Mai mult sau mai putin? Tie ce ti se potriveste?

Anul trecut retailerii din e-commerce au raportat, conform unui studiu Responsys, faptul ca au trimis 177 de mesaje anual…in crestere cu 87% fata de 2007.

In 2011 unul dintre cei mai agresivi retaileri a trimis peste 500 de mesaje.

Multi retaileri intra intr-un cerc vicios in care constata ca daca trimit mai multe emailuri  genereaza mai multe vanzari…dar, in acelasi timp, incep sa enerveze abonatii…

In aceste conditii unii marketeri, in special cei pentru care emailul genereaza vanzari in mediul offline, si-au redus volumul de emailuri trimise dar au accentuat latura strategica de analiza si o mai buna targetare, crescand rata de deschidere de la 15% la 40% si vanzarile online de la 10% la 17%.

In ultimii 2 ani rata de deschidere a scazut de la ~27% la ~18% in principal datorita comunicarii nerelevante si schimbarii politicilor de filtrare a emailurilor.

Cresterea volumului de emailuri este vazuta de multi retaileri si ca o masura de contracarare a ofertelor tip Groupon.
Pe de alta parte, alti marketeri au crescut numarul de campanii trimise insa majoritatea au fost tragetate pe baza istoricului de achizitii si a cookies-urilor de monitroizare a comportamentului. Neiman Marcus trimite 534 de emailuri pe an  si emailul reprezinta cea mai importanta sursa de vanzari pentru departamentul de lux…dar, de cand au customizat emailurile, rata de click a crescut cu 10-20%.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *