Spamhaus sperie multi senderi

Unul dintre cei mai apreciati experti in industria anti-spam posta zilele trecute un articol in care mentiona ca multe branduri de top printre care Disney, Macy’s, Facebook, Walmart, Bacardi au ajuns in blacklist-ul Spamhaus in ultima perioada.

Ce se presupune a se fi intamplat…? Specialistii apreciaza ca problemele grave precum spamul generat de probleme de securitate si botnet-uri s-a micsoart ca intensitate, ceea ce lasa loc si timp celor de la Spamhaus sa analizeze alte tipuri de date pe care pana de curand nu le luau in considerare.

Ce este de mentionat este ca nimic nu s-a schimbat in ceea ce priveste criteriile de listare, dar cei de la Spamhaus au spus intotdeauna ca listeaza companiile care trimit emailuri nesolicitate, iar acum, ca alocarea resurselor s-a schimbat, acestia pot analiza mai multi senderi.

Intr-o lume perfecta faptul ca analizeaza mai multi senderi nu inseamna nimic, daca senderii ar trimite emailuri doar celor care au solicitat si daca senderii ar pastra igiena listelor.

Dar…cum traim intr-o lume imperfecta sunt multi senderi care au liste colectate cu ani in urma, si nu toate adresele din acele liste si-au dat defapt acceptul sa primeasca emailuri…multi dintre acesti senderi chiar au rate acceptabile de deschidere si click, dar asta nu inseamna ca nu au probleme in liste….iar acum acele probleme ies la iveala.

Pentru cei care nu stiu Spamhaus este unul dintre cele mai folosite backlists, se spune ca au undeva in jur de cateva sute de mii de spam trap-uri distribuite pe net si listarea aici poate insemna blocarea emailurilor de catre multe ISP-uri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *