#DespreAutomatizari | 6 probleme pe care le rezolvă email-urile automatizate

Drumul de la identificarea problemelor pe care le întâmpină un business și până la soluționarea acestora trebuie străbătut negreșit prin marketing, iar email-urile automatizate poate cele mai eficiente tool-uri pe care le ai la îndemână. Lucrând cu o mulțime de date relevante, precum comportamentul clienților, evenimente sau date precum scorul, acestea devin aliat-ul tău numărul 1.

Iată 6 probleme pe care le poți rezolva cu ajutorul triggerelor care, implementate corect, pot rezolva o mulțime de probleme ce ar putea avea un impact negativ asura veniturilor, costurilor sau loialității clienților.

1. Lipsa contului pe site-ul tău

Prima achiziție online poate fi uneori un pic prea complicată pentru clienți, ceea ce poate duce la abandonare. Cum poți evita situațiile complicate? Creează o serie de mesaje automate pentru clienții care devin membri în programului tău de loialitate sau fac cumpărături dintr-un magazin fizic pentru a-i stimula să-și creeze un cont. Pe cei care nu-și fac îi poți integra într-un program de incentivare pentru a-și crea unul și pentru a face o primă achiziție.

2. Returul produselor

Un studiu realizat în SUA a relevat faptul că rata de retur în magazinele fizice este de aproximativ 8%, în timp ce pentru cumpărăturile online ajunge chiar și la 40%. De ce? Informațiile greșite sau lipsa acestora pot duce creșterea numărului de produse returnate. O situație deloc plăcută, ce poate fi evitată de multe ori printr-o serie de mesaje de tip customer experience.

Triggerele cu informații detaliate despre mărimi și utilizare îi pot ajuta pe clienți în luarea deciziei și buna înțelegere a produsului comandat. Spre exemplu, un comerciant ce sa confruntat cu o creștere rapidă a returului de clăpari a aflat intervievând clienții că mulți dintre aceștia nu foloseau corect produsul: nu foloseau șosetele potrivite sau nu despachetau produsul în intregime. Soluția? E serie de 3 mesaje automate în care au inclus clipuri video și instrucțiuni de utilizare, plus link-uri cu șosetele potrivite pentru utilizarea clăparilor.

3. Pierderea membrilor

Există multe companii care le oferă membrilor beneficii precum livrarea gratuită. Există deasemenea și o șansă ridicată de a-i pierde pe aceștia după ce au beneficiat prima dată de acest avantaj. Cunoscând comportamentul userilor poți folosi triggerele din timp pentru a-i stimula să își reînnoiască statutul de membru propunându-le beneficii de care știi că sunt interesați. Celor inactivi le poți reaminti despre achizițiile pe care le-au făcut și le poți oferi recomandări bazate pe reducerile oferite de includerea în programul de membru.

4. Clienții care fac o singură achiziție

Timpul care trece fără să comunici cu clienții care au făcut o primă achiziție de pe site-ul tău e timp pierdut. Nu trebuie să aștepți cu lunile pentru a le spune că îți e dor de ei, ci reactivează-i cu o serie de email-uri prin care le prezinți toate beneficiile și avantajele pe care i le poți oferi (retur gratuit, livrare expres, pachete speciale, etc)

5. Clienții care nu finalizează înregistrarea

Completarea tuturor câmpurilor în formularele de înregistrare poate fi prea mult pentru unii useri. Aici trebuie să intervii tu cu o serie de mesaje prin care să le explici cum se completează formularul, de ce trebuie completat (beneficii și simplitatea comenzilor), plus lămurirea altor griji pe care le-ar putea avea utilizatorul.

6. Situații legate de coșul de cumpărături

Simplele email-uri de coș abandonat nu mai sunt de ajuns. Următorul pas este să analizezi potențialele motive pentru care userii se opresc din achiziție și să creezi mesaje dinamice care să ofere soluții pentru problemele identificate. Spre exemplu: pentru userii care au avut probleme cu plata prin card, le poți transmite alte modalități de plată acceptate de site-ul tău.

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *