Avantaje si dezavantaje ale butonului de recomanda vs. share pe Facebook si Twitter din email

Se poate spune ca una este mai “serioasa” – butonul de recomanda – , iar cealalta, mai friendly – share on Facebook/Twitter, avand in vedere aspectul de socializare.

Avantaje/dezavantaje ale butonului de recomanda

– ai un control mai exact a ceea ce trimiti, poti sa comunici personalizat si mai elaborat
– iti poti creste baza de date, poti vedea daca si cati dintre cei recomandati s-au transformat in abonati, dar si daca au accesat linkul recomandat.
– butonul de recomanda, conform statisticilor, nu are rata de raspuns asteptata. Foarte putini aleg sa recomande o informatie primita pe email si foarte putini devin abonati in urma unei recomandari.
– aspect negativ legat de lejeritatea folosirii – presupune un efort pentru utilizator prin completarea unor anumite campuri pentru a putea transmite mesajul mai departe.

Share-uirea in retelele de socializare

– te ajuta sa ai o expunere mult mai mare a mesajului din email.
– iti poti creste baza de date, daca cei care au accesatul linkul share-uit, au ales sa se si aboneze
– ii poti identifica pe cei care au share-uit mesajul si poti sa evaluezi impactul mesajului tau
– poti monitoriza comunitatile pe care newsletterul este share-uit, click-urile generate de fiecare postare in parte
– poti targeta adresele de email care au share-uit content in social media prin analizarea profilului lor
– lejeritate: ii ajuta, pe abonati, sa share-uiasca, cu un simplu click, fara sa faca vreun alt pas.

Conform unui studiu GetResponse, avand ca baza clientii companiei, inserarea de butoane de share pe Facebook si Twitter in email creste rata de clickthrough cu 30% mai mult decat in cazul mesajelor care nu contin astfel de linkuri.
Aproximativ 74% dintre marketeri au inclus linkul de share-uire catre Facebook, iar 50% catre Twitter, acestea fiind cel mai frecvent incluse: Twitter in procent de 67.2%, Facebook cu 62.73%. Se pare ca butonul de share-uire pe Twitter este cel mai popular, aducand rate de clickthrough de aproximativ 40%. Rata de clickthrough creste si mai mult daca sunt incluse linkuri ale mai multor retele de socializare. De exemplu, emailurile cu share-uire catre o singura retea au adus o rata de CTR de 8.70%, in timp ce emailurile cu mai multe astfel de linkuri au generat cu 28% mai mult si cu 55% mai mult decat emailurile fara niciun fel de posibilitate de share-uire. 1-3 pentru butonul de share-uire in retelele sociale.

Trebuie mentionat ca aceste statistici sunt reprezentative pentru Statele Unite si tarile in care s-a desfasurat studiul. L a noi, impactul nu este inca vizibil, insa trebuie sa fim pregatiti pentru momentul in care social media va creste ca amploare, iar cei care vor fructifica primii momentul vor avea de castigat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *