Update in sistemul de procesare a bounce-urilor

Denumim bounce-uri mesajele care se intorc inapoi in urma trimiterii unui email/newsletter, un fel de retururi din marketingul direct prin posta traditionala.

Aceste mesaje care se intorc ne ofera o informatii despre motivele pentru care un email nu a putut fi livrat. In general bounce-urile sunt clasificate in doua mari categorii; hard (erori permanente) si soft (erori temporare…de genul casuta de email plina)

Diferenta este ca in email marketing procesarea acestor bounce-uri depinde de o buna intelegere a fiecarui ISP (yahoo, gmail, rds etc), pentru ca, din pacate, fiecare ISP are modul lui propriu de a ne notifica asupra cauzelor pentru care un email nu a fost livrat.

Exista totusi niste norme, doar ca in ultima vreme motivele pentru care un email nu este livrat s-au diversificat si au condus implicit la dezvoltarea unor mesaje noi de eroare, ramuri ale celor normative, doar ca fiecare ISP si-a creat propriile ramuri sau a interpretat in mod propriu o situatie.

De exemplu 554 era un cod de eroare care in mod normal ne notifica, conform normelor standard ca un cont de email nu mai exista, totusi in prezent 554 poate semnala si faptul ca un email a fost respins datorita unui content nepermis de acel ISP sau datorita nerespectarii politicilor acelui ISP etc.

Acesta este motivul pentru care in ianuarie am introdus noi filtre care sa ne ajute sa intelegem mai bine ce se intampla cu emailurile livrate de noi. Astfel am introdus peste 100 de noi filtre care sa permita oricarui client sa-si pastreze o baza de date curata, eliminand toate adresele care nu mai exista dar care ne ajuta sa reactionam rapid atunci cand un ISP specific blocheaza un email din diverse motive.

In prezent folosim 7 criterii de clasificare a acestor retururi dar in curand vom introduce inca 2 clase care sa ne permita mentinerea aceluiasi nivel de livrarea a emailurilor in inbox. In ianuarie ne putem lauda cu 98% rata de deliverabilitate (98% dintre emailurile trimise de noi au fost livrate in inbox)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *