Interviu | Lecții pentru 2023 : ”În contextul actual, crearea unor procese automate care să creeze experiențe plăcute devine o provocare”

Despre cum a arătat 2022 pentru noi, clienți și piață. Despre lecții învățate și obiective pentru noul an. Despre momente importante și provocări. Despre toate acestea a vorbit Andrei Georgescu în interviul acordat Forbes Romania.

Forbes România a invitat reprezentanți importanți din mediul de afaceri local să vorbească despre lecțiile învățate/trăite în anul 2022 și despre provocările anului 2023 în proiectul editorial #lecțiipentru2023.

Andrei Georgescu, cofondator White Image, companie de email marketing și alte soluții de marketing online

Care este cuvântul ce caracterizează cel mai bine anul 2022?

Empatie aș spune că, în contextul situației social-politice prezente, ar fi cuvântul anului 2022. Empatia care din perspectiva brandurilor ar trebui tradusă în procese de comunicare prin care să se conecteze cu problemele reale ale audienței. Empatia care ar trebui să ofere soluții mai simple pentru rezolvarea unor probleme ale clienților. Consider că brandurile care au avut succes în această perioadă au fost cele care au reușit să se conecteze cu problemele clienților lor și au arătat mai multă deschidere și au oferit soluții pentru o interacțiune mai ușoară și mai plăcută.

Aș menționa și al doliea cuvânt al momentului: discountul – mi se pare că a devenit nelipsit și este folosit de mulți retaileri ca pretext principal în comunicare. Discounturile sunt probabil cele mai căutate în contextul actual, dar dacă nu există și o componentă care să ofere o experiență pozitivă clienților nu pot crea o relație pe termen mediu și lung.

Am redescoperit libertatea de mișcare și ne-am dat seama cât de bine este să îți dezvolți compania în mediul de normalitate. Să poți să gândești strategii de marketing integrate nu doar pentru online (ca în timpul pandemiei), ci și pentru offline. Să poți avea întâlniri face to face cu clienții și să dezvolți proiecte interesante la masă.

Care au fost motivele dvs. de îngrijorare pentru afacerea pe care o conduceți în anul 2022? Care sunt rezultatele activității companiei/grupului, comparativ cu estimările de la început anului?

Sincer nu a fost un motiv de îngrijorare, ci doar au fost multe schimbări în echipele clienților, care au generat multe acțiuni de onboarding pentru înțelegerea flow-urilor de lucru și acomodarea noilor membri ai echipelor cu procesele de lucru. Am putea spune că aceste schimbări au generat o oarecare îngrijorare în a reuși să livrăm rezultate mai bune.

Legat de rezultate suntem în linia așteptărilor fără să le depășim sau să le reducem prea mult. Am considerat că 2021 a fost un an atipic, dar cu creșteri mari. Iar începutul lui 2022 ne-a confirmat că nu au fost creșteri sustenabile în 2021 și de aceea în 2022 am luat că baza de referință 2021 atunci când ne-am setat targeturile de profitabilitate și am reușit să le îndeplinim.

> Citește aici interviul integral.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *