneficia de ea.

5. Configurează o platformă de experiență digitală

În cele din urmă, dacă dorești să fi mai cuprinzător în procesul de personalizare fără cookie-uri, ia în considerare configurarea unei platforme de experiență digitală. Gartner definește o astfel de platformă ca „un set integrat de tehnologii de bază care sprijină compoziția, gestionarea, livrarea și optimizarea experiențelor digitale contextualizate”. O platformă de experiență digitală se poate considera similară cu multe CMS-uri tradiționale, cu mențiunea că toate interacțiunile se întâmplă după autentificare. Cu toate acestea, accentul se pune pe optimizarea proceselor și prezenței digitale, având în vedere interacțiunea anterioară în site, dupa autentificare. Uneori, o platformă de experiență digitală buna poate oferi pur și simplu o experiență personalizată bazată pe informații de bază. Alteori, poate consta în modularizarea completă a activelor platformei, care pot fi prezentate într-o manieră mai personalizat, mai țintită.

Potrivit McKinsey & Company, 90% dintre consumatori sunt îngrijorați de confidențialitatea online, iar cookie-urile third party reprezintă de multă vreme o parte flagrantă a acestei îngrijorări continue. Companiile și agenții de marketing care vor stabili cum să elimine nevoia de cookie-uri third pary din conținutul lor de marketing, cat mai repede, au cele mai bune șanse de a prospera în viitor.

Așa că începe cu lucruri precum încrederea și calitatea. Apoi caută soluții de date primare și zero party data care îți pot înlocui nevoia de informații de la terți. Dacă reușești să faci asta, îți vei oferi în mod proactiv și un avantaj față de concurență.

Interviu | Lecții pentru 2023 : ”În contextul actual, crearea unor procese automate care să creeze experiențe plăcute devine o provocare”

Despre cum a arătat 2022 pentru noi, clienți și piață. Despre lecții învățate și obiective pentru noul an. Despre momente importante și provocări. Despre toate acestea a vorbit Andrei Georgescu în interviul acordat Forbes Romania.

Forbes România a invitat reprezentanți importanți din mediul de afaceri local să vorbească despre lecțiile învățate/trăite în anul 2022 și despre provocările anului 2023 în proiectul editorial #lecțiipentru2023.

Andrei Georgescu, cofondator White Image, companie de email marketing și alte soluții de marketing online

Care este cuvântul ce caracterizează cel mai bine anul 2022?

Empatie aș spune că, în contextul situației social-politice prezente, ar fi cuvântul anului 2022. Empatia care din perspectiva brandurilor ar trebui tradusă în procese de comunicare prin care să se conecteze cu problemele reale ale audienței. Empatia care ar trebui să ofere soluții mai simple pentru rezolvarea unor probleme ale clienților. Consider că brandurile care au avut succes în această perioadă au fost cele care au reușit să se conecteze cu problemele clienților lor și au arătat mai multă deschidere și au oferit soluții pentru o interacțiune mai ușoară și mai plăcută.

Aș menționa și al doliea cuvânt al momentului: discountul – mi se pare că a devenit nelipsit și este folosit de mulți retaileri ca pretext principal în comunicare. Discounturile sunt probabil cele mai căutate în contextul actual, dar dacă nu există și o componentă care să ofere o experiență pozitivă clienților nu pot crea o relație pe termen mediu și lung.

Am redescoperit libertatea de mișcare și ne-am dat seama cât de bine este să îți dezvolți compania în mediul de normalitate. Să poți să gândești strategii de marketing integrate nu doar pentru online (ca în timpul pandemiei), ci și pentru offline. Să poți avea întâlniri face to face cu clienții și să dezvolți proiecte interesante la masă.

Care au fost motivele dvs. de îngrijorare pentru afacerea pe care o conduceți în anul 2022? Care sunt rezultatele activității companiei/grupului, comparativ cu estimările de la început anului?

Sincer nu a fost un motiv de îngrijorare, ci doar au fost multe schimbări în echipele clienților, care au generat multe acțiuni de onboarding pentru înțelegerea flow-urilor de lucru și acomodarea noilor membri ai echipelor cu procesele de lucru. Am putea spune că aceste schimbări au generat o oarecare îngrijorare în a reuși să livrăm rezultate mai bune.

Legat de rezultate suntem în linia așteptărilor fără să le depășim sau să le reducem prea mult. Am considerat că 2021 a fost un an atipic, dar cu creșteri mari. Iar începutul lui 2022 ne-a confirmat că nu au fost creșteri sustenabile în 2021 și de aceea în 2022 am luat că baza de referință 2021 atunci când ne-am setat targeturile de profitabilitate și am reușit să le îndeplinim.

> Citește aici interviul integral.

Noile reguli in email marketing: Apple Mail Privacy Protection (MPP)

Apple Mail Privacy Protectiona a schimbat regulile “jocului” legate de strategia de comunicare pe email. Dar despre ce este vorba mai exact? Detaliem în articolul de mai jos.

Apple Mail Privacy Protection a fost lansat pe 20 septembrie 2021. Ințiativa Apple reprezintă un pas spre a oferi un nou nivel de protecție și anonimizare a datelor utilizatorilor de Apple.

Ce este actualizarea Apple Mail Privacy Protection?

Mail Privacy Protection este o opțiune pe care o pot activa utilizatorii Apple după descărcarea și instalarea noilor sisteme de operare. Aceștia sunt întrebați dacă vor și protejeze confidențialitatea. Dacă răspunsul este “da” este activată funcția MPP.

Acesta funcție generează în principiu 2 acțiuni care au un impact mare pentru marketerii care comunică pe email:

  • Ascunderea IP-ului de unde utilizatorul Apple accesează un email sau un serviciu web;
  • Generarea de accesări random ale imaginilor inserate într-un email;

Alternativ, utilizatorii pot merge la „Setări” → „Poștă” → „Protecție confidențialitate”, pentru a alege apoi dacă doresc să-și ascundă adresa IP și să protejeze activitatea de e-mail sau să activeze doar una dintre funcțiile de protecție a confidențialității.

Pe cine afectează Mail Privacy Protection?

Mail Privacy Protection va afecta atât destinatarii de e-mail, cât și expeditorii de e-mail. Pentru a activa Mail Privacy Protection, utilizatorii trebuie să aibă dispozitive Apple, să își configureze contul de e-mail pentru a utiliza aplicațiile Apple Mail, să își actualizeze sistemul de operare la cea mai recentă versiune și să opteze pentru MPP.

Aici este important de menționat că vor fi afectate în primul rând domeniile de email Apple, de exemplu icloud.com, dar și domeniile marilor ISP-uri, precum gmail.com sau yahoo.com dacă emailurile aceste domenii sunt accesate folosid aplicația Apple Mail. Dacă email-urile Gmail sunt deschise folosind aplicația Gmail, acestea nu vor fi afecate.

Cum afectează Apple Mail Privacy Protection pe expeditorii de e-mail-uri?

Prin anonimizarea deschiderilor, MPP îi împiedică pe expeditorii de e-mail-uri să înțeleagă pe deplin modul în care destinatarii care și-au activat MPP interacționează cu e-mailurile companiei lor.

Deși expeditorii pot vedea date privind deschiderea emailurilor, va fi mai dificil să recunoască contactele care au deschis cu adevărat emailul și cele care nu, sau să evalueze succesul unei campanii de e-mail.

De asemanea sunt mulți marketeri care “mapau” locația IP-ului de unde o persoană a deschis email-ul, date care apoi erau folosite pentru a crea segmente legate de locația clienților, în contextul MPP, IP-ul raportat va fi unul deținut de Apple, nu cel al locației în care se află clientul, ceea ce va face segmentele create pe baza locație IP-urilor irelevante. Astfel marketerii vor fi nevoiți să colecteze aceste informații direct de la client.

Cum funcționează Apple Mail Privacy Protection?

Apple s-a lansat MPP la 10 a.m. PST pe 20 septembrie 2021. Adoptarea MPP este în creștere de-a lungul timpului pentru că depinde de momentul în care fiecare user își updateaza sistemul de operare.

Când o adresă de email primește un mesaj, aplicația Mail preia mesajul și încarcă toate componentele din email (și toate imaginile din el). Această încărcare nu are loc neapărat imediat în momentul livrării, dar mesajul și conținutul acestuia vor fi accesate automat de sistemele Apple, determinând și încărcarea pixelului de urmărire. Acest pixel de urmărire transmite expeditorului informația că mesajul a fost deschis. Cu toate acestea, în realitate, este încă necitit în căsuța de e-mail a utilizatorului.

Încărcarea imaginlor în cazul incărcărilor de imagini automate sau cele când user-ul chiar deschide emailul se va raporta întotdeauna ca fiind făcută de la un IP Apple, altul decât cel al locației în care se află utilizatorul.

Cum a afectat MPP datele de engagement?

Mail Privacy Protection afectează datele de engagement de la destinatarii care și-au configurat contul de e-mail în aplicația Apple Mail pe oricare dintre dispozitivele lor și au activat MPP. Acest lucru, însă, nu se limitează la Apple Mail. Pentru a vă oferi o idee despre modul în care MPP ar putea afecta programul vostru de e-mail, iată o privire asupra primelor 3 luni de constatări după lansarea MPP.

Datele de mai jos acoperă perioada august (pentru comparație) – decembrie. MPP a afectat atât utilizatorii Gmail, cât și utilizatorii Apple.

  • În prima luna de MPP, MPP a condus la o creștere cu 6.31% din totalul deschiderilor din iCloud. Chiar dacă la nivelul campaniilor trimise rată totală de deschidere a fost în scădere cu 5.76%.
  • Adopția a crescut constant, dar totuși rata de creștere a ratelor de deschidere după prima luna a început să crească din ce în ce mai puțin. Pe baza versiunilor anterioare iOS, ne așteptăm că adoptarea să vină în valuri în următoarele 6-9 luni, deoarece Apple recomandă utilizatorilor să descarce nouă versiune a sistemului de operare.
  • În luna octombrie creșterea ratei de deschidere pentru iCloud a fost de 33.5% și a dus la o creștere generală a campaniilor cu 25.05% față de septembrie. Interesant este faptul că și deschiderile de pe Gmail au crescut cu 20.35% în aceasta lună.
  • Dacă pentru noiembrie și decembrie creșterea ratei de deschidere generală și a Gmail nu a mai înregistrat variații semnificative față de luna anterioară, totuși rata de deschidere pentru icloud.com a continuat să crească cu 16.94% în noiembrie față de octombrie și 7.75% în decembrie față de noiembrie.

White Image open rate

Domeniile Apple precum icloud.com, me.com și mac.com au înregistrat o adoptarea crescută și constantă în primele luni, în timp ce adopția MPP printre emailurile gmail.com și outlook.com a fost crescută doar în prima lună.

Este logic că mail-urile iCloud înregistrează rate semnificativ mai mari de adoptare a MPP. Persoanele cu căsuțe poștale iCloud au mai multe șanse să fie utilizatori iPhone, ceea ce îi face mai probabil să fie utilizatori Apple Mail. Acest lucru, la rândul său, îi face mai probabil să aibă MPP activat. Este important de menționat că aceasta este o relație corelativă și nu una ocazională. Nu toate căsuțele de email iCloud vor avea MPP activat. Cu toate acestea, ne așteptăm MPP să fie supra-reprezentat în rândul utilizatorilor iCloud.

Focus pe click-uri

Cu posibilitatea ca datele legate de deschiderea emailurilor să devină mai puțin relevante, este esențial să vă gândiți la modalități alternative de a măsura performanța programului dvs. de e-mail. Cel mai evident înlocuitor pentru indicatorul de open rate sunt informațiile legate de rată de click.

  • Utilizați activitatea de click ca indicator principal pentru măsurarea engagementului cu programul dumneavoastră de e-mail marketing.

Chiar înainte ca Apple să anunțe MPP, se putea argumenta destul de bine că datele legate de click-uri sunt un semnal mai puternic și mai fiabil de implicare pozitivă decât rata de deschidere. Click-urile sunt intenționate și, prin urmare, un semnal mai curat de implicare.

MPP aproape sigur va pune capăt dezbaterii. Acum este momentul să vă ocupați serios de optimizarea ratelor de click și considerarea acestuia ca indicator principal al interacțiunii cu programul dvs. de e-mail. Pentru a trece la click-uri ca valoare principală de engagement, luați în considerare:

  • Folosirea click-urilor ca și criteriu de considerare a interacțiunii cu emailul în loc de rată de deschidere.
  • Utilizarea click-urilor pentru a măsura performanța testelor. A/B.
  • Crearea de repere pentru ratele de click. Căutați datele istorice pentru a vă orienta cu valorile actuale privind click-urile.
  • Înlocuirea ratelor de deschidere cu rate de click în orice rapoarte pe care le examinați sau le prezentați frecvent.
  • Reconsiderarea programelor de automatizare bazate pe retargetarea celor care nu au deschis un email cu focus pe cei care nu au dat click din email.
  • Reconsiderarea segmentelor de useri activi, prin considerarea că user activ, a utilizatorilor care au dat click pe un link din email. De mai bine de un deceniu, expeditorii au folosit caracterul recent al interacțiunii pentru a determina când să trimită o campanie de re-implicare. De exemplu, dacă un destinatar nu a deschis sau nu a făcut click pe un mesaj în 6 luni, îi puteți trimite o campanie de re-implicare pentru a vedea dacă mai dorește să primească e-mailul. Dacă nu fac click pe mesajul de re-implicare, îi veți elimina din lista de corespondență. Este timpul să ne regândim această strategie de reimplicare. Dacă cineva dă click, consideră-l activ, dar dacă datele arată că unii destinatari deschid toate emailurile, dar nu au dat click niciodată, acesta ar trebui să fie noul semnal de lipsă de implicare.
  • Pregătiți mai multe campanii obișnuite, de re-implicare pe mai multe canale.

Deoarece click-urile sunt mai greu de obținut, iar unele mesaje ar putea fi deschise în mod legitim, dar fără a genera click-uri, va deveni mai important să va îndemnați utilizatorii să facă o acțiune de implicare cât mai clară. Campanii de re-implicare mai frecvente și utilizarea canalelor alternative, cum ar fi SMS-urile și notificări de tip push, sunt modalități bune de a face acest lucru.

Aveți în vedere utilizarea call to action-urilor relevante pentru a genera mai multe clickuri.

După cum am menționat deja, click-urile sunt mai greu de obținut în comparație cu deschiderile atunci când trimiteți e-mailuri. Dar, nu trebuie să rămâneți pasiv aici. Există lucruri pe care le puteți face pentru a încuraja mai multă activitate de click și pentru a crește ratele. Un pas ușor este să dezvoltați e-mailuri mai scurte, mai concise, cu îndemnuri la acțiune mai puține, dar mai puternice.

Dezvoltați e-mailuri mai scurte, cu mai puține call to actionuri.

Această nu este o idee nouă, dar va deveni mai importantă pe măsură ce ratele dedeschidere vor devini un semnal mai puțin fiabil de implicare reală. Avantajul suplimentar depășește cu mult faptul că vă oferă mai multe date de engagement.

Când este făcut corect, implicarea destinatarilor din e-mail și generarea de accesări ale site-ului dvs. sau a aplicației permite experiențe mult mai bogate și mai personalizabile. Aveți mult mai multe opțiuni la dispoziție pe o pagină web sau într-o aplicație decât aveți într-un e-mail. De asemenea, este de la sine înțeles că site-urile și aplicațiile pentru smartphone sunt locul în care oamenii cheltuiesc bani. Este într-adevăr un win-win.

Automatizarea fluxului de emailuri a reprezentat o dezvoltare interesantă în lumea e-mailului în ultimii 10 ani și ceva. Există nenumărate instrumente de automatizare a comunicării pe email și de personalizate. Majoritatea, dacă nu toate, dintre aceste instrumente folosesc în primul rând date legate de engagemetul din e-mail pentru a determina automat ce și când să trimită următorul mesaj.

Dacă o parte semnificativă a e-mailurilor sunt deschise automat de către MPP sau funcții similare, acest lucru nu numai că va perturba automatizarea comunicării pe email, dar ar putea duce și la unele experiențe foarte bizare pentru destinatari. Trimiterea excesivă a mesajelor destinatarilor pe baza deschiderilor MPP ar putea deveni realitate dacă stabiliți declanșatoarele de automatizare exclusive pe baza deschiderilor.

Acum este momentul să auditați automatizările care se bazează pe date legate de deschideri pentru a declanșa sau programa trimiteri de e-mail și pentru a ajusta aceste automatizări pentru a utiliza clickurile. Întrebați-vă: „Cum ar arăta această automatizare dacă fiecare mesaj ar părea că fiind deschis?” Dacă răspunsul este „Nu este bine”, ar trebui să vă gândiți mai întâi să abordați aceste fluxuri de lucru.

 

#WhitePaper | TOP 15 idei de Black Friday care să îți inspire o campanie performantă

Vine Black Friday și noi venim cu inspirația! Și cum utilizatorii din Romania sunt deja bine familiarizați cu ideea că Black Friday = reduceri, dar, mai important, ca Black Friday = Cumpărături, vrem să-ți facem viața (un pic) mai ușoară.

Așa că te invităm să descarci (gratuit) un White Paper în care vei putea analiza câteva campanii care (spunem noi) te vor învăța cum să exploatezi corect conceptul și, în final, să îți atingi scopul: să vinzi cat mai mult.

Descarcă White Paper-ul gratuit de aici (apasă pe link)