Yahoo! Mail noi provocari pentru marketeri

In ultimele 2 saptamani s-au observant fluctuatii majore in ceea ce priveste livrarea emailurilor trimise catre Yahoo din Inbox in Spam, dar si invers.

Situatia pare destul de critica, mai ales ca senderii si-au marit volumul de e-mailuri trimise pentru a capitaliza pe ultima suta de metri inaintea sarbatorilor de Craciun, dar rezultatele pe care le-au avut se pare ca au fost imprevizibile.
Ceea ce a functionat acum o saptamana, nu mai functioneaza in prezent, multe dintre mailurile ce ajungeau in Inbox, acum ajungand in spam.

Initial, specialistii au pus problema pe baza volumului foarte mare de e-mailuri trimise in aceasta perioada, insa problemele par a fi cauzate de unele modificari la filtrul de spam al Yahoo – care se pare ca incepe sa dea tot mai mare importanta reputatie buna sau proasta a domeniilor spre care fac trimitere link-urile inserate in email.

Alti specialisti sunt de parere ca noua situatie in ceea ce priveste livrarea emailurilor de catre Yahoo este generate de trecerea in faza de prodctie a apicatiei de securitate, Abaca, aplicatie implementata in tehnologia de filtrare a celor de la Yahoo!

Alti specialisti sunt insa de parere ca reputatia domeniilor din linkurile folosite in emailuri, nu doar a senderului vor avea cel mai mare impact in decizia de a livra un email in inbox sau in spam. Daca acum reputatia IP-ului este cruciala pentru a face emailurile trimise de o sursa sa fie acceptate rapid, dup ace un email este acceptat, acesta urmeaza sa parcurga mai multe filtre, majoritatea bazate pe analiza de content.
Situatia este de asteptat sa se linisteasca in prima parte a anului 2011, atunci cand noile reguli de filtrare isi va intra in totalitate in drepturi.

Pentru orice intrebare pe aceasta tema ne puteti contacta la contact at whiteimage . net

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *