Resurse email marketing – Ce inseamna white listing?

De astazi avem online, pe site-ul nostru o cuprinzatore zona de resurse legate de email marketing. Am pornit de la articolele despre email marketing pe diverse teme scrise in timp de catre noi, la resurse legate de cele mai importante aspecte legislative de la noi si din afara, la studiile si rapoartele publicate in timp si un cuprinzator dictionar de termeni.

Acceptam inca din primul moment ca aceasta pagina de resurse are lispuri si de aceea vom incerca in timp sa completam aceste informatii. La doar cateva ore dupa ce am pus dictionarul online am constatat ca nu avem definit ceea ce inseamna “white listing”, poate unul dintere cei mai ravniti termeni din email marketing, asa ca astazi am facut primul update in dictionar.

White listing – este procesul prin care un ISP sau un furnizor de servicii de reputatie (gen Goodmailsystem, ReturnPath, Habeas etc) separa senderii care respecta cele mai bune practici de cei care sunt aproape buni sau mediocrii in ceea ce presupune respectarea standardelor din email marketing. Senderii care indeplinesc standardele cerute de ISP-uri (dar care variaza de la un ISP la altul), pot obtine listarea adreselor de unde sunt trimise emailurile lor in white list-ul ISP-ului.

Acest status confera avantaje, precum: permiterea emailurilor trimise de acei senderi sa treaca de unele filtre antispam, cresterea numarului de emailuri acceptate per ora sau per volum, in detrimentul senderilor care nu sunt white listati. White listarea imbunatateste substantial sansesle ca un email sa fie plasat in inbox versus sa fie blocat sau directionat in folderul de junk. In unele cazuri white listarea permite livrarea emailurilor cu imaginile intacte.

Viziteaza dictionarul nostru de email marketing aici

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *