Strategii de engagement pentru abonatii tai, printr-un simplu mesaj de sarbatori

Am mai spus cat este de important sa mentii un dialog deschis cu abonatii tai si sa le pui la dispozitie, constant, elemente de interactivitate in emailul tau. De ce? Pentru ca acestea iti pot aduce rate mari de clickuri si implicit alte actiuni pe care le doresti din partea lor: recomandari, share-uiri, vanzari.

Cu ocazia Pastelui, am profitat de mesajele–felicitari pe care le elaboram in mod normal pentru clientii nostri si le-am dus la nivelul urmator. Mai mult decat un simplu “Sarbatori fericite”, am introdus mai multa interactivitate, elemente de engagement pentru abonati. Pentru o firma de traduceri, am introdus posibilitatea ca insisi abonatii sa faca o urare de Pasti prietenilor lor, evident, totul in ton cu domeniul de activitate al companiei pentru care am propus strategia.

Astfel, newsletterul lunar obisnuit s-a diferentiat prin faptul ca am introdus o sectiune dedicata felicitarii de Pasti, sectiune destul de vizibila si ca mod de pozitionare.

Pe langa textul propriu-zis de sarbatori, am introdus posibilitatea ca abonatii sa trimita prietenilor lor un mesaj de sarbatori intr-o limba straina. Am stabilit 10 limbi din care abonatii sa aleaga pentru a trimite textul unui prieten din alta tara. Astfel, pe pagina secundara pe care ajungeau dupa ce accesau felicitarea din pagina principala, am introdus numele/prenumele tau si adresa de email pentru cel care facea recomandarea si numele/prenumele prietenului si adresa de email a acestuia, dupa care selectau limba dorita (spaniola, engleza, franceza, germana, italiana, sarba, bulgara, rusa, greaca, maghiara). Dupa ce faceau toate aceste actiuni, accesau butonul “Trimite”.

Prietenul caruia i se trimitea felicitarea, primea un mesaj cu subiectul “Happy Easter from your friend”, iar daca deschidea emailul, putea citi textul in limba aleasa de cel care i-a trimis felicitarea. De exemplu, daca cineva alegea rusa pentru mesajul catre un prieten de-ai sai, prietenul respectiv citea mesajul, evident, in limba rusa.

Ideea a fost ca mesajul sa se plieze domeniului de activitate al clientului nostru, in cazul de fata o firma de traduceri, iar abonatii sa le faca o bucurie prietenilor din alte tari, facandu-le o urare in limba specifica.

Cel mai important in cadrul unui mesaj prin email este sa iti faci abonatii sa interactioneze cu emailul tau. Ofera-le mai mult decat un text pe care doar sa il citeasca. Du-ti emailul la nivelul urmator!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *