3 tips-uri pentru ca retargetarea sa nu faca brandurile sa para Big Brother

Big_Brother_

Vi s-a intamplat ca facand cumparaturi online, o pereche de pantofi la care v-ati uitat sa va urmareasca peste tot, in social media sau in orice site de stiri sau pe Yotube?

Ai gasit beneficiu un reminder care te invita sa cumperi din nou un produs? Sau, te-ai gandit sa cumperi din alta parte doar pentru ca ai senzatia ca ti se urmareste fiecare miscare?

Cand faci o campanie de retargetare, de multe ori este o granita fina pe care trebuie sa mergi pentru a te asigura ca esti relevant.

Clientii stiu si inteleg ca stii informatii despre ei si, intr-o anumita masura, se asteapta sa folosesti datele pe care le iei, deci cheia este sa fii smart cu informatiile pe care le ai.

Cateva tips-uri ca sa folosesti inteligent datele ar fi:

  1. Targetateaza pe baza unei categorii vesus produsele cautate;

Daca monitorizezi activitatea web, ai datele necesare sa targetezi clienti in functie de produsele specifice pe care le-au vizitat. Insa in majoritatea cazurilor este bine sa generalizezi datele si sa targetezi categoria versus produse individuale.

  1. Schimba si testeaza idei creative;

Pentru a pastra brandul fresh trebuie reimprospatat mesajul si imaginile. Asta te ajuta pe de alta parte sa testezi si sa retestezi mesaje pentru a ajunge la cea mai buna rata de convesie.

  1. Tine evidenta numarului de ori pentru care aplici retargetarea;

Sa pastrezi brandul in mintea clientilor este scopul retargetarii, dar, poti ajunge in punctul in care risti sa devii enervant.

In functie de frecventa de achizitie si cliclul de achizitie, trebuie sa monitorizezi atent numarul de emailuri care ajung la tinta in ideea de a genera conversii fara sa creasca dezabonarile.

In cele din urma, monitorizeaza conversiile pe baza eforturilor de retargetare. Daca vezi cresteri in vanzari, atunci continua sa testezi si extinde functionalitatea. Daca audienta nu pare sa reactioneze prea mult, atunci incearca sa reduci frecventa si testeaza alte canale media. Intr-un final, daca tot nu generezi vanzari, nu are sens sa enervezi clientii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *