Si Hotmail va folosi coportamentul userilor pentru plasarea mesajelor in Inbox sau Junk

Dupa anuntul celor de la Google, si cei de la Microsoft anunta noi functionalitati pentru Windows Live Hotmail prin care intentioneaza sa se foloseasca de comportamentul utilizatorilor in ceea ce priveste livrarea in Inbox sau in Junk a unui mesaj.

Noul feature presupune ca, comportamentul individual al unui utilizator poate influenta deliverabilitatea unui mesaj din partea unei surse catre acel utilizator. Modul in care un user interactioneaza cu mesajele din partea unei anumite surse poate influenta Hotmail sa-i livreze acel mesaj direct in inbox sau in junk, fara sa ia in considerare sugestiile filtrelor antispam.

Indicatorii care sunt utilizati pentru a determina comportamentul utilizatorilor de Hotmail:

• Mesajele cititie si apoi sterse
• Mesajele sterse fara a fi citite
• Mesajele la care s-a dat reply
• Frecventa de primire si citire a mesajelor de la o anumita sursa

De exemplu, un utilizator sterge in mod frecvent mailurile de la o anumita sursa, insa daca se intampla sa primeasca un email de la aceasta sursa si sa-l citeasca, hotmail va plasa mesajele de la acea sursa in Inbox.

Noua functionalitate a fost dezvoltata cu intentia de a reduce si mesajele de tip False/Positive. Daca sunt cazuri in care un mesaj ajunge in junk folder, desi el este bun, in ceea ce priveste utilizatorul de Hotmail, daca acesta a mai deschis si citit mesaje de la acea sursa, pe viitor Hotmail ii va plasa mesajele de la acea sursa direct in Inbox.

In acest nou context este foarte posibil ca un user care interactioneaza cu emailurile unui sender, emailurile sa fie livrate in Inbox, in timp ce alt user de Windows Live care nu interactioneaza cu emailurile aceluiasi sender sa primeasca emailurile in Junk.

Ce ar trebui marketerii sa faca pentru ca mesajele lor sa fie plasate in Inbox:

In primul rand sa foloseasca un sistem de gestionare a listelor si de monitorizare a deliverabilitatii si sa investeasca mai mult timp si energie in crearea de segmente si mesaje relevante pentru fiecare segment.

Sa analizeze comportamentul abonatilor si sa nu mai trimita mesaje celor care sunt inactivi. Pe langa aceasta, si mesajele irelevante dauneaza deliverabilitatii. Solutia este sa trimita mesaje relevante, pe de o parte, dar sa si realizeze campanii de reactivare, pe de alta parte.

Sa analizeze frecventa si volumul de trimitere a emailurilor, pentru ca prea multe emailuri trimise vor indeparta subscriberii. Esential este sa se focuseze pe emailurile relevante. Alocarea mai multor resurse pentru data mining devine tot mai necesar.

Cititi mai multe detalii despre Inbox Placement.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *